İNTERNETTEN PARA KAZANMA

İnternetten Para Kazanmanın Bir Sırrı Var mıdır Sizce? Neden bazıları çok başarılı olurken bazıları başarısız olur?

‘’If there is a will, there is a way’’ demiş bir İngiliz atasözü, Türkçesi ‘’Eğer ortada bir azim, bir istek varsa, başarmak için bir yol da vardır.’’ Bu cümle bir nevi hayat felsefeniz olmalıdır. İstedikten sonra her zaman bir yol vardır…

Soruya soruyla cevap vereyim; Normal hayatta da böyle değil midir bu? Her alanda bazıları başarılı olurken bazıları başarısız olmaz mı? Neden internette durum farklı olsun? Başarı ve başarısızlık arasındaki ince çizgiyi belirleyen etken, kişilerin en başta kabul ettikleri ve hedef olarak aldıkları kavramlardır aslında.

Bazıları her işte bir ‘’yan yol’’ , ‘’kolay yol’’, ‘’kestirme yol’’ arayarak geçirir hayatını, bazıları ilgili işin kendilerini aştığına inandırır kendini, yani baştan kaybeder, bazıları vardır ki hayatta bazı şeyleri başarmak için normal yolun her zaman en iyi yol olduğunu, bunu başarmanın da çok çalışmaktan, azim ve emek vermekten, sabırdan geçtiğine inanır. Siz neye inanıyorsunuz?

DİKKAT!!!

BUGÜNE KADAR İNTERNETTEN PARA KAZANMA İLE İLGİLİ İNCELEDİĞİNİZ ARAŞTIRDIĞINIZ NE VARSA (İŞE YARAMAMIŞSA TABİİKİ) UNUTUN VE BU SAYFADA ANLATILANLARI ADIM ADIM TAKİP EDEREK SONUNA KADAR OKUYUN. İNTERNETTEN PARA KAZANMA, WEB SİTESİ KURMA VE DAHA PEKÇOK KONUDA A DAN Z’ YE HERŞEYİ BU SAYFADA BULACAKSINIZ. SADECE YAZILI ANLATIMLA KALMAYACAK İŞİNİZE YARAYACAK PEKÇOK KONUDA VİDEOLU ANLATIMLAR SAYESİNDE HERŞEYE 10 SIFIR ÖNDE BAŞLAYACAKSINIZ.

           

İnternetten Para KazanmakKolay Para Kazanmak Değildir!

Bu kanıya insanlar nasıl ulaşıyor gerçekten anlayamıyorum. Bazıları ‘’kolay para kazanacağım’’ kanısıyla bu konulara balıklama atlayacak kadar saf, bazıları ise kolay para kazanmak, dolayısıyla internetten para kazanmak diye bir şey yoktur diyerek ‘’çok zeki’’ olduklarına inandırırlar kendilerini. Halbuki buradaki her iki kavram da bir yanılgıdan ibarettir! Arada ise çok ince bir çizgi bulunmaktadır.

Zayıflama Hapları Neden Bu Kadar Çok Satar Bilir misiniz?

Gazetelerde, televizyonda, haberlerde binlerce ölüm vakası haberi olmasına rağmen, içindeki kimyasalların sağlığı bozduğunun bilinmesine rağmen (hepsi için geçerli değil tabi bu durum), neden ‘’zayıflama hapları’’ çok satılır?

Çünkü: İnsanlar her zaman kolay yolu ister; İstediğim her şeyi yiyeyim, beslenmeme dikkat etmeyeyim, spor çok yorucu onu da yapmayayım ama 1 ayda 15 kilo vereyim ister insanlar! Bunun çok abartı bir örnek olduğunu düşünebilirsiniz, ama emin olun değildir!

Bu durum, her sektörde bu tarz insanları ‘’ 1. Sınıf Hedef’’ haline getirir, çünkü onlara bir şey satmak çok kolaydır! Onlar sadece işin kolayını isterler, sağlıkmış, zararlıymış umurlarında değildir! Siz bu insanlardan olmayın!

Halbuki zayıflamak için biraz daha zor ama her zaman etkili yollar vardır, değil mi? Diyet yapmak gibi, yediklerinize dikkat etmek, spor yapmak, yürüyüş yapmak gibi. Bunlar her mantıklı insanın zayıflamak için başvurması gereken yöntemlerdir, haplar, ilaçlar kısa yollar değil!

Şimdi içinizden internetten para kazanmaktan zayıflamaya nasıl geldik diyenleriniz olabilir. Şöyle geldik; Size dostça tavsiyem; İnternetten para kazanmak istiyorsunuz değil mi? Bunun ‘’kolay para kazanmak’’ olmadığını, bu işin ancak emek vererek, çalışarak, azimle ve sabırla yapılabileceğini kendinize inandırmanız ve hedef olarak seçmeniz gerekmektedir. Yoksa haliniz, zayıflamak için haplara sarılan ve hayal kırıklığına uğrayan insanlardan farklı olmayacaktır!

İnce Çizgi!

İnternetten para kazanmak elbette kolaydır. Normal hayattaki işlerimizden çok daha kolaydır. Örneğin; evinizde kahvenizi yudumlarken, günlük birkaç saat çalışarak, hatta istediğiniz zaman istediğiniz kadar çalışarak (patron endişesi olmadan) para kazanmak kolay değil midir? Güzel bir şey değil midir? Elbette öyledir…

İşte internetten para kazanmak ile – kolay para kazanmak arasındaki ince çizgiyi anladığınız an internetten para kazanmaya ilk adımınızı sağlam bir şekilde attınız demektir.

İnternetten Para Kazanılır!

Şuan bu satırları okuduğunuza göre internetten para kazanmanın doğru olduğuna inancınız var demektir. Ancak yaptığım gözlemlerde; inananlar arasında bile % 30’luk bir şüphe bulunmaktadır. İlk kazancını elde edene kadar da bu şüphe kalmaktadır, ilk kazancını elde edemeyenler de işi farklı bir boyuta taşıyıp, interneti, para kazanma sistemlerini, bizleri, kısaca ‘’kendisi dışında’’ herkesi suçlamaya başlar. Tabi kendisi dünyanın en çalışkan en zeki insanıdır, ama ondan başka herkes yalan söyler, her şey bir yalandan ibarettir! Kendisine başka her şeyi suçlar yani…

İnternetten para kazanılır arkadaşlar, bundan şüpheniz olmasın. Hatta çok paralar da kazanılır bundan da şüpheniz olmasın. Ancak başarısızlık durumunda suçlayacağınız tek kişi kendinizdir, oda muhtemelen yeterince denemediğinizden kaynaklanmıştır.

Ancak ben sizlerin bu işe full konsantre olarak başlamanızı, kafanızda ufak dahi olsa sermaye olmadan, eğitim olmadan vs.vs ‘’İnternetten para kazanılmaz’’ gibi bir düşünce varsa onu da atmanızı istiyorum. İlk olarak alttaki videoyu izlemekle işe başlayalım. Bu video da sıradan insanların bile internetten para kazandığını göreceksiniz. Bu video da bu işi, bazı ‘’ince çizgilere’’ dikkat ederseniz sizin de başarabileceğinizi göreceksiniz!

Şimdi “İnternetten para kazanılırmı” adlı bu videoyu youtube da izleyerek işe başlayalım. Lütfen kanalıma abone olunuz.

internetten para kazanma
İnternetten Para Kazanmak İçin Neler Yapacağız?

İnternetten para kazanma yolunda neler yapacağımızı anlatacağım. Tabi bunlar şimdilik birkaç satırlık bilgiler olacak, daha sonra bu adımları tek tek ele alarak, nasıl yapılacağını hem yazılı, hem görsel hemde videolar ile göreceksiniz. İlk etapta fikir edinmeniz için kısa bilgiler vereceğim.

Bu yazıyı okurken ‘’Nasıl Yapacağım’’ kaygısı taşımadan ve hiçbir işlem yapmadan okuyunuz.

Adım 1: Temel Bilgiler ve Temel Atmak

İlk önce internetten para kazanma konusunda temel oluşturmamız gerekiyor. İnternetten para kazanmak nedir, nasıl yapılır, ne gibi sistemler vardır gibi birçok konuda birçok bilgi vereceğim. Bu sayede sağlam bir temelle işe başlamış olacaksınız.

Adım 2: Satış Ortaklığı Ağlarına Kayıt İşlemleri

Satış ortaklığı yapabilmemiz için bazı satış ortaklığı ağlarına kayıt olmamız gerekecek. Ne gibi satış ortaklığı ağları olduğu ve bunlara nasıl kayıt olup panellerini nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.

Adım 3: Ürün Seçimi

Bu adımda, satış ortaklığı yapacağınız ürünleri ‘’bazı kriterlere göre’’ belirleyeceğiz.

Adım 4: Kelime Analizi

Bu adım, internetten para kazanmanın en önemli adımıdır. Bu bölümde seçtiğimiz ürünlerin alanını ve ilgili kelimelerini baz alarak, uygun kelimeleri bulacak (özellikle uzun kuyruklu kelimeleri) ve bu kelimeleri bir sonraki adımda oluşturacağımız blog-site veya blog için ‘’domain adı’’ olarak kullanacağız.

Adım 5: BlogSite veya Blog Kurulumu

Bu adım blog-site veya blog kurmak arasında tercih yapanlara göre ayrılacak. Blog-site sistemi olarak wordpress’i kullanacağız, blog olarak ise Blogspot. Seçtiğiniz yönteme göre videolu anlatımlar sayesinde bunu nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.

Adım 6: İçerik Oluşturmak

Bu adımda, kurmuş olduğumuz blog-site veya blog için nasıl içerik oluşturacağınızı, yazı yazma kuralları gibi temel seviyede ve üst seviyede (ikisi bir arada) birçok konuya vakıf olacaksınız.

Adım 7: Teknik ve Taktik Bölümler

Bu bölümde ‘’İnternetten para kazanma tekniğinin’’ inceliklerini öğreneceksiniz.

Adım 8: Satış Yazısı Yazma ve Yayınlama

Satış ortaklığı yapacağınız ürün için satış yazısı yazma tekniklerini gerek yazılı gerekse videolardan öğreneceksiniz.

Adım 9: Seo (Arama Motoru Optimizasyonu) ve Reklam İşlemleri

Bu adımda kurmuş olduğumuz blog-site veya bloğa daha fazla ziyaretçi çekmek, Google’da daha üst sıralarda yer almak için yapabileceğiniz veya yapmanız gereken işlemleri göreceksiniz.

Adımlar bu kadardır…

İnternetten Para Kazanma Nedir?

İnternetten para kazanma konusu hayalgücünüz ile sınırlıdır. Bu yazıda ayrıntıları ve teknikleri göreceksiniz.

BİR UYARI:

Burada anlatılan konuları hemen öğrenmeniz, anlamanız ve uygulamaya başlamanız mümkün olmayabilir. Buna gerekte yok zaten. Vakit durumunuza göre uzun bir süreye yayabilirsiniz. Ancak anlatılan herşeyin birbiri ile bağlantılı olduğunu unutmayın. Bir konuyu öğrenmeden ve uygulamadan diğer konuya geçmemenizi tavsiye ederim.

BÖLÜM 1: ÖĞRENELİM; İNTERNETTEN PARA KAZANMANIN TEMELLERi

Ne olursa olsun bir işi öğrenmek temel konulardan başlar. Nasıl temel atmadan bir binanın 5.katını çıkramazsanız aynı şekilde iyi bir temeliniz olmazsa internette asla başarılı olamazsınız. Bu sayede ne iş yapacağınızı, nasıl yapacağınızı teoride anlamış olacaksınız.

Şimdi sizden elinizde kahveniz, sakin bir kafayla bu yazıyı okumanızı rica ediyorum. Böylece bu işi en temelinden doğru bir kaynaktan öğreneceksiniz.

Not: Bu bölüm internetten para kazanmaya yeni başlayacak olanlar içindir, eğer bu konularda tecrübeliyseniz bu bölümü atlayabilirsiniz, ancak ben tecrübeliyseniz dahi bu bölümü de okumanızı tavsiye ederim, öğreneceğiniz yeni bir şeyler mutlaka olacaktır diye düşünüyorum.

İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

İnternetten para kazanmanın birçok yolu vardır, iyi bir şekilde uygulayabilirseniz çoğu da kazançlı yöntemlerdir. İnternetten tek bir para kazanma yönteminin olduğunu asla düşünmeyin. Birçok insan sanki bunun bir şifresi, bir kodu var ve bu kod çözülürse internetten para kazanacağı gibi bir düşünceye sahip. Bu kesinlikle doğru değildir.

İnternetten para kazanmanın bazı teknikleri vardır, biz bunlara ‘Satış Ortaklığı, Reklam Kazançları, CPA, site kazançları vs.’ gibi isimler veririz. Bunların hepsi birer tekniktir, ne olduğunu bilmek değil uygulamak para kazandırır!

Ne gibi para kazanma yolları/yöntemleri vardır?

Aslında internette gördüğünüz, hatta kullandığınız her şey üzerinden para kazanmak mümkündür. Örneğin her gün kullandığımız, paylaşımlar yaptığımız facebook’dan, twitter’dan, hergün aramalar yaptığımız google’dan ve günlük olarak kullandığımız birçok araçtan para kazanmak mümkün.

Ancak burada dikkatinizi çekmek istediğim konu, bunların para kazanmakta bir ‘’araç’’ olduğudur.

Yani? Buraya Kadar Ne Öğrendik?

Yanisi şu, internetten para kazanmak için para kazanılan bir sisteme ihtiyaç duyarız ve bu sistemi uygulamak için de bazı yöntemlere ihtiyaç duyar ve kullanırız, işte Google, facebook, twitter, mail bu araçlardan sadece bazılarıdır.

Daha rahat anlamanız için bir örnek vermek istiyorum:

Para kazanmak için bize gereken ‘’Sistemin Adı’’ İstanbul olsun. İstanbul’a ulaşmak için malumunuz birçok yol bulunmaktadır, mesela otobüsle, trenle, uçakla, gemiyle vs. Para kazanmak istiyoruz, bu örnekte para kazanmak için İstanbul’a bir şekilde ulaşmamız gerekiyor. Bazısı otobüsü, bazısı treni, bazısı uçağı tercih edecektir, ancak yolculuğu tamamlayabilirse bir şekilde İstanbul’a ulaşacaktır, yani internetten para kazanacaktır! İşte Google, facebook, twitter vs. bizim internetten para kazanma yolculuğumuzda bizim kullanacağımız yollardır. Yola devam ederseniz hedefinize ulaşırsınız.

En İyi İnternetten Para Kazanma Yöntemi Nedir?

İşte en güzel soru budur! Sermaye gerekmeden, çok büyük eğitimler almanız gerekmeden uygulayabileceğiniz en kolay internetten para kazanma yöntemi ‘’Affiliate Marketing’’ Türkçe olarak ‘’Satış Ortaklığı’’ sistemidir. Dünya üzerinde en çok kazandıran teknik olup doğru şekilde uygulandığında hayat değiştiren bir internetten para kazanma sistemidir. Diğer önemli ve kazançlı Sistemimiz ise alternatif olarak CPA yöntemi olacaktır, ancak özellikle üstünde duracağımız sistem Satış Ortaklığı olacaktır, çünkü satış ortaklığı internetten para kazanmanın ‘Babası’ niteliğindedir, onu uygulamayı öğrenin her türlü sistemi rahatlıkla uygularsınız!

Satış Ortaklığı Nedir?(Affiliate Marketing)

Satış ortaklığı internet ortamında başkalarının ürünlerinin satışına aracılık ederek komisyon kazanma işidir. Yani bir nevi dünyanın en eski mesleği olan komisyonculuk işidir. İnternetteki uygulamalarında çok yüksek karlar bıraktığı için dünyada en çok kazandıran sistem olarak bilinmektedir. Örnek: Benim bir Photoshop eğitimi veren bir ürünüm var diyelim fiyatı ise 100 TL Komisyonu ise % 70 olsun . Bizim buradaki amacınız photoshop öğrenmek isteyen kişileri internet ortamında bu ürünle buluşturmak, sizden gelecek satışta 70 TL kazandık demektir.

Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) Sisteminde 4 Ana Grup Bulunmaktadır:

  1. Ürün Sahibi : Satış ortaklığı yapacağımız ürünün sahibidir. Ürün ile ilgili tüm sorumluklar ürün sahibine aittir (yardım, destek vs. gibi)
  2. Satış Ortağı (Affiliate): Satış ortaklığı sistemi ile satılan ürünlere satış ortağı olup, satışına aracılık eden ve bunun karşılığında ürün sahibinin belirlediği oranda (genelde % 50-75 civarında olur) komisyon kazanan kişidir.
  • Satış Ortaklığı Ağı (Affiliate Network): Aklınıza şöyle bir soru gelmiyor mu? Tamam güzel ama biz bu ürünleri nereden bulacağız? Nasıl satış ortağı olacağız? Satışın bizden olduğu nasıl anlaşılacak? İşte Satış Ortaklığı Ağı budur; Ürün sahibiyle satış ortaklarını buluşturan, komisyonların dağılımını sağlayan aynı zamanda barındırdığı ürünler için sanal pos sunan bir ağdır.
  • Alıcı: Tabiki herkesin para kazanması için bir alıcıya ihtiyaç vardır, alıcı satış ortağı olduğumuz ürünü satın alan kişidir.

Bu 4 ana grubun birleşimi ve ortaya bir sistem çıkarması ise şu şekilde olur;

Ürün sahibi, ürününü bir satış ortaklığı ağına ekler. Satış Ortakları isterlerse bu ürüne satış ortağı olur, daha sonra çeşitli yöntemlerle (bu yöntemleri ilerleyen bölümlerde öğreneceksiniz) satılmasını sağlar, yani aracılık eder, Alıcı ürünü satın alır. Böylece ürün sahibi ürününü satarak, satış ortağı aracılık ederek belirli oranlarda (komisyon oranına göre) para kazanır.

Peki Ürün Sahipleri Nasıl Bu Kadar Yüksek Komisyon Verebiliyor?

Satış ortaklığı ile satılan ürünler dijital veya fiziksel ürünler olabilir. Günümüzde internetten pekçok şeye satış ortağı olabilirsiniz. Mesela hosting satan web siteleri, dijital para satışı yapan sitelere üyeliklerde satış ortaklığı sistemi kullanılmaktadır. Dijital ürünler bir e-kitap, video eğitim seti, bir servis, hizmet vs. olabilir. Bu tarz ürünlerdeki ortak nokta verdikleri bilgiler ne kadar değerli olursa olsun maddi bir değeri yoktur. Burada sadece emek söz konusudur, durum böyle olduğu için ürün sahibi istediği komisyonu verebilir ve hiçbir şekilde zarar etmez, çünkü sattığı mal için herhangi bir ücret ödemek durumunda değildir.

Örneğin bir Notebook satıyor olsaydık; Bu Notebook’un bir geliş fiyatı olurdu, daha sonra kargolanması, personeli, kutusu her şeyi ayrı bir masraf olacaktır, böyle bir ürüne % 50 gibi bir komisyon vermek mümkün değildir. Ancak dijital ürünlerde bu tarz masraflar olmadığı için istenilen oranda komisyon verebilmek mümkündür.

Tabi satış ortaklığı sadece dijital ürünlerden ibaret değildir. Fiziksel ürünlere veya fiziksel ürün satan sitelere satış ortaklığı yaparak ta çok iyi paralar kazanmak mümkündür. Fiziksel ürünler genelde elektronik, bitkisel ürünler, çiçek vs. olabiliyor, aslına bakarsanız bunları kategorilendirmek çok doğru değildir, çünkü herhangi bir alanda satış ortaklığı yapılabilecek bir ürün bulmak mümkün.

Dijital ürünlerin en yüksek kazanç getiren ürünler olduğundan bahsetmiştim, bir diğer çok kazandıran sistem/ürün grubu ise genelde CPA yöntemiyle satış yapan ve fiziksel ürün satan sitelerdir. Bunların detayları ileride gelecek. Sadece bilin diye söylüyorum.

Örneğin; İnternete giren herkesin bildiği sitelerden hepsiburada.com satışlardan % 4 civarında komisyon veriyor, başka bir çok ünlü fırsat sitesi olan trendyol , alışveriş yapsın yapmasın gönderdiğiniz ve üye olan herkes için 2,3 TL, eğer gönderdiğiniz kişi alışveriş yaparsa yaklaşık 14 TL daha vermektedir.

Satış Ortaklığı’nın (Affiliate Marketing) Mantığı Nedir?

Aslında normal ticaret ve komisyonculuktan hiçbir farkı yoktur. Mantığı ise; Ürün sahibi ürününü veya hizmetini satış ortakları aracılığıyla çok daha büyük bir kitleye ulaştırır. Örneğin 1 kişinin yaptığı tanıtımla 100 kişinin yaptığı tanıtım bir olabilir mi? Yani burada amaç çok kişiyle geniş kitlelere ulaşmaktır, Örneğin Nokia firmasının her şehirde şube açması gibi.

Satış ortağı ise herhangi bir ürünü olmadığı halde başkalarının ürünlerini, hizmetlerini pazarlayarak kendisine gelir sağlar. Yani her 2 tarafta bu işten karlı çıkar.

Affiliate Marketing Pazarlama İşi midir?

Kafanızda nasıl bir pazarlama anlayışı var bilmiyorum. Ancak satış ortaklığı sisteminde ürünler sadece belirli taktikler uygulanarak kimseyle muhattab bile olmadan pazarlama yapılır. Ayrıca dünya da içinde pazarlama olmayan bir iş yoktur. Ama sizin bildiğiniz pazarlama, kapı kapı dolaşıp insanlara bir şey satın alması için yalvarmaksa bunun satış ortaklığı sistemi ile uzaktan yakından alakası yoktur.

Affiliate Marketing Nasıl Bir İştir?

-Öncelikle son derece ciddi ve zengin baba, miras, loto gibi durumlar hariç normal hayatta asla kazanamayacağınız paraları kazanabileceğiniz bir iştir.

-Ne satıcıyı tanırsınız ne de alıcıyı!

-Alıcıya karşı hiçbir sorumluluğunuz yoktur.(Yardım,bilgi vb.)

-Kazanacağınız paraları almanız garanti ve önceden belirli miktarlar olduğu için bir sürpriz yaşamazsınız.

-Kesinlikle ve kesinlikle yok üye bul, ona tıkla, bunu ikna et veya saadet zinciri tarzı bir iş değil aksine alakası bile yoktur.

-Vergi vs. gibi konularda sorun yaşamazsınız, çünkü gelirleriniz size ödenmeden vergiler kesilerek devlete sizin adınıza ödenir.

Affiliate Marketing İle Ne kadar kazanılır?

Öncelikle bu sizin ne kadar çalıştığınıza,ne kadar bilginiz olduğuna,ne kadar sabırlı ve çalışkan olduğunuza göre değişir. Hatta buna ilave edebileceğimiz onlarca etken vardır. Örneğin ne kadar zekisiniz? Ne kadar çalışkansınız? Ne kadar sabırlısınız? Ne kadar şanslısınız?

Ben şahsen bu işin uzun süredir içinde olan biri olarak, hiç kazanamayanı da gördüm, aylık 100200 TL kazanıp ‘’Allah bereket versin, sigara param çıktı, faturalar için param çıktı vs.’’ diyeni de gördüm, aylık 3040.000 TL kazananı da.

Yani diyeceğim şuki başkalarının ne kadar kazandığı, ne kadar sürede kazandığı asla ve asla sizin ne kadar kazanacağınızı, ne kadar sürede kazanmaya başlayacağınızı hatta ve hatta kazanıp- kazanmayacağınızı dahi garanti etmez, hatta belirleyici bir unsur bile değildir. Her birey çok farklıdır, nasıl herkes aynı ilkokula gidip kimi doktor, mühendis vs. olurken kimisi işsiz, amele oluyorsa internet marketing işinde de durum aynıdır.

CPA (COST PER ACTION) HAKKINDA BİLGİLER:

İnternetten para kazanma konusunda daha çok satış ortaklığı sistemine yoğunlaşacağımı, bunun yanında da cpa hakkında bilgiler vereceğimi belirtmiştim. Yeri gelmişken cpa hakkında da bir şeyler anlatayım.

CPA Nedir?

İngilizcesi Cost Per Action olan bu kısaltma PPA (Pay Per Action) olarak da bilinir ve Türkçeye tam çevirisi ‘’Hareket Başı Ödeme/Kazanç’’ şeklinde çevirmek mümkündür. Daha rahat anlamanız için ise buna ‘’İşlem Başı Kazanç’’ olarak görebilirsiniz.

CPA , Satış ortaklığının bir koludur ve arasında bazı farklar bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere satış ortaklığı sisteminde komisyon kazanmak için belli bir ürünün satışına aracılık etmiş olmak gerekiyor, yoksa herhangi bir komisyon kazanamıyoruz. CPA sisteminde ise satış yapmak şart değildir. Hiçbir satış gerçekleştirmeden insanlara basit bir formu doldurtarak ( Bu form ad, soyad, şehir vs. olabilir, sadece e-mail olabilir, sadece tel no olabilir, ve hatta sadece zip code (posta kodu) bile olabilir- promosyonu yapılacak siteye göre bu değişiklik göstermektedir.) para kazanmak mümkündür.

Ne kadar kazanırım?

Cpa sistemini kullanan reklam verenlerin belirlediği genelde sabit bir oranda kazanırsınız. Bu 0,50 TL’den 7-8 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Düşünün birini bir web sitesine yönlendiriyorsunuz, kişinin o siteyi kullanabilmesi için önüne bir form çıkıyor ve kişi o formu doldurduğu an siz komisyonu kazanmış oluyorsunuz. Daha sonra alışveriş yapsın yapmasın sizin probleminiz değil!

Peki insanlar o formları neden doldursun?

CPA sisteminde genelde ziyaretçiye bir teklif sunulur. Örneğin mail adresinizi bırakın ve Iphone 5 çekilişine katılın! , veya ücretsiz bir deneme ürünü gönderilecek olabilir; adınızı, soyadınızı ve adresinizi bırakın size ücretsiz makyaj seti gönderelim! Gibi. Daha birçok kolu vardır, örneğin banka kredileri, online oyunlar (evet birine oyun oynatarak para kazanabilirsiniz!) , private shopping siteleri (trendyol, markafoni gibi).

Yani özellikle ziyaretçi odaklıysa doldurmaması için hiçbir sebep yoktur. Şöyle düşünün banka kredisi arayan birini online bir sisteme yönlendiriyorsunuz, banka o kişiye diyor ki mail adresinizi, tel numaranızı, tc kimlik numaranızı bırakın, ne kadar kredi alabileceğinizi size bildirelim, ben size soruyorum şimdi neden doldurmasın?

Bu tarz işlemlere ‘’CPA Offer’’ denilir, ve yüksek oranda geri dönüş sağlamasının nedenleri;

-Üyelik ücretsizdir, sizin komisyonu kazanabilmeniz için ziyaretçiden herhangi bir ödeme, kredi kartı bilgisi vs. alınmasına gerek yoktur.

  • Bu bir çekiliş olabilir. Kim ücretsiz olarak bir Iphone, Samsung Galaxy S3, Notebook, Ipad 2 kazanmak istemezki? Heleki çekilişe katılmak ücretsiz ise.
  • Ücretsiz bir ürün gönderilecek olabilir; Kayıt yaptırdığınız taktirde denemeniz için size numune adı verilen ücretsiz ürün gönderimi yapılıyor olabilir, yine soruyorum bedava sakız dağıtılsa sıraya geçtiğimiz bir dünyada kim ücretsiz ve kıymetli ürünler istemez?

Bu işten bu şirketlerin çıkarı ne? Neden bu paraları ödüyorlar?

Gayet basit. Müşteriye ulaşmanın en kolay yolu odaklı müşteri ile iletişim halinde olmaktır. Doldurttuğunuz formun içeriği ne olursa olsun bir şekilde şirket ve üye arasında iletişim kurulmasına olanak tanır. Şirket potansiyel müşteriyle mail, telefon, posta gibi yöntemlerle iletişime geçer ve ürününü satar. Yani bu durumda herkes karlıdır.

Ben hala anlayamadım CPA mantığını diyorsanız bir örnekle çok NET bir şekilde anlatacağım, bu sefer anlayacağınızdan emin olabilirsiniz:

ÖRNEK:

Trendyol’u mutlak duymuşsunuzdur. Trendyol trenyol olmadan önce kazandırdığınız her üye için 2,3 tl ödeme yapıyordu. Trendyol epey bir süre CPA yöntemini kullanan bir ‘’Reklamveren’’ di. Satış ortaklığı linkiniz ile birini bu siteye gönderdiğinizde karşınıza aşağıdaki ekran çıkıyordu ve buraya üye olan her kişiden ister alışveriş yapsın ister yapmasın para kazanıyordunuz.

Gördüğünüz üzere kişinin % 90’a varan indirimlerden faydalabilmesi için ‘’tek yapması gereken’’ mail adresini yazıp Hemen Üye Ol butonuna tıklamasıdır. Bu üyelik ücretsizdir.

Aynı şekilde sizin de komisyon kazanabilmeniz için gönderdiğiniz ziyaretçinin tek yapması gereken o gördüğünüz mail adresini bölümüne mail adresiniz yazıp onaylamasıdır. Peki doldurduğunda ne olur?

Şu olur; Trendyol’u ele alacak olursak; Trendyol gönderdiğiniz kişinin alışveriş yapıp yapmamasında bakılmaksızın, her ücretsiz üyelik başı 2,30 TL ödemekteydi. Ayrıca gönderdiğiniz kişinin alışveriş yapması durumunda, ilk alışveriş için 13,00 TL ödüyordu.

Tabii trendyol için artık bu durum söz konusu değil. Şu an itibariyle trendyol farklı bir affiliate sistemi uyguluyor. Artık üye kazandırarak para kazanamazsınız. Maalesef Türkiye’ de ki online alışveriş siteleri satış ortaklığı sisteminin düşmanı. Müşteri kazanıp işleri bitince satış ortaklığını durduruyorlar. Bugün itibariyle tnedyolun 20.000 üyeye ulaştığı söyleniyor. İşleri bitti tabii. Amerika ve diğer Avrupa ülkelerinde bu durum böyle değil. Amerikanın en büyük alışveriş sitesi Amazon halen satış ortaklığından para kazandırıyor. Alibaba.com, Aliexpress bunlara dünyanın her yerinden satış ortağı olabiliyorsunuz.

Trendyol şu anda İnfluencer Affiliate Sistemini kullanıyor.

Trendyol Affiliate Programında Yer Almanın Ön Koşulları

  • Instagram’da takipçi sayınız 10 binin üzerinde olmalıdır.
  • Takipçi ve etkileşimlerinizin (beğeni, yorum, izlenme vs.) organik olmayan yollarla edinilmemesi, tamamen organik olması gerekir.
  • Her influencer kazancı fatura edebileceği bir şirket/ajans ile çalışmalıdır ve aktif ürün satışı yapılan bir hesap olmamalıdır.

Trendyol satış ortaklığı için sadece instagram hesabı olanlar başvurabilir. Tabii takipçi sayısı en az 10.000 kişi olmak zorunda. Eğer bu şartlara uyan bir instagram hesabınız varsa buraya tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

Bugün itabariyle Türkiye’ de elle tutulur bir satış ortaklığı sitesi maalesef ben bilmiyorum.

Tabi bunu genel bir tabir olarak almayın, her reklamveren için bu durum farklıdır, daha fazla komisyon veren daha az komisyon veren, satıştan + pay veren reklamveren siteleri de bulunmaktadır, bu sadece Trendyol örneğidir.

Şimdi düşünün alışveriş konusunda bir web siteniz var diyelim ve sitenizden Trendyol’un CPA sistemini kullandığı zamanlarda günlük 100 kişiyi yönlendiriyorsunuz, bunlardan % 10’u ücretsiz üye olursa 2,3×10= 23 TL kazandınız. Bu 10 kişiden sadece 2 kişisi dahi alışveriş yapsa 13×2=26 TL daha kazandınız. 23+26=49 TL, düz hesap 50 TL diyelim, aylık geliriniz 50×30= 1500 TL oluyordu. Ama artık yok. Sadece konuyu anlayın diye örnek veriyorum.

Ve gördüğünüz üzere herşeyi minimum olarak hesapladım!

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT:

Bu sistemi görenler genelde, yahu bu sistem çok daha kolaymış o zaman ben direkt olarak CPA yönteminden başlayayım gibi bir yanılgıya düşerler, muhtemelen sizin de şuan düştüğünüz gibi.

CPA sistemi göründüğü kadar kolay değildir, bu sistemi düzgün bir şekilde uygulamak için ‘’Satış Ortaklığı’’ sistemini çok iyi öğrenmek, tecrübeler kazanmış olmak gerekir. Yani ne kadar kolay durursa dursun internetten para kazanmayı yeni öğrenen birinin CPA ile başlaması kesinlikle tavsiye edilmez ki teknik olarak başlayamazsınız da.

Çünkü:

  • Cpa offerlarını (cpa tekliflerini) görebileceğimiz ve linkimizi alabileceğimiz CPA networkleri bulunmaktadır, tıpkı satış ortaklığında olduğu gibi. Ancak CPA networkleri acemilerin üyeliğini kabul etmez. Bu tarz networklere üye olabilmeniz için bir WEB SİTENİZ, YA DA BLOĞUNUZ un olması gerekir, hatta bu bile yeterli değildir, başarılı bir BLOG ya da web sitenizin olması gerekir. Mesela ben HOSTİNGER satış ortaklığına defalarca müracaat etmeme rağmen onay alamadım.
  • Kabul aşamasında cpa networkü genelde telefon ve mail ile sizinle iletişime geçip, size internet pazarlaması hakkında nasıl bilgilerinizin olduğunu, hangi yöntemleri kullanmayı bildiğinizi, hedeflerinizi vs. sorar. Bunu bir nevi bir mülakat olarak kabul edebilirsiniz. Bu mülakatı geçemezseniz üye de olamazsınız.
  • Mülakat kısmını geçip üye olsanız dahi, cpa reklam verenlerinin, her reklamverene göre değişmekle birlikte, satış ortaklığı sisteminde bulunmayan çok katı kuralları vardır. Mesela bazısı facebook, twitter ile müşteri gönderilemez der, bazısı izin verir. Bunun gibi çok kural vardır, eğer bu kurallara uyulmazsa kazandığınız komisyonlar ödenmez.

Şimdi aklınıza şöyle bir soru gelmiş olabilir; Yahu madem acemileri kabul etmiyor CPA sistemleri, biz neden öğreniyoruz bu sistemi?

Bunun cevabı son derece basit, bu sistem gerçekten en kazançlı sistemlerden biri ve öğrendikleriniz sayesinde yakın zamanda profesyonel bir satış ortağı olabilirsiniz. Bu seviyelere ulaştığınızda CPA sisteminden para kazanmanızı istiyorum. İşte en başta söylediğim daha çok satış ortaklığı daha az CPA anlatacağım dememin sebebi bu, çünkü siz işe satış ortaklığı ile başlayacaksınız, bu işi düzgün bir şekilde öğrendikten sonra eğer isterseniz CPA sistemlerine geçiş yapıp kazançlarınızı kat be kat artırabilirsiniz.

Türkiye gibi, satış ortaklığı ağlarının ve ürünlerinin kısıtlı olduğu bir ülkede CPA yöntemini size anlatmamak benim için işin kolayına kaçmak sizin için ise büyük haksızlık olurdu!

ÖNEMLİ NOT 2:

BU YÜZDEN:

Birazdan satış ortaklığı sisteminin alt yapı ve öğrenme kısmını bitirip, esas önemli olan uygulama bölümüne geçiş yapacağız. Şuan size en büyük tavsiyem ‘’Satış Ortaklığına’’ konsantre olmanız, bu alanda kendinizi gerek elinizdeki kaynakla gerek kendi çabalarınızla geliştirmenizdir. Diğer tavsiyem ise CPA sisteminin aklınızın bir köşesinde durmasıdır, yeri ve zamanı geldiğinde bu sistemi de kullanarak kazançlarınızı katlayabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT 3:

Uygulamaya geçtiğinizde gerek dijital gerekse fiziksel ürünlerin pazarlanması yoluyla satış ortaklığı yapmayı öğreneceksiniz.

Şimdiye Kadar Neler Öğrendik?

Şimdiye kadar öğrendiklerinizi gözden geçirin. Uygulamaya sağlam bir temel olmadan başlarsanız sürekli olarak bocalarsınız. Aşağıda şimdiye kadar anlattıklarımı özetledim, eğer bu özete baktığınızda size hala yabancı gelen bir şeyler var ise lütfen o konuyu tekrardan okuyun:

  • İnternetten para kazanmak kavramını, bunun için ne gibi ‘’sistemler (satış ortaklığı- cpa)’’ ve ne gibi ‘’araçlar(Google, web site, facebook, twitter vs.)’’ olduğunu öğrendik.
  • İnternetten para kazanmak için temel bilgi ve kavramları öğrendik.
  • İnternetten en çok kazandıran sistemler olan ‘’Satış Ortaklığı’’ ve ‘’CPA’’ yöntemlerinin ne olduğunu örneklerle derin olarak inceledik.

Yani şu anda kendinize satış ortaklığı ve cpa nedir çok iyi olarak teoride anladım, şimdi yapmam gereken bu sistemlerin gerçekte nasıl uygulandığını öğrenmek (ki öğreneceksiniz) diyebiliyorsanız; Tebrikler!! İlk bölümü başarıyla bitirdiniz demektir!

Unutmayın sağlam bir temel her şeyin başlangıcıdır.

BÖLÜM 2: Uygulamalı Eğitimler: Adım Adım Satış Ortaklığından Para Kazanmak

Bir önceki bölümde hem internetten para kazanma konusunda açıklamalar yaptık hem de güzel bir altyapı oluşturmuş olduk. Bu bölümde artık uygulamalı eğitimlere geçeceğiz, yoğun bir öğrenme ve çalışma dönemi sizleri bekliyor, ancak burası işin en zevkli kısmı! Çünkü her adımda internetten para kazanmaya biraz daha yaklaşacaksınız, ve inşallah sonunda da emeklerinizin karşılığını alıp para kazanmaya başlayacaksınız. Yürekten başarılar diliyorum…

Uygulamalı eğitimlere bir ön hazırlık olarak sizler için bir video hazırladım. Bu video içerisinde bu sektörde dikkat etmeniz gereken noktalar, internetten gerçekten para kazanılıp kazanılmadığı, internet pazarlama ve satış ortaklığı sistemlerinin olumlu-olumsuz gelişimi ve günümüzdeki uygulamaları hakkında bilgiler bulacaksınız. En önemlisi ise videonun içinde saklı. Dürüst bir şekilde hazırladığım bu videoyu Videolarınızın bulunduğu klasördeki 1. Video dikkat etmeniz gerekenler videosunu izleyebilirsiniz.

Eğer videoyu izlediyseniz, internetten gerçekten para kazanıldığını, bunu birçok insanın başarabildiğini görmüş oldunuz. Ayrıca ‘’günümüzde’’ internetten hemen kazan, hiçbir şey yapmadan kazan, oturduğun yerden kazan gibi iddiaların gerçek olmadığını, ancak gerçekten çalışır ve emek verirseniz bunun karşılığını internetten gerçekten çok büyük rakamlar kazanarak alabileceğinizi öğrenmiş oldunuz. Bu videodaki tek amacım sizi hem motive etmek, internetten gerçekten para kazanabileceğinizi ve bunu birçok kişinin zaten yaptığını göstermek, aynı zamanda bunun ‘’çocuk oyuncağı’’ gibi görülmemesi gerektiğini, her iş gibi internetten para kazanmak için de çalışma ve emek vermek gerektiğini sizlere göstermektir.

Bu mesajı almış olmanızı umut ediyorum. Yoğun bir çalışma dönemi bizleri bekliyor, artık uygulamalı eğitimlere geçebiliriz.

ADIM 1: SATIŞ ORTAKLIĞI NETWORKLERİNİ TANIYALIM;

Kategorilerine Göre Satış Ortaklığı Ağları, Kayıt İşlemleri, Panel Kullanımları

İlk adım olarak satış ortaklığı ağlarını (affiliate network) kategorisel olarak inceleyeceğiz, daha sonra hangi satış ortaklığı ağı veya ağları hoşunuza giderse onlara kayıt olacak ve bir sonraki adım için hazır olacaksınız.

Satış Ortaklığı Networkü ne demek daha önce açıklamıştım, detaylı bilgi için o alana bakabilirsiniz. Ancak yinede kısaca açıklamak gerekirse; Satış ortaklığı sisteminde adı üstünde satış ortağı olabileceğimiz ürünlerin olması gerekiyor. Ürünü olup, bu ürünü satış ortaklığı sistemi ile sattırmak isteyenlerin ise satış ortaklarını bulabileceği bir mekanizma olması lazım. İşte satış ortaklığı ağları Ürün Sahibi (Vendor) ve Satış Ortağı (Affiliate) arasında köprü niteliği taşıyan bir oluşumdur. Buna göre ürün sahipleri ürünlerini bu ağa eklerler, satış ortakları istedikleri ürünlere satış ortağı olur, satış gerçekleştiğinde ise belirlenen komisyon oranındaki tutar hem ürün sahibinin hem de satış ortağının hesabına yansıtılır.

Satış ortaklığı ağının tek faydası köprü görevi görmek değildir. Aynı zamanda ortaya çıkabilecek bir dolandırıcılık veya problem durumlarını daha olmadan engeller. Şöyle düşünün, ürün sahibinin direkt kendisi satış ortağı alıyor olsaydı; Satış ortağı oldunuz, 10 tane ürün sattınız, ürün başı 50 TL kazanıyorsunuz, yani 500 TL alacağınız var. Ürün sahibi bunu ödemiyor, veya kayıplara karıştı, ne yapacaksınız? İşte satış ortaklığı ağında böyle bir durum yaşanması mümkün değildir, çünkü parayı direkt olarak ürün sahibi değil, satış ortaklığı ağı alır ve belli dönemlerde kim ne kadar hak ettiyse hesabına yatırır.

Ayrıca satış ortaklığı ağındaki hesaplarınız sayesinde, promosyonunu yaptığınız ürün kaç tane satılmış, kaç kişi gitmiş, kaç kişi ödeme sayfasına gitmiş gibi birçok raporlama imkanına da sahip oluyoruz.

Satış ortaklığı ağı, hangi satışın kimden geldiğini nasıl biliyor?

Bir ürüne satış ortağı olduğunuz vakit size bir referans linki, yada affiliate linki denilen bir link verilir. Bu link herkes için ‘’eşsizdir’’, böylece satış ortaklığı ağı otomatik olarak satışın kimden geldiğini algılar ve ona göre komisyon dağılımı otomatik yapılır.

Benim linkimden giden biri ya daha sonra direkt olarak siteye giderse? Veya google’da arayıp bulursa o zaman ben komisyon kazanamayacak mıyım?

Bu satış ortaklarının en çok kafalarına taktıkları sorulardan biridir, o yüzden peşinen cevaplamak istedim. Linklerinizde ‘’Çerez’’ adı verilen bir uygulama vardır (otomatik olarak), Yani bir kişi sizin linkine tıkladığında bu çerez kişinin bilgisayarına atılır, ve 1 ay, 3 ay, 1 sene,2 sene vs. kişinin bilgisayarında kalır, böylece o kişi o an çıkıp daha sonra direkt olarak satış sitesine gitse de, google’dan arayıp tekrar bulsa da komisyonu siz kazanırsınız. Yani bugün promosyonunu yaptığınız bir ürün size 1 sene sonra bile para kazandırma potansiyeline sahiptir.

Peki Satış Ortaklığı Ağlarının Bu İşten Karı Ne?

Çok basit, onlar da her satıştan belirli oranlarda komisyon alır J Hem de hem sizden hem de ürün sahibinden.

Peki Vergi İşi Nasıl Oluyor? Bu yaptığımız İş Yasal mı?

Tabiki yasal. İlk olarak ürün satışında KDV uygulaması vardır, yani bir ürün fiyat+ kdv şeklinde satılır ve bu miktar direkt olarak devlete satış ortaklığı ağı tarafından ödenir. Diğeri ise gelir vergisidir (Stopaj), eğer fatura kesemiyorsanız toplam kazancınızın % 10 ‘u gelir vergisi olarak yine satış ortaklığı ağı tarafından devlete ödenir, size de makbuzu gösterilir. Yani yalan, yanlış hiçbir şey yoktur!

Satış Ortaklığı Ağları hakkında bu kadar genel bilgi yeter J Daha fazla sorunuz varsa ilgili satış ortaklığını ağına sorabilirsiniz bunu. Bizim ise odaklanmamız gereken çok daha önemli şeyler var.

KATEGORİSEL OLARAK SATIŞ ORTAKLIĞI AĞLARI

Bazıları çıkar size hayatınızda tek kuruş dahi kazanamayacağınız satış ortaklığı ağlarını marifetmiş gibi liste şeklinde sunar! Bense sadece bilmeniz gerekenleri ve gerçekten para kazanabileceğiniz ağları anlatacağım size ve bunların büyük çoğunluğu Türkçe olacak.

Dijital Ürünlerin Bulunduğu Satış Ortaklığı Ağları (Ve Kayıt İşlemleri)

Bu bölümde dijital ürünlerin bulunduğu satış ortaklığı ağlarını inceleyeceğiz ve videolu anlatımlarla bu ağlara nasıl kayıt olabileceğimizi öğreneceğiz. Aklınıza gelebilecek bazı sorular ve cevapları:

  1. Dijital Ürünlerin Bulunduğu Satış Ortaklığı Ağları Demişsiniz, Dijital Ürün Nedir ki?

Dijital ürün; Genelde e-kitap formatında, Eğitim setleri, bazı servisler (üyelik, eğitim portalı gibi), videolu eğitim setleri gibi ürünlere verilen genel isimdir. Örneğin şuan okuduğunuz ‘’Master Kazanç’’ dijital bir üründür.

Önemi: Bir mal niteliğinde olmadıkları için (yani yazarın sadece kopyalarını sattığı, bir ‘’geliş ücreti’’ olmadığı için komisyon oranları yüksektir (% 40-75 arası)

  • Neden Bu Ağlara Kayıt Olmalıyız?

Satış ortaklığı gibi bir işlemden bahsediyoruz, bir ürüne satış ortaklığı yapabilmemiz için ortada bir ‘’Ürün’’ olması gerekir, işte satış ortakları ağları bu ürünleri bize sunan ve kazançlarımızı bize gösteren+ ödeyen web site formatında ağlardır. Yani bu işe başlamak için satış ortaklığı ağlarından önce bir hesap açmamız gerekir ki bu işlere başlayabilelim.

Not: Aşağıdaki eğitimlerde satış ortaklığı ağları hakkında bilgi verilmekte, video eğitimler ile de nasıl kayıt olunacağı anlatılmıştır. Hepsine kayıt olmanız gerekmez, özelliklerine göre istediğinize veya hepsine kayıt olabilirsiniz.

Satış Ortaklığı Ağları:

Xticaret.Com : Xticaret Türkiye’de kurulan ilk satış ortaklığı ağıdır. Bu işi bilen hemen hemen herkesin bildiği ve çoğunluğu tarafından kullanılan bir satış ortaklığı ağıdır. İçerisinde çoğunlukla yüksek komisyon veren dijital ürünler bulunmaktadır.

Sunmuş olduğu detaylı raporlama, eski ve güvenilir olması ve oturmuş bir sisteminin olması xticaret’i önemli kılmaktadır. Xticaret tüm satışlardan % 15 komisyon alır, ayrıca ürün fiyatlarından KDV düşüldükten sonra panele yansıtılır, fatura kesemiyorsanız % 10 da gelir vergisi kesilir kazançlarınızdan. Evet biraz fazla ancak yapabileceğimiz bir şey yok, devlet bu vergileri zorunlu tutmuştur.

Xticaret bünyesinde 100’den fazla dijital ürün bulunmakta olup bu sayı sürekli artmaktadır.

Xticaret’in tek kötü yanı ücretli olmasıdır (Tek seferlik 20 TL), ilk başta ücretsiz olan bu ağ, daha sonra sadece bu işi ciddi şekilde yapacak kişileri istiyoruz diyerek 20 TL kayıt ücreti almaya başlamıştır.

Bunun dünyada başka bir örneği yoktur! Ancak bu pek hoşumuza gitmese de Türkiye sınırları içerisinde satış ortaklığı yapacaksanız Xticaret olmadan olmaz, anlatımlarımızda da xticaretin büyük yer kapladığını hesaba katarsak Xticaret’e kesinlikle katılmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca benim tüm ürünlerim de xticaret bünyesinde yer almaktadır. Aşağıdaki linke tıklayarak siteye gidebilir, nasıl kayıt olabileceğinizi öğrenebilir ve ayrıca kayıt olduktan sonraki panel kullanımını öğrenebilirsiniz.

Xticaret’e katılmak için tıklayın>>

Not: Xticaret kazançlarınızı ayda 2 kez olmak üzere ayın 58 arası ve 18-21 arasında yapmaktadır. Hesabınızı oluşturduktan sonra paneldeki Hesabım> Bilgilerim’e tıklayarak sizden istenen banka hesap bilgilerini girmeniz gerekir. (İş Bankası veya Paypal)

ClickMerkez.Com: Xticaretten uzun bir süre sonra piyasaya çıkmış, iyiki de çıkmış ve çok güzel bir alternatif olmuştur. Ürün sayısı her geçen gün artmakta olup güvenilir bir ortam oluşturdukları için satış ortaklarının son dönemlerde en çok tercih ettikleri platformlardan biri haline gelmiştir.

2017 Güncelleme: Sevgili arkadaşlar, clickmerkez ortakları arasındaki anlaşmazlıktan dolayı ikiye ayrılmıştır, ancak ana domain olan clickmerkez şuan iş görmüyor olarak gözükmektedir. Bu yüzden ücretsiz olarak kayıt olabileceğiniz diğer adres olan OdakliPazar.com sizlere tavsiye ediyorum. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz. Not: Kayıt ve link alma işlemleri oldukça basittir, o yüzden anlatım

yapma ihtiyacı duymadım, sıkıntı yaşarsanız iletişim adreslerinden destek alabilirsiniz. Clickmerkez sonradan aktif olur mu bilmiyorum, o yüden şimdilik linki ve eğitim videosunu tutuyorum ancak bilmeniz gereken nokta clickmerkez şuan için AKTİF DEĞİLDİR, o yüzden o eğitimi atlayabilirsiniz.

Clickmerkez’e üye olmak ücretsizdir, Üye olmak için tıklayınız:

Not: Clickmerkez affiliate ödemelerini ayda 2 kez 15 günlük periyodlarla yapmaktadır. Banka bilgilerinizi profilinizden doldurabilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen clickmerkez sitesini inceleyiniz.

Clickbank.Com: Dünyaca ünlü satış ortaklığı ağıdır. İçinde farklı kategorilerden binlerce ürün bulunmaktadır. O kadar ünlüdür ki artık satış ortaklığı (dijital ürünler için ) nerdeyse clickbank ile özdeşleşmiş durumdadır.

Çok sağlam bir network olmasıyla birlikte, Clickbankten para kazanmak için çok iyi derecede İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca dillerinden birini biliyor olmanız gerekir.

‘’İngilizce bilmeden para kazan’’ vs. gibi saçmalıklar hep clickbank’e uyarlanmıştır ancak bu en azından bulunduğumuz dönemde mümkün değildir. Eskiden bazı kişiler adwords reklamlarıyla kör topal biraz kazanç sağlamıştır ancak günümüzde adwords satış ortaklarını kapı dışarı ettiği için clickbank’ten yukarıda saydığım dillerden en az birini bilmiyorsanız para kazanmanız çok ama çok zordur. Yinede böyle bir satış ortaklığı ağını bir para kazanma kitabında anlatmamak olmaz.

Dil zorunluluğunun yanında clickbank ürünlerini satmak için inanılmaz bir rekabet vardır ki buda normaldir. Düşünün biz Türkiye’deyiz ve clickbank ürünlerini satmaya çalışıyoruz, koca bir kıta İngilizce konuşuyor, İngiltere, kanada, Avustralya hatta Hindistan cabası! Yani böyle bir ortamda dil bilmeden para kazanacaksınız diyenlere şaşırmamak cidden elde değil.

Size öğreteceğim Türkçe sistemler ile clickbank’ ihtiyacınız da yok açıkçası, o yüzden çok büyük bir kayıp değil sizin için.

Not: Clickbank ile hem çek ile hem de banka hesabınıza para çekebiliyorsunuz, banka hesabınıza para çekebilmeniz için en az 2 kez çek ile ödeme almış olmanız gerekir. Bu eğitim setinde clickbank’e çok yoğunlaşmayacağımız için, ödeme bilgileri hakkında Google’da aramalar yapabilirsiniz. Örneğin Clickbank çekleri nerede bozdurulur? Gibi. Böylece değişik kişilerin tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Ben çek hakkımı çoktan doldurduğum için banka hesabıma çekiyorum kazançlarımızı, banka hesabınıza para çekebilmek için 2 kez çek aldıktan sonra clickbank’e banka hesabınıza para çekmek istediğinize dair bir mail atacaksınız, İngilizcesi olmayanlara zaten clickbank’i tavsiye etmediğim için clickbank ile iş yapacaksanız, İngilizceniz vardır demektir bu, bunu da zaten ufak araştırmalar ve clickbank’e ulaşarak yapabilirsiniz.

2017 GÜNCELLEME: Alternatif Satış Ortaklığı Programları

Şimdiye kadar aldığım geri dönüşümlerde alternatif satış ortaklığı programları istenildiğini gördüm. O yüzde sizlere yardımcı olmak adına ‘’Kazanç olanakları yüksek ancak bir o kadar da rekabetli ve zor ‘’ olan alanları da sizlerle paylaşmak istedim. Bunları şimdiye kadar paylaşmamış olma sebebim ise üstte bahsettiğim gibi kazanç olanakları yüksek olmasına rağmen son derece rekabetli olmalarıdır. Ve sizler yeni başladığınız için, sizi direkt olarak bu rekabetin kucağına atmak istemedim. Ancak birçok kez bu istek yinelenince ve hatta kendi imkanlarıyla buralara ulaşanların ‘hocam bize neden öğretmediniz?’’ serzenişleri yüzünden zamanı geldiğini düşünüyorum. Ancak yine de bu alanlara biraz tecrübe kazandıktan sonra girmenizi ısrarla tavsiye ediyorum. Unutmayın ben bu işlere sıfırdan başladım ve sıfırdan başlamanın zorluklarını bildiğim için sizi olabildiğince kolay şeylere yönlendirmeye çalışıyorum. Yeterince bilgi sahibi olduktan sonra önünüz zaten açık olacaktır.

  1. FOREX Satış Ortaklığı Programları: Malumunuz üzere forex artık ülkemizde legaldir ve herhangi bir sorun olmadan satış ortaklıkları da yapılmaktadır. Forex; para birimleri arasındaki iniş ve çıkışları önceden tahmin ederek paranızın 100 katına kadar işlem yapabildiğiniz bir alandır. Bu konuda bilginiz varsa veya geniş bir araştırma sürecinden sonra makale yazabilecek bilgiye ulaşabilirsiniz kazançlar oldukça iyidir.

Program: http://www.gcmpartner.com/ Gcmforex’in satış ortaklığı programıdır. Dahil olduktan sonra her türlü desteği alabilirsiniz. Ülkemizde birçok forex şirketi vardır; satış ortaklığı programlarına google’da ‘’forex satış ortaklığı’’ gibi aramalarla ulaşabilirsiniz.

Nasıl yaparım: 1. Forex üzerine bir blog açarak (ki bu çok fazla emek ve bilgi araştırması demek) forex şirketi arayan insanları bu tarz sitelere gerek master kazanç tekniğini kullanarak gerekse banner vb. araçlarla yönlendirebilirsiniz.

  • Forex de internet üzerinden para kazanmak için bir yöntem diyebiliriz (çok riskli bir yöntem- yeterince bilginiz olmadan asla ve asla girmemeniz gereken bir alan!) o yüzden internetten para kazanmak üzerine bir site oluşturup forex’e yönlendirme yapabilirsiniz, yine benim taktiklerimi ve banner vb. araçları kullanarak. Genelde kişilerce bu yöntem benimsenmektedir, birçok örneğini internette görebilirsiniz.

Not: Şuan hiçbir şey yapmayın. Yukarıda yazdığım maddeler eğitiminiz tamamlanınca işe yarayacaktır, şuan değil. Ayrıca lütfen forex gibi alanlara girmek istiyorsanız bunu ikinci projeniz olarak yapın, ilk olarak burdan giderseniz hüsran yaşayabilirsiniz.

  • İkili Opsiyon Siteleri: Forex’e benzer bir sistemdir, detaylı bilgiyi web’de bulabilirsiniz. Ülkemizde İLLEGALDİR, YANİ YASAL DEĞİLDİR. Hatta BDK şuan bu siteleri engellemektedir. Oldukça riskli sistemlerdir, satış ortaklığı yönünden kazanç olanakları yüksektir. Ben yukarıdaki iki durumdan dolayı sizlere link veremiyorum, ancak illaki girmek isterseniz google’da ikili opsiyon şirketleri diye aratıp alt kısımlarda ‘’Affiliate’’ veya ‘’Satış Ortaklığı’’ ‘Partner Program’ gibi linklere giderek bulabilirsiniz. Not: TR harici bir ülkeye yönelik bu işleri yapabilirseniz çok kazançlı programlar bulunmaktadır (üye başı 100$ gibi)
  • Yeşil Kart Siteleri: Yeşil kart Amerika’ya yerleşmek isteyenler için bir pasaport türüdür. Bu pasaport türünü çıkartmak ise oldukça meşakkatlidir. Bu yüzden her yerde olduğu gibi sizin yerinize bütün işleri yapan aracı şirketler bulunmakta ve haliyle bu şirketleri ilgili kişilerden yüksek meblağlarda ücret istemektedir. İşlemler oldukça bunaltıcı ve karışık olduğu için birçok kişi de bu parayı öder. Siz de bu şirketlerin satış ortaklığı programlarından faydalanarak gelir elde edebilirsiniz.

Şirket: http://www.greencard724.com/Affiliate/

Şirket 2: http://www.yesil-kart.com/index.php?sayfa=partner

Yine her zaman google’da ‘’ yeşil kart satış ortaklığı programları’’ gibi aramalar yaparak daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Önemli Not: Şimdilik bu kadar sevgili arkadaşlar, gelecek tepki ve başarı durumlarına göre ileride bu listeyi güncelleyebilirim. Sizlere tavsiyem ise ürün sıkıntısı çekmeyin, google’da satış ortaklığı programları gibi aramalar yaparak çok çeşitli alanlarda bu fırsatı sunan sitelere ulaşabilirsiniz, eğer ki bunlar size yeterli gelmediyse.

ADIM 1.2 CPA NETWORKLERİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Bu adımda CPA networklerinin neler olduğu ve nasıl kayıt olacağımızdan bahsedeceğim. CPA networkleri satış ortaklığı ağlarından farklı olarak bu işi zaten bilen, bir web sitesi olan profesyonel kişilerin katılımını hedefler. Buradaki en büyük handikap bir web sitesi olma zorunluluğudur. Bunu aşmanın yolları vardır, ilerki eğitimlerde bunları göreceğiz, ancak kısaca bahsetmek gerekirse;

CPA ağlarına kayıt olabilmek ve CPA yöntemini kullanabilmek için 2 adet Özel Taktik:

  1. CPA işine hiç girmeden önce satış ortaklığı sistemi ile bu işe başlayarak, bir web sitesi sahibi olduğunuzda ki satış ortaklığı eğitimini bitirdiğinizde bu olacak ve bu siteniz ziyaretçi çeken, başarılı bir web siteye dönüştüğünde, daha çok kazanmak için CPA işine girebilirsiniz, böylece kayıt esnasında karşılaşacağınız web sitesi zorunluluğunu aşmış olursunuz.
  • Size bu adımdan sonra ürün seçimini öğreteceğim, orada bir de CPA ürün seçiminden bahsedeceğim. Orada size etkili bir taktik verdim; Öyle ki hiç kayıt olmadan direkt CPA ürünlerine yönelik bir web site kurarak, siteniz başarıya ulaştığında CPA networklerine kayıt yaptırıp bu handikapı aşabilirsiniz, böylece ilk işini cpa üzerinden yapmak isteyenler, yapabileceklerdir.

Bu uyarılardan Sonra CPA Networklerini Tanıyalım:

Buarada CPA sistemi hakkında temel bilgiler bölümünde oldukça fazla eğitim vermiştim, burada da küçük bir özet geçeceğim ancak tam olarak anlamadıysanız ilk bölüm olan ‘’Temel Bilgiler’’ eğitimlerine geri dönmenizi tavsiye ederim.

CPA yöntemi, satış ortaklığına hem benzer hem farklıdır. Örneğin her ikisinde de satış gerçekleştiğinde komisyon kazanabilirsiniz, ancak satış ortaklığından farklı olarak CPA yönteminde satış gerçekleşmeden de, gönderdiğiniz kişilerin bir formu doldurması veya üye olması neticesinde de para kazanmak mümkün. Yukarıda bu konuda Trendyol örneğini vermiştim, basit bir formu doldurtarak 2.30 TL kazanmanın mümkün olduğundan bahsetmiştim.

Bazı Terimler:

(L) Lead: Tam bir açıklaması yoktur, ancak ilgili bir form doldurarak gönderdiğiniz kişinin üye olması olarak tanımlanabilir. Bu sayede o kişi herhangi bir ürünü alsa da almasa da siz belirli bir oranda para kazanırsınız. Örn: Trendyol örneğinde olduğu gibi, kişi mail adresini girdiğinde siz ‘’Lead’’ gerçekleştirmiş olursunuz.

(S) Sale: Satış anlamındadır. Bazı CPA reklam verenleri sadece satış gerçekleştiğinde komisyon veriyor olabilir, ve/veya hem Lead olduğunda hem de satış olduğunda artı bir komisyon veriyor olabilir. Örnek: Yine trendyol’u ele alacak olursak, sadece Lead olursa 2.3 TL, hem Lead hem Sale (Satış) gerçekleşirse artı 12 TL civarında bir komisyon daha kazanıyorduk.

(%) Yüzde: Bazı CPA reklam verenleri sadece yapılan satıştan yüzde veriyor olabilir. Bu genelde alışveriş sitelerinde karşılaştığımız bir durumdur ancak genel bir yargı değildir. Bu durumlarda genelde Alışveriş Sepeti üzerinden bir oran verilir. Örneğin Yüzdemiz % 5 olsun, kişi bir siteye gitti ve toplamda 300 TL lik bir alışveriş yaptı, bu durumda 15 TL komisyon kazandınız demektir. Yüzde hem avantajlı hem de dezavantajlı olabilmekte zaman zaman. Örneğin bir kişiyi gönderdiniz ve üye olduğu için 2 TL kazandınız diyelim (Lead), kişi herhangi bir alışveriş yapmasa da siz Lead yaptığınız için komisyonu kazanırsınız, ama diyelim ki yine Lead üzerinden değil de % üzerinden % 5 olsaydı ve bu kişi 2000 TL lik bir Notebook satın almış olsaydı; Bu durumda 100 TL kazanmış olacaktınız.

KAYIT OLABİLECEĞİNİZ CPA NETWORKLERİ:

GelirOrtaklari.Com : Gelir ortakları cpa networkleri içerisinde en bilinen networktür. Kısa sürede oldukça büyük ölçekte bir başarı yakalamıştır. Trendyol’dan Hepsiburada’ya kadar birçok büyük firma satış ortaklarıyla ilişkilerini bu CPA ağı üzerinden yürütmektedir.

İçinde alışverişten Online Oyunlar’a kadar birçok alan ve ortaklık yapabileceğimiz web siteleri bulunmaktadır. Fikir vermesi açısından içinde bir resim paylaştım aşağıda:

Gelirortaklari.com’ a üye olmak ücretsizdir, ancak bir CPA ağı olduğu için yukarıda size anlattığım durumlar geçerlidir. Eğer bunları sağlayabildiyseniz:

Gelir Ortaklarına Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın:

Not: CPA networkleri eğitimi bittiğinde size toptan olmak üzere bu ağlara nasıl kayıt olacağınızı anlatan bir video hazırladım. O yüzden şimdilik tıklamadan okumaya devam edin, ve kayıt olacağınız zaman geri dönün J

Maxgelir.com: Bir diğer CPA networkü. Gelirortaklarına benzer bir yapısı ve reklamverenleri bulunmaktadır, kuralları da aşağı yukarı aynıdır. Yine çok önemli ve Türkiye’de bu işi düzgün yapan CPA networklerinden bir tanesidir.

Maxgelir.com’a Kayıt Olmak İçin Buraya Tıklayın:

Not: Bunu kısa tutmam, maxgelirin daha önemsiz, gelirortaklarının daha önemli olduğu anlamına gelmez. Sadece gerekli bilgileri verdiğim için kısa tutuyorum, ayrıca kayıt işlemi için yukarıdaki not aynen geçerlidir.

Adtriplex.com : Yine çok önemli bir CPA networküdür. İçinde önemli ve büyük reklam verenler bulunmaktadır. Kayıt olmak için yine CPA kuralları geçerlidir. Benim bu sitede en çok hoşuma giden nokta, gelir ortakları ve maxgelir’den farklı olarak üye olmadan, ne tür reklamların olduğunu, yani nelerin satış ortaklığını yapabileceğimizi ve komisyon oranlarını göstermesidir. Bu anlayışları için gerçekten kendilerini tebrik etmek gerek.

Adtriplex.Com’a Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın:

Sizler için hazırlamış olduğum, CPA networkleri hakkında ve kayıt işlemleri hakkında bilgiler sunduğum videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

2017 güncelleme: Bazı cpa ağları gördüğüm kadarıyla aktifliğini yitirmiş durumda. Aşağıda sizlere alternatif cpa ağlarını sunuyorum. Sizler de google’da ‘’cpa ağları’’ ‘’ cpa türkiye’’ gibi aramalar yaparak daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Her zaman söylediğim gibi kalıplara bağlı kalmayın, araştırmacı olun.

Alternatif CPA ağları:

  1. http://www.reklamaction.com/

ADIM 2: ÜRÜN SEÇİMİ

Satış ortaklığı gibi bir sistemden bahsediyoruz, bir ürüne satış ortağı olabilmek için öncelikle tabi ortada bir ürünün olması gerekiyor. Ürün sorun değil çok sayıda farklı alanlarda mevcut ancak ‘’iyi satan ürün’’, hangi ürün daha iyi satar? Gibi aklınıza sorular mutlaka gelecektir. Özetleyecek olursak tüm bu soruların cevabı karşımıza ‘’Ürün seçme kriterlerin’’ getirir. Bu bölümde kısa bir yazılı anlatım ve uzun bir videolu anlatım yapacağız. Videolu anlatımda her türlü detay verilmiştir. Ancak öncesinde kısa bazı bilgiler vermek gerekirse:

Ürün Seçme Kriterleri:

Uyarılar ve Ödev Sistemi:

  1. Ürün seçimini tamamlamadan önce CPA Ürün Seçimi Videosunu da İzleyin.
    1. Satış Ortaklığı Yapacağınız Ürünleri Not Alın.
    1. Hangi Ürünü Satmalıyım Sorusu…

Önemli Not: Hangi ürünü satmalıyım? Sizce bu ürün satış ortaklığı yapmak için iyi midir? Gibi sorular sormak kesinlikle yasaktır! Size burada doğru ürünü seçebilmeniz için birçok teknik öğretiyorum, bu kriterlere uyan her ürün kesinlikle satar. O yüzden lütfen bu tarz sorular sormayınız!

Ürün Seçme Kriterleri

  1. Fiyat/Komisyon
  2. Satış Grafikleri
  3. Ürünün Satış Sayfasının İncelenmesi
    1. Göze Hoş Gelmeli
    1. Çok karışık olmamalı
    1. İmla ve yazım kurallarına dikkat edilmiş olmalı.
    1. Profesyonel Görünmeli
  4. Ürünün Satış Alanı (DarGeniş)
  5. Ürün hakkında yapılan yorumlar
  6. VideoSatış Sayfası İlişiki Ödeviniz:

Bu kriterlere göre değerlendirdiğiniz (kendinizin de bazı kriterleri olabilir, bunları da ekleyebilirsiniz sorun değil) ürünleri kategorisel bazda not alın, bir sonraki aşamada çok işinize yarayacak.

Sağlık: Böbrek taşları, web sitesi: www.bobrektas

Videolu Eğitim: Eğitim videoları içerisindeki Video 4Ürün Seçimi Adlı Videoyu İzleyerek ve Uygulayarak bu bölümü bitirebilirsiniz.  

Şimdi geldik videolu anlatıma. Sizlere konu ile alakalı 2 ADET video hazırladım, biri normal satış ortakları ağlarından nasıl ürün seçilir, 2.si ise CPA networklerinden ürün seçimi ile alakalıdır. Her ikisini de izlemenizi tavsiye ederim. İlgili videoları izleyerek hem yukarıdaki açıklamaların ne anlama geldiklerini daha iyi kavrayabilir hem de ‘’uygulamalı olarak’’ ürün seçiminin nasıl yapılacağını görebilirsiniz.

Metin Kutusu: Videolu Eğitim: Eğitim Videoları İçerisindeki Video 5- CPA Ürün Seçimi adlı videoyu izleyerek konu hakkında eğitimi tamamlayabilirsiniz.

Adım 3: Kelime Analizi

Kelime analizi internetten para kazanmada çok önemli bir role sahip bir bölümdür. Eğer doğru bir kelime analizi ile doğru kelimeleri bulabilirseniz işiniz büyük ölçüde kolaylaşacaktır.

Kelime Analizi Nedir?

Bir önceki adım da satış ortaklığı yapacağımız ürünleri belirlemiş hatta bunları not almanızı istemiştim. Kelime analizinde bu ürünlerin satış ortaklığını yapmak için, alanlarına göre bir kelime araştırması yapacağız. Örneğin ‘’Web sitesi kurma rehberi’’nin satış ortaklığını yapacağız diyelim, bu durumda web sitesi kurmak alanı ile ilgili olarak bir kelime bulacağız. 2 tane amacımız vardır;

  1. Seçtiğiniz ürün için, bu ürünün alakalı ile boşta uygun kelimeler var mı? Örneğin; Çok iyi bir ürün bulmuşsunuzdur ancak o alanla ilgili çok az arama olabilir, veya uygun kelimelerin hepsi alınmış olabilir, veya o alanda çok fazla rekabet olabilir. Yani ilk amacımız bir nevi ‘’karar verme’’ aşaması.
  • Seçtiğimiz ürünün alanı ile ilgili uygun ‘’uzun kuyruklu kelimeleri’’ bularak bu kelimeyi hem domain adımızda (veya blog adımızda) hem de ilerki aşamalarda tekrar tekrar kullanacağız.

Kelime Analizini Nasıl Yapacağız?

Bunun için oldukça uzun ve yararlı bir video bulunmaktadır, birazdan gerekli yönlendirmeyi yapacağım. Ancak video içerisinde anlatılanları rahatlıkla uygulamanız ve sizi not etmek derdinden kurtarmak için kelime analizi kriterlerini aşağıda veriyorum, göz gezdirip videoyu izleyin, hepsi tek tek açıklanacaktır.

Metin Kutusu: Önemli Güncelleme: Sevgili Master Kazanç Üyeleri, Eskiden kelime analinizi ‘’Anahtar Kelime Aracı’’ adı verilen bir araç sayesinde yapıyorduk, Google bir güncelleme yaparak bu aracı kaldırdı ve yerine ‘’Google Kelime Planlayıcı’’ adında bir araç getirdi. Ben de eğitimleri hemen bu yeni araç çerçevesinde güncelledim. Bu güncelleme sizin için bir değişiklik veya negatif bir durum ortaya çıkartmayacaktır. Eğitim setinin Google’daki değişikliklere göre mümkün olan en kısa sürede eğitim setini de güncelleyerek bu işe ne kadar önem verdiğimi sizlere de göstermek istedim.

Ayrıca eğitimin bazı diğer kısımlarında Anahtar kelime aracı cümlesini ve anlatımını görmeniz mümkün, sizin yapmanız gereken anlatılanları yeni kelime aracı ve güncellenmiş Kelime analizi videosuna göre ilerlemektir.

Not: Kelime Analizi yapabilmek için Google tarafından sunulan ‘’Anahtar Kelime Aracı’’ nı kullanıyor olacağız, uygulamalı eğitime hazırlık açısından, anahtar kelime aracına gitmek için aşağıdaki linki tıklayın, linkte bir sorun yaşarsanız Google’a ‘’Anahtar kelime aracı’’ yazarak ilk çıkan siteye girebilirsiniz.

Kelime Analizi Kriterleri: (Not okuyup geçiniz, aşağıdaki ifadelerin detaylı anlatımları videoda anlatılacaktır.)

Kelime Analizi Nedir?

–      Satış ortaklığı yapacağımız ürünler ile alakalı kelimeleri bulmak ve iler ki adımlarda kullanmak.

Master Kazanç’a Özel Kelime Analizinde Amaç Nedir?

  • İlgili alanda uzun kuyruklu bir kelime bulmak Kelimenin Özelliği;

Para, para kazanmak, internetten para kazanmak Kilo, kilo verme, kilo nasıl verilir

  • Uzun kuyruklu olması. 2+ kelime en fazla 4 kelime
    • Aylık aramasının en az 1000 en fazla 30.000 olması.
    • Rekabetin düşük olması Neden Uzun Kuyruklu?
  • Daha Kolay Domain Adı Bulabilmek
  • Odaklı Kelimeler

Site, site kurma, web sitesi kurma Kendi siteni kurma

Bebek, bebek giysileri Bebek giysileri magazalari

Kelime Aramaya Başlıyoruz… Kelime türetme TÜYOLARI:

  • Kısa kelimeler: örn: kilo verme, zayıflama
  • Ma, Me eklerini kullanma: örn: kilo verME
  • Master Eklerini kullanma: örn: Kilo vermek
  • ‘’Nasıl’’ sorusunu kelimeye katma: Örn: Kilo nasıl verilir Kelimeler: kilo verme, zayıflama, kilo vermek, nasıl kilo verilir

****Master Kazanç Üyelerine Özel Süper Domain Tüyoları:****

  1. Gen.tr domainler
  • Bir kez ‘’‘’ (tire) kullanımı.

*Video’da adı Geçen Adwords Hesabına Gitmek İçin Buraya Tıklayın*

Bu bölümün ödevi:

  • Bulunan Kelimenin Domain Olarak Sorgulanması ve uygun olanların not alınması.
    • Aylık Arama hacimlerinin not alınması
    • Alakalı Kelimelerin (LSI keywords) kaydedilip daha sonra içerik amaçlı kullanılması Örnek Çalışma:

Domain olarak alacağım kelime ve uzantısı: 10kilovermek.com Aylık Aranma Hacmi: 2400

Lsi Keywords (Alakalı ve Uzun Kuyruklu Kelimeler):

Kilo verme yöntemleri

Hızlı kilo verdiren diyetler

..

..

ADIM 4: BLOG-SİTE (WEB SİTESİ) VEYA BLOG (BLOGSPOT) KURULUMU

Önceki adımda kelime analizini gerçekleştirdik ve Satış ortaklığından mı yoksa CPA üzerinden mi gideceğimize karar verdik. Şimdi sıra geldi bulduğumuz bu kelimeyi domain adı veya blog adı olarak kullanmaya. Ancak burada 2 farklı anlatım olacak, ve sizden bir duruma göre bunlardan bir tanesini seçmenizi isteyeceğim.

Peki Neden? Tek bir nedeni var oda işin ufak ta olsa maddi boyutu, yoksa gitmemiz gereken sistem gayet nettir. Detaylara inecek olursak;

Bulmuş olduğumuz kelime üzerine bir blog-site dediğimiz, aslında özünde web sitesi olan ancak web sitesinin modern hali olarak tanımlayabileceğimiz WORDPRESS (Hostlu Blog diye de geçer) ve Blog için ise Blogspot anlatımını yapacağız. Burada iki anlatımın olmasının sebebi WordPress’i kullanmak için ufak miktarlarda ücretler ödememiz gerekmesi (Domain ve Hosting). Blogspot’un ise ücretsiz olması.

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT:

Sayın Master Kazanç Üyeleri;

Benim % 100 olarak kullanmanızı kesin, açık ve net olarak tavsiye ettiğim sistem, daha doğrusu ikisi arasında tercih yapmanızı istediğim sistem WordPress’i kullanmanızdır. Dünyada internetten para kazanmaya çalışan, bu işi profesyonel şekilde yapan, ya da profesyonel şekilde yapmaya çalışan herkes istisnasız olarak WordPress kullanır. Hatta internetten para kazanma işiyle uğraşanlar arasında (yabancı forumlarda) WordPress’ ten ‘’Tanrının bizlere bir hediyesi mi?’’ diye bahsedilir.

Hakkındaki tüm övgüleri fazlasıyla karşılayan, sunmuş olduğu mükemmel özellikler, kolay kullanımı, seo dostu olması ve Google tarafından çok sevilmesinden dolayı WordPress dünyanın bir numaralı web site kurma sistemidir ve internetten para kazanmak isteyenlerin mutlak olarak kullanması gereken 1 numaralı sistemdir.

Öyle ki, WordPress ile web sitesi kurmayı öğrettiğim ve bana ait bir ürün olan ‘’Web sitesi kurma rehberi’’ 3 yılda binlerce kopyası satılmış ve büyük beğeni toplamıştır. Bu beğenide % 50 benim anlatımımım ise % 50 pay kesinlikle wordpress’in harika bir sistem olmasından dolayıdır.

Blogspot ise, Google tarafından sunulan bir blog hizmetidir. Aslında amaç kişisel bloglardır ancak bu tarz işlerde de kullanılabilmektedir. Burda domain adı değil bir blog adı vardır ve bu adın sonu blogspot.com ile biter. Örneğin: bloguzununadi.blogspot.com gibi.

WordPress, Blogspot’a göre en az 10 gömlek üstün bir sistemdir. Bu durum dünyanın her yerinde aynıdır, sadece Türkiye’de değil.

Şimdi özellikle bu konularda hiç tecrübesi bulunmayan arkadaşların aklına şu soru geldi;

-Yahu madem wordpress bu kadar iyi bir sistem, ve blogspottan 10 gömlek üstün diyorsunuz, neden Blogspot’u da anlatma ihtiyacı ve eğitimi 2’ye bölme ihtiyacı duydunuz?

  • Buna cevabım açık ve nettir arkadaşlar: Biliyorum ki bu eğitim setini maddi durumu çok iyi olmayan insanlar, belki harçlıklarını biriktirerek alan öğrenciler, belki de 1 lira daha sermaye desem veremeyecek kişiler almıştır. Bu kişilere hosting-domain paran yoksa bırak o zaman bu işi diyemem, bu bana yakışmaz. O yüzden onlara da bir şans vermek adına ücretsiz blog anlatımını da ekledim eğitimlere.

Buarada sermaye deyince gözünüz korkmasın; Hosting-domain gibi şeyler öyle çok pahalı şeyler değildir, bir domain genelde 15-20 TL, Hosting ise kalitesine göre değişmekle birlikte ilk etapta 70-80 tl gibi bir rakama halledebileceğiniz bir şeydir.

İnternetten para kazanabilmek için bazı ufak tefek harcamalar yapmaktan korkmayın, büyük paralar değil bunlar, şuan bir işe girseniz maaşınızı alana kadar cepten 100-150 lira civarında bir yol parası verirsiniz, o yüzden bu tarz harcamalar son derece normaldir, zaten kazanmaya başladığınızda bunların pek önemi kalmayacak sizin için.

O yüzden bütçesi olanlara tavsiyem; gerekirse borç bulun, dişinizden tırnağınızdan artırın ancak WordPress’i kullanın, yok ben onu yapamam diyenlere söyleyebilecek birşeyim yok, Blogspot ta kötü değildir, onu kullanabilirsiniz bu durumda.

Peki WordPress Kullanmanın Ne Gibi Avantajları Vardır?

  1. WordPress dünya üzerinde en çok kullanılan blog, blog-site ve web site kurma sistemidir. İnternet Marketing sektöründe ise, bu konudaki en başarılı insanlar bile bu sistemi kullanır.
  2. Seo dostudur; Google nedense WordPress’i çok sever ve wordpress ile kurulan siteler diğerlerinden 1 adım öndedir Google’un gözünde.
  3. Direkt olarak domain adımızı, seçtiğimiz uzun kuyruklu kelimeden yapabileceğimiz için bize çok büyük fayda sağlayacaktır.
  4. Domain üzerine kurulacağı için, gelecek ziyaretçilere ‘’ciddiyet’’ hissi verir, buda satışı kolaylaştıran noktalardan bir tanesidir.
  5. WordPress’in meşhur eklentileri, özellikle SEO eklentileri sayesinde, google’da üst sıralarda yer almak çok daha kolay bir hale gelmektedir ve yapacağımız yorucu işler bu eklentiler sayesinde ‘’otomatik’’ olarak yapılabilmektedir.
  6. Bir web siteniz olacağı için, bu aynı zamanda itibar demektir. Onay isteyen satış ortaklığı veya CPA networklerine çok daha kolay bir şekilde kabul edilebilirsiniz.

Ve daha birçok muhteşem özellikleri vardır WordPress’in…

Peki Blogspot Kullanmam Durumunda Ne gibi problemler yaşayabilirim?

  1. En büyük problem ‘’kelime problemidir’’. Şöyle düşünün; web siteleri için sadece 1 tane uzantı olsaydı (com mesela) şuan doğru düzgün bir kelime bulma olasılığımız ne olurdu? Çok düşük. İşte Blogspot, hem tek bir uzantıdır (bütün kelimeler .blogspot.com ile biter, örn: serdar.blogspot.com gibi) hem de ücretsizdir. Böyle bir ortamda herkes gerekli veya gereksiz olarak, sonra kullanırım mantığıyla, veya birkaç gün merak salıp boş kelimeleri doldurmuşlardır, tek bir uzantı olduğu içinde bu iyi kelimelerde çok büyük problem çıkartmaktadır, çünkü zaten alınmıştır!
  2. CPA ağlarına kabul edilme: CPA işi yapacaksanız, blogspot ile başvurduğunuzda çok iyi bir bloğunuz yoksa muhtemelen kabul edilmezsiniz, çünkü hem kendileri ciddiye almazlar sizi, hem de sizin bu işi basit bir blogspot bloğundan yürütmeye çalıştığınızı düşünerek başvurunuzu kolay bir şekilde reddebilirler.
  3. Emekleriniz boşa gidebilir: Blogspot’ta bazen tehlikeli bir durum vardır. Ücretsiz olduğu için; eğer bloğunuz çok şikayet alırsa (mesela rakipleriniz şikayet edebilir sürekli), bloğunuzu kapatabilir, ve bir gün girmeye çalıştığınızda bloğunuzun komple silindiğine şahit olabilirsiniz. İkinci bir tehlike ise; Belki duymuşsunuzdur, Lig TV bir zamanlar blogspot’u mahkemeye vermişti (maç özetlerinin blogspot bloglarında yayınlanmasından ötürü) ve ilginçtir mahkeme blogspot’un Türkiye’den erişime kapatılmasına karar vermişti. Birçok blogcu bu yüzden mağdur olmuştur, uzun bir süre sonra tekrardan açılmıştır. Tekrar olur mu? Burası Türkiye olduğu için olabilir de. Hostlu blog dediğimiz WordPress gibi sistemlerde böyle bir sıkıntı yaşamazsınız.

Evet arkadaşlar, nasıl bir tercih yapmanız gerektiği konusunda size detaylı bilgiler vererek, yönlendirmeye çalıştım. Şimdi ise karar sizin, zaten tahminim % 100 çaresiz olanlar dışında herkes WordPress’i seçecektir. Ben anlatımları WordPress üzerine yoğunlaştırdım, blogspot için de birkaç video hazırladım, anlatımı burada 2’ye bölüyorum, hangisini tercih edecekseniz onun eğitimlerini takip edebilirsiniz: Hangi eğitimi takip edeceğiniz açısından aşağıdaki açıklamaları çok dikkatli bir şekilde okuyun!!!

ADIM 4.1 BLOGSPOT KURULUMU VE KULLANIMI

Bu bölümde web site amacıyla blogspot’u tercih edenler için hazırlamış olduğumuz eğitimler bulunmaktadır. Blogspot üstte bilgi verdiğim üzere; Google tarafından sunulan, diğer ücretsiz blog hizmetlerine göre artı yönleri bulunan ücretsiz bir blog hizmetidir.

Aşağıdaki video ile Blogspot bloğunuzu nasıl kurabileceğinizi, nasıl yönetebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Not: Blogspot kurulum ve kullanımı çok basittir. Eğer videoda anlatılan arayüz değişmişse Youtube’da birçok blogspot eğitimi bulabilirsiniz. Çok basit ulaşılabildiği için bu konunun güncelliğini takip etmiyorum. Bilgilerinize.

Metin Kutusu: Video Eğitim: Video Eğitimler> BLOGSPOT> Kategorisindeki Blogspot Kurulum
Adlı videoyu izleyerek, blogspot bloğunuzu oluşturabilirsiniz.
“></td></tr></tbody></table></figure>



<p>Not: Eğitim Devamı İçin yukarıdaki ‘<strong>’Eğer Blogspot’u tercih edecekseniz’’ </strong>adlı uyarıyı okuyunuz.</p>



<p>ADIM 4.1 WORDPRESS KURULUMU (Domain- Hosting-Wordpress Kurulum, Yönetim)</p>



<p>Geldik wordpress kurma işlemine. Tabi bu aşamaya gelebilmek için geçeceğimiz birçok yol var, bu sadece bölümün adıdır.</p>



<p>NOT: WordPress ile bir blog-site kuracağız, ancak anlatımlarda kafanız karışmaması açısından, bu sisteme ‘’ Web Sitesi, Site’’ gibi geleneksel isimleri ile kullandım, blog-site, hostlu blog, web sitesi, site hepsi aynı şeylerdir, kafanız karışmasın.</p>



<p><strong>İşlemlere başlamadan önce birkaç öneri ve talimat;</strong><strong></strong></p>



<ul class=
  • Düzenli çalışmaya özen gösteriniz,her adımı iyice anlayana ve uygulayana dek diğer adıma geçmeyiniz.
  • Kitap içerisinde yer yer kullanıcı adı, şifre gibi şeyler oluşturmak durumunda kalacaksınız birde kaydetmemiz gereken bizim için önemli linkler olacak.Unutma gibi durumlara engel olmak ve kendinize kolaylık sağlamak için oluşturacağınız her kullanıcı adı,şifre,link vs. gibi bilgileri bir word dosyası açıp kaydediniz,ve her kaydettiğiniz bilginin karşısına neyin karşılığı olduğunu belirtiniz.
  • Örnek: Hosting İçin Kullanıcı Adım: xxxxx

    Hosting İçin Şifrem: xxxxxxx gibi.

    • Bu talimatları lütfen okuyup geçmeyiniz ve uygulayınız!!!

    Web sitesi nedir nelerden oluşur tanıyalım;

    1. Domain (Alan adı) = Yani sitemizin ismi= www.alanadi.com gibi. (www.google.com.tr, www.facebook.com, www.mynet.com bunların hepsi aslında bir ‘’domain adı’’ dır.)
    • Web Hosting (Site içeriğinin barındırılacağı alan): Kısaca şöyle açıklayalım; belirli programlarla oluşturulan web sitelerinin,hosting hizmeti veren kuruluşlara upload edilmesi,yani yüklenmesi gerekmektedir.Bu hizmeti veren kuruluşların 24 saat hiç kapanmayan süper bilgisayarlar dediğimiz bilgisayarları bulunur.Yani internette yer almak için sitemizi bir hosting şirketine upload etmemiz (yüklememiz) gerekmektedir.Bu hizmeti veren binlerce şirket bulunmaktadır,ancak hosting’de kalite çok önemlidir.

    Kendinizden örnek vereyim google’da bir arama yaptınız,bir siteye tıkladınız çok geç açılıyorsa hemen kapatır başka bir siteye bakarsınız değil mi?İşte çok geç açılması veya hemen açılması sitenin kullandığı host’un kalitesini gösterir,bu şekilde ziyaretçi kaybını önlemek içinde kaliteli bir host şarttır.

    • Tasarım(sitenin görünümü): Kendinizin veya bir ziyaretçinin sitenize ulaştığında görmüş olduğu görseller bütünüdür.
    • Yazılım (sitedeki kodlar ve programlar): Esas işi yapan bölümdür. Aslında teknolojik olan herşey bir yazılıma sahiptir, siteyi de çalıştıran şeye yazılım veya kodlar diyebiliriz.

    Sizin burada öğreneceğiniz bu dördünü harmanlayarak kaliteli bir site kurmak ve bir tanesini öğrendikten sonra yüzlerce site kurabilir,site kurup satabilir ya da canınız ne istiyorsa onu yapabilirsiniz..

    Host,domain,tasarım vs. gibi şeyleri daha rahat anlamanız için;

    Site kurmayı bir bina kurmak gibi düşünün,binayı kuracağınız bir araziye ihtiyacınız vardır,işte bu hostingdir.Binayı kurmak için gerekli malzemeler;tuğla,çimento vs. tasarım ve yazılım kısmıdır,binanızın adı domain adınızdır,yani sitenizin adı,ve bunların hepsinin bir araya gelerek oluşturdukları bina sitenizdir.Nasıl bunların herhangi birisi olmadan bir bina olmazsa,yukarıdakilerden biri olmadan da site olmaz.

    İlk Sitenizi Kurmaya Hazır mısınız?

    • Domain ve Hosting alma işlemi

    Sitenizi kurmaya yukarıda önem sırasına göre açıkladığım website işlemlerinden sırayla gideceğiz.Şimdi bize lazım olan bir domain ve bir hosting.Bunların her ikiside ücretlidir ancak öyle büyük paralar falan değil gözünüz korkmasın.Zaten bu ikisi olmadan web sitesi de olmayacağı için size extra bir harcama gibi gözükmesin. Web sitesi sahibi olan veya olmak isteyen istisnasız herkes Domain ve Hosting almak zorundadır, yani bu size özel bir durum değildir.

    Öncelikle hosting almadan şunu bilin,bizim kullanacağımız wordpress tabanlı web sitesi için

    hosting firmasının bazı özellikleri taşıması gerekmektedir; Bu özellikler şunlardır:

    1. Linux tabanlı hizmet veriyor olması, Yani alacağınız Hosting Windows değil Linux olacaktır.
    2. İkincisi ve en önemlisi ise aldığınız Hostingin fantastico, fantastico deluxe, softaclous, quickinstall gibi otomatik kurulum sağlayabilen servislerin herhangi bir tanesini sunuyor olması.

    Not: Bu terimler size yabancı gelebilir,sorun değil,bunları resimli anlatımlarla aşağıda zaten bulacaksınız.

    • Sunmuş olduğu Kullanıcı Panelinin, dünya üzerinde en çok kullanılan ‘’Cpanel’’

    olması. (çok önemli)

    Burada dikkat edeceğiniz nokta budur.

    Not: Önceden hosting veya domaini olan ve onları kullanmak isteyen arkadaşlar hosting aldığınız yer ile iletişime geçerek bunların bulunup bulunmadığını sorunuz, eğer yoksa maalesef hosting adresinizi kullanamazsınız.

    Öğrenmenizde Fayda Olacağını Düşündüğüm Bazı Hosting Terimleri:

    Alan (Disk Space) : Server da sizin için ayrılan bir alandır. Basitçe anlatımıyla bilgisayarınızın Harddisc’i gibi düşünün, nasıl bilgisayarınızda ne kadar boş alanınız varsa o kadar dosya ekleyebiliyorsanız, burda da durum aynıdır.

    Bant Genişliği (Bandwidth): Sitenize her ziyaretçi geldiğiniz bant genişliğinizden bir kısmı eksilir. Yine basit bir anlatımla bandwitdh arabanıza aldığınız benzin gibidir, ne kadar limiti varsa sizi oraya kadar götürür, bittiğinde sitenize kimse ulaşamaz.

    Domain Sınırı: Tek hesaba kaç tane domain ekleyebileceğinizi gösterir. Maalesef bu ülkemizde genelde 1 tanedir, çoğu yabancı şirkette ise herhangi bir sınırlama yoktur.

    Nereden Hosting Alabilirim? ( Benim Tavsiyem)

    Şimdi gelelim hosting tavsiyemize. Burada özel bir parantez açmak istiyorum; Hosting kalitesi bir web sitesi için en önemli unsurlardan biridir. Eğer kaliteli bir hosting seçmezseniz bu

    konuda çok ama çok tecrübeli biri olarak sürekli olarak problem yaşayacağınızı bilmenizi isterim.

    Webmasterlık hayatım boyunca yerli/yabancı 10 kadar web hosting firmasıyla çalıştım. Müşterilerim nedeniyle uğraştığım hosting şirketlerini de hesaba katarsak bu sayı 20+ olmaktadır. Tabi bu kadar çok hosting firmasıyla çalışmak bana büyük tecrübeler kazandırdı. Yanlış hosting seçimleri yüzünden aylarca verdiği emeği boşa gidenleri gördüm. O yüzden şundan emin olun ki hangi hosting firmasıyla çalışacağınız web site sahibi olacağınız, artık bir ‘’Webmaster’’ (Web site sahiplerine verilen isim) olacağınız bu yolda vereceğiniz en kritik kararlardan bir tanesidir.

    Yerli Hosting mi Yabancı Hosting mi? Hangisini Tercih Etmeli?

    Gönül ister ki bu sorunun cevabı yerli hosting olsun, kendi ülkemizin insanları kazansın. Ancak ülkemizde hosting şirketleri maalesef çok komik ve içler acısı durumdadır. Benzin misali dünya üzerindeki en pahalı ve en kalitesiz hosting türleri ülkemizde satılmaktadır. İşin daha da garibi ise bu hostinglerin ‘’ucuz görünümlü’’ olmasıdır. Daha hosting nedir, ne işe yarar bilmeyen tecrübesiz birisi ucuza hosting aldığını zanneder ancak kazın ayağı öyle değildir tabi.

    Sonrasında ise problemler birbirini kovalamaya başlar, örneğin yerli hostinglerimiz 500 mb alan ( en kötü cep telefonlarının bile daha fazla alanı bulunmaktadır!) 1 gb trafik (bandwidth) vermektedir. Bu şu demek, sitenize 500 mb dan fazla dosya yüklerseniz sitenize kimse gelemez! Yine sitenize gelen sayısı çok olursa (ki amaç bu zaten) trafiğiniz yetmediği için siteniz ay sonuna kadar kapatılabilir!

    İşte bu nedenlerden dolayı yerli hostingleri kesinlikle ve kesinlike tavsiye etmiyorum! Yukarıdaki nedenlerin yanında bunun en büyük nedeni Türk hostinglerin sadece 1 domain eklenmesine izin vermesidir, yani her site için tekrar hosting almak zorundasınız! Masrafı düşünebiliyor musunuz?

    Tavsiye Ettiğim Hosting: (2016 Güncelleme)

    Şimdiye kadar tavsiye ettiğim hosting yabancı bir şirket olan Hostgator idi. Hostgator dünyanın en iyi hosting firmasıdır ve birçok diğer nedenin yanında bu şirketi tavsiye etmemin nedeni tek bir hosting hesabına istediğimiz kadar domain ekleyebiliyor olmamızdı. Ancak Hotgator kalitesinin yanında pahalı da bir şirkettir. Müşterilerimden gelen geri dönüşlerde bu şirketin çok kaliteli ancak biraz da pahalı olduğu söylendi. Bunu hemen dikkate alarak benzer bir kalitede hizmet verebilecek ancak daha ucuz bir hosting şirketi arayışına girdim. Sizler için en iyisini istediğimden şüpheniz olmasın.

    Daha sonra Arvixe adında bir şirket buldum ve ben ve müşterlerim uzun yıllar sorunsuz şekilde çalışma imkanı bulduk. Ancak 2016 yılına geldiğimizde bu şirket hesapları onaylamayı geciktirmeye, hatta onaylamamaya başladı. Nedenini sorduğumda ise artan güvenlik önlemleri olduğu söylendi. Böylece tekrardan araştırmalara koyuldum ve sonunda yine çok iyi bir firma buldum.

    Araştırmalarım neticesinde sizlere tavsiye edeceğim Hosting Şirketi: SiteGround’dur. Buraya

    tıklayarak sayfasına göz atabilirsiniz, neler yapacağınız videolu olarak anlatılmıştır. Görüşmelerim neticesinde sizlere % 20 indirim kuponu sağladım (detaylar aşağıda)Ayrıca farklı bir avantaj olarak ‘’ilk domain adınızı’’ ücretsiz olarak alabileceksiniz!

    Not: Üstteki notu vermemin sebebi bazı videolarda ‘’Hostgator’’ ve ‘’Arvixe’’ isminin geçecek olmasıdır. Tavsiye ettiğim diğer hostingle panelleri aynı olduğu için işlemleri aynı şekilde yapabilirsiniz, ilgili videolar zaten güncellenmiştir.

    Neden SiteGround?

    1. Dünyanın tartışmasız en iyi hosting firmalarından biridir, birçok ödülü vardır.
    2. İlk domain adınız ücretsiz! Bu size ilk etap da domain için yaklaşık 15 dolar ödemekten kurtaracaktır.
    3. % 20 indirim (Hosting ücretinde, avantajlı link için TIKLAYIN>>)
    4. Sınırsız Alan (Disc space)
    5. Sınırsız Trafik (Bandwidth)
    6. Sınırsız domain ekleyebilme. (Böylece tek ücrete istediğimiz kadar bu sistemi tekrar edebiliyor ve kazançlarımızı katlayabiliyoruz)
    7. 7/24 Destek
    8. Süper Hızlı Serverlar ve muhteşem bir kalite.
    9. Bize gereken Cpanel ve Softaclouse Hizmetlerini alasıyla sağlamaktadır.

    9. Herhangi bir kurulum ücreti yoktur. (Bazı hostingler kurulum ücreti adı altında sizlerden hesabınızın kurulumun yapılması için ekstra para isterler, Hostgator istemez)

    Şöyle düşünün; Bir tane hosting alarak istediğiniz sayıda domain ekleyerek ( sadece domain ücretlerini ödeyip) istediğiniz sayıda sınırsız site kurabiliyorsunuz. Hiçbir alan veya trafik sıkıntısı yok, sitem acaba kapanır mı korkusu yok! Bir problem yaşadığınızda size her zaman yardıma hazır bir kadro.

    ÖNEMLİ UYARI; Dünyada binlerce hosting firması bulunmaktadır,ben her biri için tek tek açıklama yapamayacağım için bütün anlatımlarımı SiteGround firması üzerinden yapacağım.Bunu yapmamın nedeni SiteGround tarafından sunulan hostingin dünyanın en kolay ve en çok tercih edilen kontrol paneli olan cPanel’i sunması ve bize gerekli olan Softaclouse servisi ve Linux hosting olmasıdır.

    Siz yukarıdaki 3 özelliği taşıyan (Linux hosting ve Fantastico (veya softaclouse) servisi) istediğiniz bir hosting firmasıyla çalışabilirsiniz,ancak kafanızın karışması durumunda sorumluluk bana değil size aittir.

    İstediğiniz Hosting ile çalışabilirsiniz bu karar size ait, ancak dediğim gibi Hosting almadan önce Hosting aldığınız yere ulaşarak Fantastico veya Fantastico Deluxe, Softaclouse,

    Quickinstall servislerinden herhangi birinin, birde admin panellerinin Cpanel olup olmadığını sorun.

    Web sitesi kurmayı biliyorsanız host, domain vs. nedir onları da biliyorsunuz demektir. Bu durumda istediğiniz hostingle çalışabilirsiniz. Ancak Özellikle daha önceden hiç tecrübesi olmayan arkadaşların SiteGround’u tercih etmelerini ısrarla tavsiye ediyorum(şimdiye kadarki tecrübelerime dayanarak).

    Not:Sizlere özel avantajlardan yararlanmak için aşağıdaki ‘’SiteGround’dan host almak için buraya tıklayın’’ linkine tıklayın,yoksa sayılan avantajlardan bazıları geçerli olmayacaktır!!!

    Şimdi hosting ve domain alma işlemine başlıyoruz,yukarıda saydığım tüm avantajlar ile SiteGround’dan host almak için buraya tıklayın,önünüze şöyle bir ekran gelecektir;

    Uyarı: Aşağıda SiteGround hosting alım videosunu bulabilirsiniz, alırken şuna mutlaka dikkat edin : Hosting için hesap sahibi ve kullanılan kredi kartının sahibi aynı olmalıdır!!! Eğer başka birinin kredi kartını kullanıyorsanız, hostingi de onun bilgilerini, en azından ismini kullanarak açmalısınız. Yoksa yapacağınız işlemler uzamakta, hatta hesabınızın doğrulanmamasıyla bile sonuçlanabilmektedir.

    Şimdi aşağıdaki videoyu izleyerek SiteGround’dan hosting satın alabilirsiniz. Kelime analizinden sonra alacağınız domain adı kafanızda belirmiş olmalıdır zaten.

    –      Önemli Not: Size bir bölümde gen.tr domainlerden bahsetmiştim, ne kadar etkili olduğundan. Gen.tr domainleri SiteGround üzerinden satın alamazsınız ancak

    kullanabilirsiniz. Eğer ilk domain adınız gen.tr uzantılı olacak ise; Önce www.ihs.com.tr den gen.tr uzantılı domain adını satın alın, IHS size domain paneli bilgilerini mail ile yollayacaktır. Daha sonra video da anlatıldığı gibi, zaten domain adım var seçeneğinden ilerleyin (i already have a domain), daha sonra bir yönlendirme yapmanız gerekecek onu da ‘’ Domain adımı başka yerden aldım, Hostingle nasıl birleştireceğim?(İlk domain için)( Gen.tr özel anlatım)’’ sorusunun cevabından bakabilirsiniz.

    Eğer ilk domain adınızın uzantısı gen.tr olmayacaksa, yukarıdaki mesajı dikkate almadan eğitime aynen devam edebilirsiniz.

    Metin Kutusu: Video Anlatım: Video 7- Hosting & Domain Alma Videosunu İzleyerek İlk domain ve hosting alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Evet videoyu izleyip hosting hesabımızı oluşturduk. Size muhtemelen 30 dk içinde (Maksimum süre 24 Saattir) aşağıdaki maile benzer bir mail gelecektir, burada hesabınıza giriş yapabileceğiniz bilgiler bulunmaktadır: Bakınız Resimler:

    1. Size Hesabınızın Oluşturulduğuna dair Mail dizileri gelir:
    • Özellikle domain hesabını doğrulama mailini açıyor ve videoda anlatıldığı üzere işlemleri hallediyoruz (VERIFICATION REQUIRED maili)

    Cpanel Nedir?

    Cpanel sizin hosting hesabınızda sitelerinizi yönetebildiğiniz admin alanıdır. Buradan tüm işlemlerimizi halledeceğiz. Sizin cpanel bilgileriniz SiteGround müşteri alanında (My Accounts) G oto CPanel linkine tıklayarak veya sitenizin sonuna cpanel ekleyerek giriş yapabilirsiniz.

    Cpanel Kullanıcı Adı: My Accounts bölümünde Cpanel Account ID: karşısında yazan bilgi sizin kullanıcı adınızdır.

    Cpanel Şifre: İlk hesap oluştururken vermiş olduğunuz şifredir.

    Birazdan site kurmaya başlayacağız.Hosting Cpanel’e (Kontrol paneli) bağlanmak için ister hesabınızdaki linki kullanabilir isterseniz de pratik olarak tarayıcınıza www.sitenizinadı.com/cpanel yazarak daha önceden belirlemiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapabilirsiniz. ( Not: Burada önemli olan sitenizin adı ve uzantısıdır, örneği anlamayan arkadaşlar olabiliyor o yüzden biraz daha açıklamak gerekirse; Sitenizin adı ankarageceleri olsun uzantısı ise .Net olsun, bu durumda siteniz: www.ankarageceleri.net, cPanel’ e giriş linkiniz www.ankarageceleri.net/cpanel olacaktır. )

    Metin Kutusu: Önemli Not: Bu işlemlerden sonra muhtemelen Cpanel’e girebiliyor olacaksınız, ancak hesabınızın doğrulanıp aktifleştirilmesi 24-48 saat arası sürebilmektedir. Yani domain adınızı tarayıcıya yazdığınızda sitenize bu süre aralığında ulaşamayabilirsiniz. Lütfen telaş yapmadan sürenin geçmesini bekleyin, eğer 48 saat geçmesine rağmen sitenize hala ulaşamıyorsanız Hosting şirketiyle ile iletişime geçebilirsiniz.

Daha uzun sürmesi durumunda SitGround sitesi üzerinden canlı destek alabilirsiniz.

    Siteyi Kurmaya Başlıyoruz…

    Şimdi yukarıda gösterdiğim(mail içinde) ve biryere kaydetmiş olduğunuz linke tıklayarak kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdikten sonra control paneline girdiniz, ya da tarayıcınıza (Explorer,firefox,chrome fark etmez) www.siteadiniz.com/cpanel şeklinde yazarak açılan kutuya kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdiğinizde control panelinize bağlanırsınız.Aşağıya doğru iniyoruz ve aşağıda ‘’Softaclouse’’ seçeneğini seçiyoruz.

    Burdan sonrası videolu anlatımlar ile gerçekleştirelecektir. Video yönlendirmesini aşağıda bulabilirsiniz.

    Metin Kutusu: Video içinde ve defalarca belirttiğim gibi kullanıcı adı ve şifrenizi mutlaka not edin: (asla Türkçe karakter kullanmayın, kullanıcı adı veya şifre için)

Wordpress Admin Paneli Kullanıcı Adım: xxxx / WordPress Admin Paneli Şifrem: xxxxx gibi. Sitenizi Yönetebileceğiniz ve her türlü işlemleri yapabileceğiniz admin paneli linki şu şekildedir:
www.sitenizinadi.com/wp-admin ( Sizin sitenizin adı ve uzantısı (com,net,org vs.) neyse sonuna /wp- admin yazıyoruz, herhangi bir tayacıda (Chrome, İnternet Explorer, Firefox vs.)

Wordpress kurulumunda belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifrenizle panelinize giriş yapabilirsiniz/yapınız.

    TEBRİKLER!!! Şuanda ilk sitenizi kurmuş bulunmaktasınız.Almış olduğunuz domain ismini İnternet Explorer,mozilla ya da hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız,yazdığınızda sitenizin temeli çıkıyor olması gerekir. (Google’a yazmayacaksınız, link şeklinde direkt olarak tarayıcıya) Çıkmıyorsa sakın paniğe kapılmayın!!!Burası çok önemli arkadaşlar,Hosting firmalarında hesap oluşturduktan sonra bir onay durumu ve hosting firmasının sitenizi yayınlamaya başlaması gerekir. Arvixe bu konuda çok hızlıdır genelde anında veya 45 saat içerisinde sitenizi web’de yayınlamaya başlar.Ancak maksimum süre 48 saattir.Bu sürelerin eğer bir yanlış yapmadıysak bizim için bir önemi yok,çünkü şuana dek sadece sitemizin kökünü oluşturduk.Websitesi kurmayı bir bina kurmak olarak düşünün,şuan temel atma işiniz bitirdiniz ve kat çıkma zamanı geldi.

    Not:Hosting firmasının sitenizi web’de yayınlama süresi dolduktan sonra,tarayıcınıza sitenizin adını yazdığınızda kök olarak şu görüntü çıkabilir. (Veya başka bir görüntü olabilir, sürekli değişiyor ve önemli değil.)

    Veya aşağıdaki resimdeki gibi de gözükebilir.

    İlk görünüm wordpress tarafından otomatik olarak atanır çokta önemli değildir, wordpress zaman zaman ilk atanan görüntüyü değiştirmektedir, bu önemli bir konu değildir, eğer ilk kurduğunuzda farklı bir tema varsa paniğe kapılmayan sadece anlatımı takip edin.

    Websitemiz İçin Tema Seçimi…

    Şimdi işin zevkli tarafına geldik, yukarıdaki görüntü WordPress’in kendi istediğimiz gibi düzenleyecek, yazılarımızı, linklerimizi koyacak ve harika bir görünüme sahip bir web sitesine sahip olacağız. Bende burada sizinle beraber bir site oluşturacağım, kafanızın karışmaması için adım adım gideceğiz. Lütfen adımları dikkatli bir şekilde okuyun ve birini gerçekleştirmeden diğerine geçmeyin…

    1. Adım; Siteyi Hangi Alanda Ne Amaçla Kuruyorsunuz?

    Daha önce sizlere onlarca kategoride yüzlerce üründen bahseden eğitimlerimiz olmuştu. Şimdi mutlaka birini seçtiniz ki buralara kadar geldiniz. Şimdi size burada tavsiyem para sitenizi kuracağınız alanla, kullanacağınız temanın alakalı olmasıdır. Örneğin bir ‘’para kazanmak’’ sitesinde, para, altın, dolar vs. gibi simgelerin, veya işle alakalı öğeleri barındıran bir tema. Ancak bu konuya çokta fazla takılmayın, düzgün bir tema kullanmanız bu konuda gayet yeterli olacaktır. Çok alakasız olmadığı sürece her temayı her alanda kullanabilirsiniz (Örneğin kas yapmak alanında kurduğunuz bir sitede köpek teması kullanmak gibi.)

    Usta web tasarımcılar tarafından oluşturulmuş web site şablonlarını ücretsiz bir şekilde kullanacağız.Ancak bunun için önce bu siteyi hangi amaçla kurduğumuza karar vermiş olmamız gerekir.Örneğin çiçeklerle ilgili bir site kurmak istiyorsunuz diyelim sitenin en başında bir otomobil resmi hoş durur muydu?Tabiki hayır!O yüzden bizim için zaten önceden kategorilenmiş web site şablonlarından en çok beğendiğiniz ve yapacağınız iş için en çok alakalı temayı seçmek en mantıklısıdır.

    Not: Eğer kurmak istediğiniz site tipinde bir tema bulamazsanız (örneğin bir keresinde bir müşterim Kömür Sobası hakkında bir site kuracağını böyle bir tema olup olmadığını sormuştu, tabiki yok) genel veya gözünüze hoş gelen bir temayı kullanmalısınız, illaki temanın işinizle alakalı durması gerekmiyor.

    Tema Konusunda Biraz Derine İnelim…

    Temalar siteminizin görünümünü belirlediğinden ve bir site için görünüm önemli olduğundan tema konusu çok önemlidir.Öncelikle size wordpress temaları konusunda biraz bilgi vermek istiyorum;

    WordPress sadece Türkiye’de değil tüm dünyada çokça kullanılan ve çok etkili bir sistemdir.Her ülkede ayrı ve o ülkenin diline göre hizmet veren resmi siteleri bulunmaktadır.Ancak takdir edersiniz ki yazılan temalar dil ve tasarıma göre her ülke için farklıdır.Birazdan tema seçmek için size linkler vereceğim ancak bunu 2 parçaya ayırmak istedim;

    1. % 100 Türkçe Temalar; Bu temalar wordpress Türkiye grubu tarafından veya uzman kişilerce yazılmış yada çevrilmiş temalardır.Temaların özellikleri birbirinden farklılıklar gösterebilir.Eğer sitem % 100 Türkçe olsun ve hiç uğraşmadan sadece indir>>yükle sistemiyle sitemi kurayım derseniz bu temaları kullanmanızı tavsiye ederim.Yüzlerce

    Türkçe tema bulabileceğiniz site adresleri aşağıda,bir not düşmek istiyorum,bazı arkadaşlarımız temaların yerini bulamamakta ya da bazılarını görebilmektedir,çünkü asrımızın problemi insanlar okumayı sevmiyor.Size vereceğim sitelerdeki wordpress temalarını yayınlayan webmasterlar’ın bazısı bunları gruplara ayırmış (iş teması,kadın,spor vs.) bazıları sayfa sayfa olarak vermiş(ilk link en aşağıda sayfa sayfa vermiş mesela).Site içi gruplara veya sitelerin aşağısındaki sayfalara dikkat edin,kısaca lütfen iyice inceleyin!İşte linkler:

    http://www.wptema.com/ http://www.wptr.net/

    http://www.wp-tr.org/kategori/temalar/ http://webloti.org/2011-yilinin-en-yeni-wordpress-temalari/ http://www.wordpresstemalari.com/

    http://temakolik.net/ http://www.wptemalari.net/ http://www.wpdestek.com/kategori/temalar/ http://www.wordpress-tr.com/kategori/temalar/ http://www.wptemaindir.com/ http://www.wptemaindir.net/ http://turkcewordpresstemalari.blogspot.com/ http://www.wptr.net/ http://www.wpdestek.com/kategori/temalar/ http://www.arsv.org/ http://yozgat.us/etiket/wordpress-turkce-tema

    http://www.hussoloji.com/category/wp-tema http://www.temalar.org/word-press/temalar/adsense

    Bu linklerde beğendiğiniz tema yada temaları bilgisayarınıza indirin ve dosya Bu linklerde yüzlerce tema bulunmakta ancak siz yinede bu temalarla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz.

    Yukarıdaki linkleri inceleyebilirsiniz, benim tavsiye ettiğim yöntem ise araştırmanız:

    Bu konuda çeşit o kadar fazladırki anlatmakla bitmez.Google’a girip ‘’wordpress temaları,Türkçe wordpress temaları,en güzel wordpress temaları gibi aramalar yaparsanız en güncel temalara ulaşmanız mümkün.

    Veya daha detaylı ve spesifik olarak wordpress spor temaları,wordpress video temaları,wordpress kadın temaları yada hangi alanda site kurmak istiyorsanız başına onu koyup sonuna wordpress temaları eklemeniz yeterli.Bulacağım temalar sadece Türkçe olsun istersenizde ‘’wordpress Türkçe kadın,spor,iş,emlak vs. temaları yazmanız yeterlidir.Vermek istediğim düşünce şu arama yapmayı bilirseniz internette her şeyi bulabilirsiniz!

    Yukarıda size vermiş olduğum linklerde çok kaliteli ve aslında yeterli derecede tema var,yukarıda yazmış olduklarımı ve 2. maddeyi sizi kesinlikle sınırlandırmak istemediğimden yazıyorum,bu alandaki çeşitliliği ve kaliteyi görün diye.

    • İngilizce Temalar: Aklınızda şöyle bir düşünce olabilir,eğer Türkçe site kuracaksam neden İngilizce bir tema kullanayımki? Şöyle bir şey söyleyeyim;Türkçeyi 70 milyon kişi,ingilizceyi koca bir dünya konuşmaktadır.Dolayısıyla da İngilizce wordpress temaları akıllara zarar çeşitlilik ve fazlalıktadır.Sizde isterseniz İngilizce temalardan faydalanabilirsiniz,İngilizce temaları kurarken % 80 oranında Türkçeleştirebiliyoruz.Bunun nasıl olduğunu 2.videoda özellikle bir İngilizce tema seçerek anlattım.Sadece bazı yerler İngilizce kalmaktadır;örneğin arama yerine ‘’search’’ ,yorum yerine ‘’comment’’ vs.Bunlarıda Türkçeleştirebiliriz ancak bunun için temel seviyede İngilizce ve kodlarla biraz oynamak gerekir.Eğer ilgilenen varsa bana mail atın Türkçeleştirme ile ilgili kaynaklar verebilirim size.

    Yine arama yaparak binlerce temaya ulaşmanız mümkün, aynı mantıkla yalnız bu sefer İngilizce arama yaparak çok sayıda temaya ulaşabilmeniz mümkün: ‘’Wordpress themes, best wordpress themes, free wordpress themes, wordpress woman themes, wordpress sport themes gibi’’

    Tabiki ilk linkimiz WordPress sisteminin kendi ana sitesi olan wordpress.org sitesi. Burada binlerce tema bulmanız, hatta kategorilere göre sınırlandırma yapmanız mümkün.

    Link: http://wordpress.org/extend/themes/

    Bu açıklamadan sonra gelelim diğer ingilizce temalara;

    http://smthemes.com/ – Buda başka bir ücretsiz temaların bulunduğu bir web sitesi. (İngilizce)

    Buda başka bir kaliteli temaların bulunduğu web sitesi, ancak bunlar temalarını ücretsiz kullanabilmeniz için footerdaki linklerin kaldırılmaması gerektiğini bildiriyorlar, tercih sizin.

    http://www.moonthemes.com/

    Sadece kendi alanınızla ilgili değil,tüm kategorilere şöyle bir göz atın,hepsi harika tasarımlar değil mi?Şunu da fark ettiniz mi,burada yapamayacağınız türden herhangi bir site yok,istiyorsanız online kumarhane sitesi bile kurabilirsiniz,demek istediklerimi,aklımızın küçük bir parçasını kullanarak harika işler yapacağımızı söylediğimi hatırlıyor musunuz?

    Oyun değil şaka değil buradaki veya Türkçe temalardaki istediğin herhangi bir şablonu seçip kendi siteniz yapabilirsiniz..

    Çok sayıda tema bulabileceğimiz başka bir sitenin linki aşağıdadır,yinede size tam hitap eden bir şablon bulamazsanız,gösterdiğim şekilde google’da arama yaparak daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

    http://www.wordpresstemplates.com/

    Tema seçerken üzerinde birtakım yazılar,resimler olabilir,bunları daha sonradan silebileceğimizi ve istediğimiz herhangi bir oynamayı rahatlıkla yapabileceğimizi unutmayın.Yani seçerken temanın tasarım olarak aklınızdaki içerikle uyuşup uyuşmadığını bilmeniz yeterlidir…

    • Adım;Seçtiğim site şablonunu nasıl kullanacağım?

    Şimdi gelelim seçtiğimiz şablonu nasıl kendi sitemiz haline çevireceğimize,bende sizinle beraber burada örnek bir site oluşturacağım,öncelikle kendime bir kategori belirliyorum,business yani iş olsun;en alttaki temayı beğendim onu kendi sitem yapmak istiyorum;

    Download dedim ve temayı bilgisayırıma indirdim.İndirmiş olduğum zip formatındaki dosyamın üzerine gelip,sağa tıklıyorum ve ‘’buraya çıkart’’ seçeneğini seçiyorum;

    Benim ilgilendiğim kısım ‘’sonra’’ yazdığım kısım.

    • adım:Ftp Hesabı Oluşturma ve Dosyaları Upload Etme İşlemi

    Şimdi yapacağımız işlem seçmiş olduğumuz temamızı host servisimize yüklemek olacak.Öncelikle ftp nedir tanıyalım.Ftp İngilizce file transfer protokol’dür.Yani bilgisayarımızdaki dosyaları sitemizin host servisine transfer ederiz.Bu sistem içinde çeşitli programlar var benim kullandığımı ve tavsiye ettiğimi aşağıda bulacaksınız ancak öncelikle ftp hesabınızı bilmeniz lazım,çok basit ama bir okadar da ÖNEMLİ!

    Ftp hesabınız şu şekildedir;

    1.Host adresiniz: (hostadress) domain adınızın başına ‘’ftp.’’ Koymaktır.Örnek : ftp.websitesikurmak.net sizde aynı şekilde sitenizin adı neyse başına ftp. Koyacaksınız. 2.Kullanıcı adınız(username): Host hesabınızı oluştururken almış olduğunuz kullanıcı adı,yada hosting hesabı aldığınız şirketin size gönderdiği kontrol paneli kullanıcı adı 3.Şifre(password): Yine host hesabı aldıktan sonra mailinize gelen şifreniz.

    Şimdi bu bilgileri nereye nasıl gireceğimizi öğrenelim;

    Daha önceden sitemizin görüntüsü için belirttiğim adresten veya başka biryerden edindiğimiz temayı host hesabımıza yükleyeceğiz.Bunu çok hızlı bir şekilde yapan ve en önemlisi ücretsiz olan bir program var..

    Öncelikle bu programı bilgisayırımıza indiriyoruz,İşte ücretsiz indirebileceğiniz link;

    http://www.websitesikurmak.net/filezilla.rar

    Not: Aşağıdaki videoyu izlemeye başlamadan önce yukarıda indirme linkini vermolduğum programı indirmeyi unutmayın.

    Buradan programı indirdikten sonra nasıl kuracağımızı ve temamızı siteye nasıl upload edeceğimizi aşağıdaki videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.Programı indirin ve benim yaptığım şekilde önceden seçmiş olduğunuz ve indirdiğiniz temayı Hosting servisine(eğer benim tavsiye ettiğim host servisini kullanıyorsanız Hostgator’a) yüklüyoruz.Bu işleme başlamadan önce oluşturduğumuz ftp hesabı bilgilerinizi(kullanıcı adı,şifre,ftp host vs) kaydettiğiniz dosyayı açınız ve birde hatırlarsanız fantastico’dan wordpress tabanı oluştururken bize verdiği ve mutlaka bir yere kaydedin dediğim yönetim paneline giriş linkinizi de hazırlayınız.İşte video;

    TEBRİKLER!!!

    Bu kısma kadar geldiyseniz site işlemlerinin 4/3 nü tamamladınız demektir. Başardıklarınız için sizi tebrik ediyorum, sıfırdan buralara kadar yaptığınız işlemler kolay gibi gözükse de zaman ve emek isteyen işlemler, o yüzden kendinizle gurur duymalısınız.

    WORDPRESS ADMIN PANELİ KULLANIMI

    Şimdi ise sıra geldi WordPress panelini nasıl kullanacağımıza. Bunun için taktiksel yaklaşımlarımız, özel tüyolarımız da olacak ancak onun öncesinde sizlere ‘’Genel bir WordPress Admin Panel Kullanımı’’ Eğitimi vermek istedim, böylece daha sonraki adımlarda bir zorluk yaşamadan paneli rahatlıkla kullanabileceksiniz, zaten son derece kolay bir paneldir, biraz göz aşinalığı kazandıktan sonra kullanmanız pekte sorun olmaz.

    Metin Kutusu: Video Eğitim: Video Eğitimlerde Video 10- Admin Panel Kullanımı Adlı Videoyu izleyerek WordPress panelini nasıl kullanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

    ÇOK ÖZEL TEKNİKLER VE WORDPRESS EKLENTİLERİ

    Sizlere Master Kazanç Tekniği detaylarda gizlidir demiştim, şimdi ise o detaylardan birkaç tanesini uygulayacağız. Sizlere özel bir video hazırladım, bu video ile bazı çok özel teknikler öğreneceksiniz, bu teknikler aslında sonradan da uygulanabilir ancak size her zaman söylediğim gibi, benim öğrencilerim olarak sizin başkalarından farkınız her zaman ‘’baştan kazanmak’’ olacaktır.

    Bu özel tekniklerin yanında sizlere bir de tavsiye ettiğim ‘’Eklentiler’’ , kurulumları ve kullanımlarını öğreteceğim. Hatırlatmak gerekirse; Eklentiler, wordpress’de standart olarak olmayan ancak sonradan eklenebilen özelliklere verilen addır. WordPress’in bu kadar ünlü ve kullanışlı olmasının en önemli faktörlerinden bir de eklentileridir, seo eklentileri ise çok meşhurdur. Lafı fazla uzatmadan özel teknikler ve eklentiler videosuna geçiyoruz:

    Video’da bahsedilen eklentileri indirmek için TIKLAYIN>>

    Bu işlemleri de hallettikten sonra uygulamalı eğitimlere küçük bir ara veriyoruz. Aşağıda sizlere bir

    taktik eğitimi hazırladım.

    NASIL BİR TAKTİK İZLEMELİ?

    Bu bölümde sizlere hem uygulamalı eğitimlerden bir nefes aldırmak hem de içimden gelen bazı şeyleri söylemek adına bir eğitim hazırladım. Tabi içerisine hemen bir ‘’Taktik’’ videosu sığdırarak size eğitim vermeye devam ettim. Bu eğitimleri uyguluyoruz ama, nasıl bir taktik izlemeliyiz? Neyi ne zaman yapmalıyız? Bu noktadan sonra ve genel olarak nelere dikkat etmeliyiz? İşte bu soruların cevabı bu videoda:

    ADIM 5: İÇERİK OLUŞTURMA

    Yine çok önemli ve yoğun bir çalışmanın olduğu bölüme geldik. Şimdi yapmamız gereken kurmuş olduğumuz web sitesi için içerik oluşturmak. İçerik oluşturmak ne demektir? Sitemiz için ‘’makale’’ adı verilen bilgilendirici yazılar yazarak yayınlama işlemine içerik oluşturma denir. Amaç Nedir?

    2 amacımız bulunmaktadır:

    1. Google’da üst sıralarda yer almak için (ki para kazanabilmemiz için Google’da üst sıralarda yer almamız gerekiyor) içerik son derece önemlidir. Bu içerikler sayesinde, google’da yukarı sıralarda yer almaya çalışacağız.
    2. Öğreteceğim bazı teknikler ile, bu içeriklere de ziyaretçi çekip daha sonra bunları satış yazımıza yönlendirecek ve ekstra kazanacağımız ziyaretçilerle daha çok kazanacağız.

    Aşağıda Makale yani içerik oluşturma konusunda çok önemli bilgiler sundum sizlere, bu anlatımlar video ile orantılıdır, yani video içerisinde her birinde ne denmek istendiği video içerisinde anlatılmıştır. Yani önce göz gezdirin, daha sonda video eğitim ile birlikte tekrar okuyun ve gerekli bilgileri edindikten sonra Makalelerinizi yazmaya ve içerik üretmeye başlayın!

    Güncelleme: Sevgili arkadaşlar, internette var olmak rekabet nedeniyle yıllar geçtikçe zorlaşmaktadır. Bunun yegane çözümü ise bolca içeriktir. O yüzden çalışmaktan korkmayın, siteniz için yazabildiğiniz kadar içerik yazın, gerekirse satın alın, çevrenize yazdırın vs. Bunun üst bir limiti yok, 100 tane bile yazabilirsiniz, ancak en az 20 tane içerik oluşturmalısınız ve zamana yaymalısınız.

    Makale Yazma (İçerik Oluşturma) Hakkında Çok Önemli Bilgiler:

    Genel Bilgiler:

    1. Kaç Tane Makale Yazmalı/Yazdırmalıyım? Cevap: 10+
    2. Makalelerin Uzunluğu ne olmalıdır? (Kaç kelime) (En az 400-500 kelime)
    3. Makale Yazarken Nelere Dikkat Edilmelidir? (İmla, noktalama, giriş-gelişme-sonuç)
    4. Makalelerde Kelime Yoğunluğu Oranı ve Anahtar Kelimenin Nerelerde Kullanılması Gerektiği.

    Para kazanmak 400 kelime =8 kez kas yapmak 600 kelime= 12

    1. İlk başlıkta ‘’ İnternetten Para Kazanmak’’ (Domain adınızı içerik başlığı olarak)
    2. İnternet ortamının son derece yaygın kullanıl… bu gelişmeden ötürü internetten para kazanmak çok popüler bir hal aldı…
    3. Son cümlenizde….

    5. Başka sitelerden kopyala-yapıştır yapmalı mı? Kesinlike Hayır AMA…

    Makale Konuları Nasıl Bulunur?

    1. Kelime aracını kullanarak alakalı kelimeleri bulma.(LSI keywords)
    2. Google’da araştırmalar yaparak, başka kişiler bu alanda neler yazmış, fikir edinme.
    3. Kelimenin sonuna ‘’Nasıl?, ‘’Yolları’’, ‘’Yöntemleri’’ gibi kelimelerle genişletme.

    Makale Nasıl Yazılır:

    1. Araştırma Evresi (Google, wikipedia, makaleler, kitaplar vs.)
    2. Bilgilenme Evresi
    3. Arkadaşlar veya çevreden soruşturma yoluyla alınabilecek bilgi ve tecrübeler. (Opsiyonel)
    4. Yazım Evresi
      1. Bir başlık belirleme
      1. Giriş Bölümü (Konu Hakkında genel bilgiler)
      1. Gelişme Bölümü (Konunun detayları, sorunlar, çözüm önerileri, tavsiyeler vs.)
      1. Sonuç Bölümü (Konuyu toparlayıcı birkaç cümle)

    Makale Sayımı Nasıl Çoğaltırım?

    1. Kaynak gösterek 2-3 yerden makale alma.
    2. Youtube videolarını paylaşarak içeriği hakkında 200 kelime civarında bir açıklama yazmak.
    3. Başkalarına ücret karşılığı makale yazdırmak.

    Örn: Bkz: http://www.r10.net/makale-alimi-amp-satisi-makale-yazarlari/ – R10daki ücret karşılığı makale yazanlar.

    Webmaster Sitesindeki Makale Yazarları: http://www.webmastersitesi.com/makale-reklamlar/

    • Arkadaş, aile veya çevreden yardım ricasında bulunmak.

    Yazılan Makalelerin Siteye Girilme İşlemi:

    • Yazdığını makaleleri 3 hafta- 1 ay süre zarfına denk gelecek şekilde girişlerinin yapılması.
    • Örnek: 10 makaleniz varsa 30/10=3 güne bir makale. 15 makaleniz varsa 30/15= 2 güne bir makale.

    Güncelleme: Üstte de bahsettiğim üzere Google Anahtar kelime aracını Kelime Planlayıcı olarak güncelledi, videoda eski araca göre bazı yöntemler gösterilmiştir, yeni aracın nasıl kullanıldığını Kelime Analizi bölümünde öğrendiniz, kafanızı karıştırmadan siz yeni Kelime Planlayıcı ile ilgili bölümü yapacaksınız.

    ADIM 6: SATIŞ YAZISI YAZMAK

    Artık işlemlerin yavaş yavaş sonuna geliyoruz ve sona yaklaştıkça kurmuş olduğumuz site ve sistem her adımda size para kazandırmak için biraz daha yaklaşıyor. Bir önceki bölümde çeşitli amaçlar için içerik oluşturmuş ve sitemize girmiştik. Şimdi ise bize esas olarak para kazandıracak olan ‘’ Satış Yazısı’’ eğitimini alacaksınız. Açık ve net olarak söylüyorum, satış yazısına çok önem vermelisiniz, satış yazınız ne kadar iyi ve etkileyici olursa o kadar çok satışınız olur, tabi çok satış çok para demektir!

    Not: Satış Yazınızı yazmayı bitirdikten sonra giriş yaparken Sayfalar> Sayfa Ekle den sayfa olarak gireceksiniz, Yazı ekle’den değil, lütfen unutmayın!

    Satış Yazısı Nedir? Normal İçerikten Farkı Nedir?

    Önceki bölümde içerik oluşturduk, bu içerikler satış kaygısı taşımayan bilgilendirici içerikler şeklinde olmalı. Satış yazısı ise; Satış ortaklığı yaptığımız ürünün satışını gerçekleştirmek için farklı tekniklerle (bunları aşağıda göreceksiniz) yazılan ve satılacak ürün için bir ‘’ ön satış’’ modeli olarak düşenebileceğimiz yazıdır.

    Çok önemli bir bölüm olduğu için sizlere bu bölümde 3 farklı teknik ve yaklaşım (Videolar ile), Dikkat etmeniz gereken noktaları (yazı + video ile) ve birde satış yazısında kullanabileceğiniz extra

    materyallerin eğitimi vereceğim. Son olarakta her 3 teknik içinde kendim yazdığım örnek birer satış yazısı göstereceğim size.

    SATIŞ YAZISI YAZMA TEKNİKLERİ:

    1. Kişisel Hayat Hikayesi Baz Alınarak Satış Yazısı Yazmak

    Not: Aşağıdaki tüm noktalar video içerisinde detaylı olarak anlatılmıştır.

    1. Başlık: Hayat Hikayem (Bir konu hakkındaki- örn: sivilcelerimden kurtulma hikayem gibi)
      1. Giriş: ….. şu sorunuzu çözmeye mi çalışıyorsunuz? Bende yaşamıştım bu problemi. Sizlere bu yazıda denediğim ve işe yaramayan yöntemleri ve benim için işe yarayan tek yöntemi paylaşacağım.
      1. Gelişme 1: Yaşadığınız problemler.
      1. Gelişme 2: Denediğiniz ve İŞE YARAMAYAN yöntemler.
      1. Gelişme 3: İşe yarayan tek yöntem (Ürün)
      1. Gelişme 4: Ürün hakkında bazı bilgiler ve işe yararlılığı.
      1. Sonuç: Güzel dilekler, bende işe yaradı sizde de yarayabilir ve TAVSİYE.

    Bazı Tavsiyeler:

    1. Satış yazınızda bazı yerleri ‘’kalın, altı çizili, italik’’ olarak yazmak.
    2. Başlık ve alt başlıklar oluşturup, bu başlıkları farklı renklerde yazmak.
    3. Bazı anlatımları vurgulamak.
    4. Sık sık paragraf başı yaparak ziyaretçiyi sıkmamak veya gözünü yormamak.
    5. Sadece sonda değil ara ara (kuralına uygun şekilde) ürünün linkini vermek.
    • Bir Ürün Hakkında ‘’Değerlendirme Yazısı’’ Yazmak
    1. Başlık: İlgi Çekici Bir Başlık
      1. Giriş: Bu konuda çok fazla ürün var, hangisi iyi hangisi kötü ayırmak zor konusu.
      1. Giriş 2.O YÜZDEN, bu konunun uzmanları olarak son zamanlarda çok popüler olan şu ürünün

    tarafsız bir şekilde değerlendirmesini yapmak istedik:

    • Gelişme 1: Ürün hakkında bilgi, şu konuları gerçekten iyi anlatıyor.
      • Gelişme 2: Olumlu yanları
      • Gelişme 3: Olumsuz yanları (birkaç tane)
      • Sonuç: Ürün çok değerli bir ürün ve kesinlikle şu problemi olanların kullanmasını onaylıyor ve tavsiye ediyoruz…

    Bazı Tavsiyeler:

    • Satış yazınızda bazı yerleri ‘’kalın, altı çizili, italik’’ olarak yazmak.
    • Başlık ve alt başlıklar oluşturup, bu başlıkları farklı renklerde yazmak.
    • Bazı anlatımları vurgulamak.
    • Sık sık paragraf başı yaparak ziyaretçiyi sıkmamak veya gözünü yormamak.
    • Sadece sonda değil ara ara (kuralına uygun şekilde) ürünün linkini vermek.
    • CPA Ürünleri İçin Satış Yazısı Yazmak

    CPA ürünleri için satış yazısı yazmak hepsinden farklıdır. Ayrıca yaklaşımınız çok farklı olmalıdır, satış ortaklığına göre. Çünkü CPA ürün veya sitelerine göndereceğiniz kişiler aşağı yukarı ne istediğini bilen kişilerdir, herhangi bir şey satmak gibi bir zorunluluğumuz da olmadığı için CPA ürünlerine çok detaylı satış yazıları yazmamız gerekmez. Ayrıca çoğu için ‘’ yukarıdaki tarzlarda satış yazısı yazmak yasaktır!!’’ Bunun nedeni, cpa reklam verenleri genelde büyük şirketler olduğu için, birinin kendilerini farklı yollardan ‘’değerlendirmesini’’ istemezler.

    Diğer bir durum ise: Hatırlayacağınız üzere CPA marketinde bazı reklam kuralları vardır, satış yazısı yazarken bu kurallara çok dikkat etmeniz gerek, bunu unutmayın.

    Zaten mantık olarakta; CPA ürünleri için çok kapsamlı veya ikna edici şeyler yazmak gereksizdir. Örneğin EvlilikMerkezi.com için CPA pazarlaması yapıyorsunuz diyelim, bu alanda bir site kurdunuz, gelen kişiler kim? Evlenmek isteyenler. Bunları ekstra olarak ikna etmeye gerek var mı? Hayır. Bizim burada ona sadece güzel sözlerle ‘’YOL GÖSTERMEMİZ’’ gerek, yani mesela şu evlilik sitesi (özelliklerini ön plana çıkartarak) şu,şu,şu özelliklerinden ötürü evlenmek isteyenler için çok ideal bir sitedir gibi. O halde CPA hakkında satış yazısı yazmak için:

    1. Başlık: Başlığınız site hakkında değil, konu hakkında olmalı. (Örn. Evlenmek İsteyenlere Hayat Değiştirici Tavsiyeler gibi)
    • Giriş: İlgi çekici bir giriş ve Konu hakkında biraz bilgi. ( Evlenmek istiyorsunuz, ancak gerek iş hayatınızdan gerekse sosyal hayat koşullarınızdan dolayı, doğru kişiyi hala bulamadınız mı? Peki hayat arkadaşınızı online olarak bulmak ister misiniz? İnternet kullanımın artmasıyla artık her 5 çiftten biri internet vasıtasıyla…..
    • Gelişme: Bu bölümde biraz daha bilgi ve yönlendirme yapıyoruz: Örn- Ancak hayat eşini, chat odalarında veya rastglere yerlerde aramak çokta sağlıklı olmayabilir, ve her online site kendi

    amacı için kullanılmalıdır. Örneğin facebook çok meşhur ve kullanışlı olsa da kendinize eş aramak için doğru bir yer değildir… (sakıncalardan vs. bahsederek kişiyi tavsiye edeceğimiz evlenme sitesine doğru itiyoruz..)

    • Gelişme 2: Artık ağzımızdan baklayı çıkartıyor ve promosyonunu yaptığımız CPA ürününü tanıtmaya başlıyoruz. Örn: Online olarak eş arayanlar için bilimsel kriterler ve karakter anlizlerine dayalı olarak geliştirilmiş son derece etkili ve birçok kişinin hayat arkadaşını bulduğu bir siteden bahsetmek istiyorum, sitenin adı XXXXX, ziyaret etmek isterseniz TIKLAYIN, gibi ifadelerle hem siteden bahsediyor hem de ilk yönlendirmemizi bahsediyoruz.
    • Gelişme 3: Burada CPA ürünü hakkında öne çıkan özellikleri sıralıyoruz. Örn: Yine evlilik sitesi üzerinden gidecek olursak; – XXXX sitesinde profiller bilimsel verilere göre eşleştiriliyor, – Sizlerden bir karakter analizi isteniyor, böylece sadece sizin karakterinize uyan insanlarla muhattab oluyorsunuz gibi..
    • Sonuç: Sonuç olarak da kişi ne ile ilgileniyorsa, CPA ürününü ona tavsiye ediyoruz. Örneğin: Sonuç olarak, aradığı aşkı ve eşi normal şartlarda bulamayanlar için XXXX sitesini şiddetle tavsiye ediyoruz, belki de aradığınız aşk burdadur. XXXX sitesine ÜCRETSİZ olarak üye olmak için TIKLAYINIZ..

    Dikkat Edilecek Bazı Kurallar:

    1. Her defasında üstüne basa basa söylediğim üzere, reklam kuralları her CPA ürününe göre değişir, reklam kurallarını iyice okuyup tanıtım yazılarınızı da ona göre hazırlamalısınız. Hatta bir adım ileri giderek tanıtım yazınızı, CPA networkünde sizden sorumlu kişiye okutarak uygun olup olmadığını doğrulatabilirsiniz.
    2. CPA networküne kayıtlı şirketler, ciddi şirketlerdir. O yüzden yalan dolan beyanlardan, aşırı samimi ve argo ifadelerden kaçınmalısınız. ( Örn: Evlenecek karı bulamadınız mı? Çok mu abazasın? Gibi ifadeler, bu örneği sizlerden özür dileyerek veriyorum böyle bir hataya düşen olmasın diye)

    Cpa networkleri için herhangi bir video hazırlanmamıştır, zaten örneklerle gidildiği için ekleyecek bir şey yok, bu kurallara uyduğunuz ve biraz da kendi yaratıcılığınızı ön plana çıkardığınız sürece sorun yaşamazsınız.

    Not: Satış Yazınızı yazmayı bitirdikten sonra giriş yaparken Sayfalar> Sayfa Ekle den sayfa olarak gireceksiniz, Yazı ekle’den değil, lütfen unutmayın!

    SATIŞ YAZISI ÖRNEKLERİ:

    Bu bölümde sizlere her 3 teknik içinde kendim yazdığım 3 tane satış yazısı örneği göstereceğim. Bunun amacı taktiklerden faydalanmanızdır, lütfen kopyalama, aynısını yazma gibi işlere girmeyin,

    ben bunları zaten kullanmıyorum, size örnek olsun diye yazdım, ben değil siz kaybedersiniz bu tarz işlere girerseniz, bunun farkında olun.

    1.Kişisel Hayat Hikayesi Baz Alınarak Satış Yazısı Örneği:

    Kilo Vermedeki Kişisel Başarı Hikayem…

    Merhaba ben Filiz Çetiner,

    Eğer ümitsiz bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulmaya çalışıyorsanız bu yazıyı okumaya devam etmenizi ısrarla tavsiye ediyorum.Çünkü bu yazıda sizlerle kendi kilo verme hikayemi anlatacağım. Bu hikayede inişleri,çıkışları, benim için nelerin işe yaramadığını ve en önemlisi kilo verme başarı hikayemde işe yarayan tek yöntemin ne olduğundan bahsedeceğim.

    Not: Okumaktan pek hoşlanmıyorsanız, buraya tıklayarak kilo vermemde işe yarayan tek yöntemin ne olduğunu keşfedebilirsiniz. (Satış Ortaklığı linki 1)

    Fazla kilolarımdan kurtulmak için denediğim yöntemlerin sayısını bile hatırlamıyorum. Bütün emeklerim boşa gitmişti, çünkü kilo vermek için denediğim her bir yöntem tam bir başarısızlık ve zaman kaybından başka bir şey değildi.

    Kilo vermek için sağda solda duyduğunuz ve düşünebileceğiniz her şeyi denedim. Mutlaka duymuşsunuzdur, bu çılgın diyetler, hani bize daha az Karbonhidrat tüketip, daha az su ve her şeyden çok az yiyerek yaşamımızı bir kuş gibi geçirmemizi söyleyenler… Sözde ‘’mucizevi’’ olan kilo verme haplarını da denedim, sağlığımı bozmaktan başka bir işe yaramayan. Tabi spor yapmayı da denedim, vücüdum biraz sıkılaştı ancak kilolar hala yerinde duruyordu..

    Tabiki bu aşamalarda biraz kilo verdim ancak en önemli problem şuydu; Bu yöntemleri ne kadar uygularsam uygulayım normal hayatıma döndüğüm an verdiğimden daha çok kilo aldım üstüne bir de sağlığım bozuldu…

    Tüm bunlara katlandım çünkü sonuçta bir bayanım, bir partide, plajda güzel görünmek benim de hakkım değil mi?Ya da en basitinden kendimi daha iyi hissetmek?Ayrıca sosyal hayatımda da fazla kilolarım son derece sinir bozucuydu. Örneğin her zaman kamerelardan uzak durmaya çalışıyordum, çünkü fazla kilolarım fotoğraflarda çok daha kötü duruyordu. İnsanların, hatta yakın arkadaşlarımın bile zaman zaman fazla kilolarım yüzünden benimle nasıl dalga geçtiklerini anlatmama bile gerek yok sanırım…

    Sinir bozukluğum artık zirveye ulaşmıştı. Sözde ‘’mucizevi kilo verme yöntemleri’’ benim için işe yaramıyordu. O kadar umutsuzluğa kapıldım ki artık yağ aldırma operasyonunu bile düşünmeye başladım!

    Ancak daha önce 78 kilodan 59 Kiloya kadar düşmüş olan bir arkadaşımdan yardım istedim, benim neler yaptığımı anlattım, ve ondan nasıl bu kiloları verdiğini sordum. Arkadaşım, o evrelerden bende geçmiştim diyerek bana online bir ürün tavsiye etti, Ürünün adı XXXXXXXX idi, buraya tıklayarak ürüne sizde göz atabilirsiniz (Satış ortaklığı linki 2)

    En sonunda kilo vermek için gerçekten işe yarayan bir yöntem bulmuştum! Gözlerime inanamadım!

    İlk başlarda bu programı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsız kaldım. Söylediklerine göre 3 basit adımda hızlı bir şekilde kilo verebilecektim, ayrıca bunun için ne sevdiğim yiyeceklerden vazgeçmem (programa göre yiyeceğiniz yemekleri siz seçiyorsunuz, ilginç değil mi?), bir kuş gibi az yemem gerekmiyordu. Ayrıca aylar yıllar alan çok zorlu bir spor da yapmam gerekmiyordu. En güzeli ise 30 gün içerisinde büyük oranda fazla kilolarımdan kurtulabileceğim ve hatta ilk haftada 3-4 kilo verebileceğim söyleniyordu.

    Bu vaatler şuan sizde olduğu gibi bende de şüphe uyandırmıştı. Birçok yöntemi denemiş ve başarılı olamamış biri olarak nasıl şüphe etmem? Kaybedeceğim bişey yoktu ve denemeye karar verdim.

    Aman Tanrım! Daha ilk haftada söyledikleri gibi vücudumda müthiş gelişmeler oluyordu, 10 gün içerisinde 4,5 kilo verdim ve bir yandan da vücudum müthiş şekilde sıkılaşıyor böylece sanki daha çok kilo vermişim gibi duruyordum. 1.5 ay sonra artık gözlerime inanamıyordum, ve kilo vermeyi sonunda başardığım için kendimle gurur duyuyordum, işte vücudumdaki inanılmaz gelişmeyi sizde kendi gözlerinizle görün:

    Önce                                          Sonra

    Peki Nedir Bu ‘’XXXXXXXX Programı’’?

    XXXXXXXX Programı ne bir ilaç ne saçma sapan bir diyet programı ne de ağır bir egzersiz programı. Aksine uzmanlarca bilimsel olarak hazırlanmış doğru beslenme ve doğru bir program ile sistematik olarak yalnızca 3 adımda kilo vermemizi sağlayan bir program. Daha da önemlisi gerçekten işe yarayan bir program.

    Sevgili okurum, eğer sende benim de bir zamanlar olduğum gibi kilo vermek konusunda umutsuz isen ve bir çıkış yolu arıyorsan, benim kilo vermemdeki en büyük yardımcım ve işe yarayan tek yöntem olan XXXXXXXXX programını sana kesinlikle tavsiye ediyor ve kilo vermeyi başaracağına yürekten inanıyorum, çünkü ben yaptıysam herkes yapabilir!

    XXXXXXXXXXXXXX programını incelemek için buraya tıklayın… ( Satış Ortaklığı Link 3)

    Not: Umarım kilo vermemdeki tecrübelerim sizin de işinize yarar ve özlemini çektiğiniz vücuda bir an önce kavuşursunuz. Eğer sormak istediğiniz bir şey olursa veya herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa lütfen aşağıdaki mail adresinden hiç çekinmeden bana ulaşın.

    Sevgilerimle Filiz Çetiner

    • Bir Ürün Hakkında ‘’Değerlendirme Yazısı Yazma’’ Örneği:

    Fazla kilolarınız canınızı mı sıkıyor? Denediğiniz yöntemlerin hepsi başarısızlıkla sonuçlanıp, sözde ‘’uzmanların’’ muhteşem tavsiyeleri veya sözde ‘’mucize zayıflama hapları’’ kilo verme sorununuza çözüm olamıyor mu?

    Sektör kilo vermek gibi büyük bir sektör olunca, bu konuda birikmiş binlerce faydasız ve gereksiz tavsiyeler, birbiriyle çelişen uzman görüşleri, sözde 1 ayda 15 kilo vereceğinizi iddaa eden ve sağlığınızla oynamadan çekinmeyen kişi ve firmalar bulunmakta. Hal böyle olunca; Kilo vermek isteyen kişi neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemez hale geliyor, ve psikolojisi daha kötü bir hal alırken, sağlığından olma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor.

    O yüzden bu yazımızda sizlere bu sıralar oldukça meşhur olan ‘’XXXXXX ürünün’’ değerlendirmesini yapacağız. Bu değerlendirme çeşitli uzman görüşleri ve kullanıcı yorumları baz alınarak, ayrıca bu sektördeki bilgi ve tecrübelerimizden faydalanarak yapılmıştır.

    Not: Bu xxxx ürünü hakkında bir değerlendirme yazısıdır, eğer siz aslında ürünün sayfasını arıyorsanız, buraya tıklayarak ürün sayfasına gidebilirsiniz.. (Satış Ortaklığı Linki 1)

    XXX ürünü doğal yollardan ve bazı doğal yiyeceklerin ve içeceklerin tüketilmesiyle 1 ayda 5-10 kilo arasında sağlıklı kalıcı olarak zayıflama yöntemini öğreten ve online olarak tedarik edilebilen bir ürün. Doğal yolları tavsiye etmesinden dolayı, sağlığınızı tehdit edebilecek herhangi bir unsur teşkil etmiyor. Ürünün en büyük özelliği ise; Aşırı diyet, aşırı spor gibi insanların yapmakta çok zorlandıkları işlemlere gerek olmayışı, bu yönden herkesin uygulayabileceği bir program olmuştur.

    XXXX ürünün olumlu yanları:

    • Doğal yollardan zayıflama yöntemlerini öğretiyor olması.Bu çok güzel bir özelliktir, çünkü işe yaramıyor olsa bile en azından sağlığınızdan olmak gibi bir problem yaşamazsınız…
    • Çok fazla yorucu ve zaman alıcı spor bölümlerinin olmaması.
    • Doğru ve dengeli beslenmeyi öğretmesi.
    • Kişiye özel diyet listelerinin bulunması
    • XXX ürünü şimdiye kadarki kullanıcılarının % 95 inde işe yaramış ve büyük bir beğeni toplamıştır.
    • Konu hakkındaki uzmanlar, çok farklı ve işe yarar yöntemleri anlatıyor olmasından dolayı ürünü çok beğendiklerini itiraf etmişlerdir…
    • Ürünün yazarı, beslenme ve kilo verme konusunda uzman birisi, böylece sağlığımızı uzman ellere emanet etmiş oluyoruz.

    XXXX ürünün Olumsuz Yanları:

    • Bazen spor yapmanız gerekeceğinden, bazı günler zorlanabilirsiniz.
    • Ürün sınırlı sayıda satılacaktır. Buda herkesin faydalanamayacağı için olumsuz bir durumdur.

    Evet, sonuç olarak ise XXXX ürünün gerek şu özellikleriyle… gerek bu özellikleriyle… diğer çoğu üründen farklıdır. Sahip olduğu yüksek etki etme oranı ve kullanıcı memnuniyetten dolayı, bu alanda

    en azından bilgi sahibi olan kişiler olarak bu ürünü sizlere rahatlıkla tavsiye ediyoruz. Siz de bu ürün sayesinde xxxxx probleminizi kısa süre bir içerisinde giderebilirsiniz.

    Bizlerde bu konuda çokça bilgiye sahip olan kişiler olarak ‘’XXXXX ürünü’’ enine boyuna inceledik ve hızlı, sağlıklı ve kalıcı olarak kilo vermek isteyen ziyaretçilerimize kesinlikle tavsiye ediyoruz.

    Ürün Sayfasını İncelemek İçin Tıklayın>>>>

    Güncelleme: Ürün şuan kampanyaya girmiştir ve bundan dolayı % 50 indirimle satılmaktadır, kaçırmamanızı öneriyorum.

    Bu kampanyadan faydalanmak için tıklayın>>>>

    • CPA Ürünleri İçin Satış Yazısı Yazma Örneği:

    Evlenmek istiyorsunuz, ancak gerek iş hayatınızdan gerekse sosyal hayat koşullarınızdan dolayı, doğru kişiyi hala bulamadınız mı? Peki hayat arkadaşınızı online olarak bulmak ister miydiniz?

    İnternet kullanımın artmasıyla artık her 5 çiftten biri internet vasıtasıyla tanışıp evlenmektedirler. Ülkemizde bu durum hala ‘’tuhaf’’ olarak karşılaşansa da, bunda yanlış bir durum yoktur. Bazı insanlar, gerek iş yaşamları gerekse anti-sosyal ortamından veya kişiliğinden ötürü, normal yollardan iletişim kurma konusunda çok iyi değildir. Buradaki önemli nokta ise, bu durum her iki cins (bayan- erkek) için de geçerli bir durumdur. O halde, durumları benzer bu iki kişinin bir yuva kurmasının ne gibi bir sakıncası olabilir ki?

    Ancak yine de bu internet eş bulmak için % 100 güvenilir bir ortamdır demek değildir! Neyi nerede aradığınıza dikkat etmelisiniz. Örneğin birçok kişi chat odalarında, facebook, twitter gibi sosyal ağlarda kendisine bazen sevgili, bazen bir ‘’eş’’ aramaktadır. Bu yanlış bir tutumdur, zira bu ağların amacı tamamen farklıdır. Peki doğrusu nedir? ;

    Sizin gibi düşünen, sizin gibi bir karaktere sahip, amacı gerçekten evlilik ve bir yuva kurmak olan kişilerle ‘’doğru bir ortamda’’ tanışmak ve görüşmek istemez miydiniz? İşte bu yazımızda hayatınızı geçireceğiniz doğru kişiyi doğru yerde bulmanıza yardımcı olacak bilgiler vereceğiz;

    Binlerce kişinin kayıtlı olduğu ve yine yüzlerce kişinin aradığı hayat arkadaşını bulduğu bir evlilik sitesi olan Evlilikmerkezi.com dan bahsetmek istiyorum. Not: Buraya tıklayarak siteye gidebilir ve hemen ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz. (Satış Ortaklığı Linki 1)

    Evlilik Merkezi, hayat eşini arayanlar için bilimsel verilere göre hazırlanmış, doğru kişinin diğer doğru kişiyi bulması için bilimden yararlanan bir evlilik sitesidir. Sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde, bir evlilik sitesi olduğu için kayıtlı kişilerin amacının da evlilik olmasından ötürü, evlilik sektöründe çok önemli bir hizmet görmektedir.

    Evlilik Merkezinin 1 Numaları Evlilik Sitesi Olmasının Bazı Nedenleri:

    1. Bilimsel verilere dayanarak, uygun kişiyi bulmak son derece kolay.
      1. Karakter testi sayesinde, sadece karakterinize ve karşı tarafta aradığınız kriterlere göre sıralanan kişilerle iletişime geçebiliyorsunuz, böylece vakit kaybetmeden ve hayal kırıklığı yaşamadan aradığınız eşi bulmak kolaylaşıyor.
    • Sunmuş oldukları evlilik danışmanlığı sayesinde, tanıştığınız kişilerle neler yapmalısınız, ilk tanışma da neler konuşulmalı, nasıl davranılmalı gibi konularda destek sağlıyorlar. Buda anti- sosyal kişiler için çok önemli bir hizmet.
      • 10 yılı aşkın bir süredir var olduğu için son derece güvenilir ve oturmuş bir platform.
      • Ücretsiz olarak üye olup profilinizi oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca profilinizi sadece sizin görmenizi istediğiniz kişilere açıyorsunuz, böylece ‘’ya tanıdık biri görürse’’ gibi bir korku da yaşamıyorsunuz.

    Daha da sayabileceğimiz birçok pozitif hizmetleri sayesinde Evlilik Merkezi, aradığı aşkı ve eşi online bulmak isteyen kişiler için tavsiye ettiğimiz 1 numaları Evlilik sitesidir.

    Hemen Ücretsiz Olarak kayıt olup Profilinizi Oluşturmak ve Potansiyel Eş Adaylarıyla Tanışmak İçin Tıklayınız… (Satış ortaklığı linki)

    Satış Yazınızda Kullanabileceğiniz Ekstra Materyaller:

    1. Bu durum biraz da ürünün kendi satış sayfası ile alakalıdır. Eğer ekstra, hoşa giden, göze çarpan detaylar varsa bunu satış sayfanızda belirterek daha başarılı bir satış sayfası yapabilirsiniz.
    2. Örneğin; Bazı ürünler para iade garantisi sunar: Memnun kalmazsanız, ürünü 30 gün içinde iade edip paranızı geri alabilirsiniz, işte ürün sahipleri ürünlerine bu kadar güveniyor gibi ifadelerle..
    3. Bazı ürünler özel/kısa süreli avantajlar sunar: Örneğin bir ürünün belli bir süre daha ucuza veya % 30-40-50 gibi bir indirimle satılması. Burada bir ‘’acele edin, indirim bitmeden yakalayın’’ mantığı oluşturabilirsiniz.
    4. Bazı ürünler, ana ürün yanında bonuslar verir: Örneğin ben web sitesi kurma rehberi yanında seo ve reklam alanında bir çok bonus veriyorum, bunu da kullanarak bu bonusları almak için acele edin imajı yaratabilirsiniz.
    5. Bunları sadece kısa kısa kullanın, satış sayfasındaki her detayı alıp kendi satış yazınıza eklemeyin, aynı ifadelerle karşılaşan bazı müşteriler sayfayı kapatıp gidecektir, o yüzden bu anlatımları dengede tutun ki potansiyel müşteri ürünün satış sayfasına gittiğinde onu şaşırtacak özel şeylerle de karşılaşsın.

    Not: Sizlere daha önce söylediğim gibi satış yazımızı, WordPress admin panelinde (wp-admin) Sayfa Ekle kısmından, bir sayfa olarak ekliyoruz. Bunun nedenini ise aşağıdaki özel videoda bulacaksınız.

    Sizler için yine Master Kazanç Tekniği Detaylarda gizlidir noktasını kanıtlayan çok özel bir ‘’Taktik Videosu’’ hazırladım, bu video sayesinde küçük değişikliklerin çok büyük sonuçları olduğunu göreceksiniz.

    Not: Bu video WordPress ve Blogspot Kullanıcıları için ayrı ayrı hazırlanmıştır. O yüzden uyarılara dikkat edip, siz bu aşamaya kadar hangisini tercih ettiyseniz, aşağıda o videoyu izleyin:

    Evet sevgili arkadaşlar, yukarıdaki video da anlatılanları da uyguladıysanız, para kazanma sitenize ve sisteminize son halini vermiş bulunmaktasınız. YÜREKTEN TEBRİKLER!!! Artık web siteniz size para kazandırmak için hazır ve nazır durumda, çünkü arada geçen sürede sitemizin hit almaya (ziyaretçi çekmeye) başlamış olması lazım.

    Eğer henüz fazla bir ziyaretçi çekemiyorsanız, Google’da sıralamanız iyi değil demektir. Hiç üzülmeyin, zamanla zaten iyi yerlere gelecektir, ayrıca son adımımız olan ‘’Seo Eğitimleri’’ sayesinde bu süreci kısaltabilecek ve hatta kazanmaya başladıysanız bu kazançları katlayabileceksiniz. Unutmayın, ne kadar çok ziyaretçi (diğer herşeyi düzgün olarak yaptığınızı farzederek) o kadar çok para demektir!

    Siteye Kaç Kişi Gelmiş? Ziyaretçi ve Hitleri Takip Etme:

    Yukarıda hep söylüyoruz, yeterli hit sayısına ulaştığınızda, siteye ziyaretçi çekmeye başladığınızda, kelimelerde üst sıralarda çıkmaya başladığınızda gibi cümleler… Peki bunları nasıl takip edeceğiz? Takip aşamasını nasıl yapacağımızı anlatan, aşağıdaki videoyu izleyerek tüm bunları nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz:

    Not: Ziyaretçiler konusunda sizi biraz aydınlatmak istiyorum: Bazen okuyorsunuzdur, günlük git 10 bin, 20 bin gibi. Bu tarz siteler, film, dizi, gazete, oyun vs. gibi sitelerin hitleridir ve emin olun siz günlük 100 ziyaretçi alarak onlardan daha fazla kazanabilirsiniz! Olay sadece bir siteye ziyaretçi çekmekte değil yani.

    Biz zaten uzun kuyruklu kelimeleri hedef olarak aldığımız için günlük ziyaretçi sayımız çok fazla olmayacaktır, olması da gerekmez açıkçası. Aşağıda değerlendirme yapabilmek adına size bazı veriler vereceğim:

    Günlük ziyaretçi sayınız:

    < 50 ise: Daha alacağınız yollar var, çalışmalara biraz daha yoğunlaşmalısınız demektir. (Tabi sitenizin en az 2 aylık, yukarıdaki işlemleri tam olarak yapıp, birkaçta seo taktiği uyguladığınızı varsayarak bunu söylüyorum, yoksa yeni bir sitenin ziyaretçi sayısının az olması gayet normal bir durumdur.)

    50100 arası ziyaretçi alıyorsanız: Doğru yoldasınız, yavaş yavaşta internetten para kazanmaya başlayacaksınız demektir.

    100200 arası: Gayet ideal bir rakamdır bunu ‘’iyi’’ olarak tanımlayabiliriz.

    250+ : Gayet başarılısınız demektir, önünüz açık, internetten güzel gelirler bekleyebilirsiniz demektir.

    Gördüğünüz gibi, bizim yaptığımız iş o kadar iyidir ki, başkaları için kötü sayılan bu rakamlar bizim için harikadır!

    ADIM 7: SEO– WEB SİTEYE ZİYARETÇİ ÇEKMENİN PÜF NOKTALARI

    Artık web sitemizi kurduk, içerik oluşturduk, satış yazımızı yazdık ve gerekli taktiklerle düzenledik. Para kazanmak için artık her şey hazır. Bir süre sonra para kazanmaya başlamanız gerekiyor, eğer her şeyi doğru yaptıysanız ve yeteri kadar ziyaretçi çekebiliyorsanız tabiki. İşte bu bölüm; Hem yeteri kadar ziyaretçi çekemeyenler, bu sebeple az veya hiç kazanamayanlar, ve kazanmaya başlayıp kazançlarını artırmak isteyenler için ‘’Seo işlemlerini ve web siteye ziyaretçi çekmenin püf noktalarını’’ öğreneceğiniz bölümdür.

    Not: Seo kitaplara sığmayacak kadar geniş, her gün gelişen ve farklılaşan bir kavramdır. O yüzden burada genel olarak bilgiler ve direkt olarak uygulamaya ve sonuna yönelik bilgiler verilecektir.

    SEO Nedir?

    SEO, İngilizcesi Search Engine Optimization olan bu kavramın Türkçesi ise Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Bir web sitesi veya bloğu arama motorlarında üst sıralara taşımak için yapılması gereken işlemler bütününe SEO adı verilir.

    Sizlerin anlayacağı dilden ise; Bir arama yaptığınızda Google binlerce sonuç bulur, 1. Sırada çıkan bir site vardır, 10. Sırada çıkan bir site vardır, 10000000 sırada çıkan bir site de vardır. Sizce bunlar büyük bir tesadüften mi ibaret? İşte SEO, bu farkı sağlayan bir numaları etkendir. Sitemizi Google gibi arama motorlarında üst sıralara taşımak ve daha çok ziyaretçi (hit) çekmek için yapacağımız işlemlere seo diyoruz.

    Neden Seo Yapmalıyız?

    Basit bir şekilde Google’da üst sıralarda yer almak, daha çok ziyaretçi çekmek ve daha çok para kazanmak için yapmalıyız.

    Seo Alanında Kullanılan Bazı Terimler:

    Şimdi biraz terim öğrenelim ki ilerdeki derslerimizde zorluk çekmeyelim,o neydi bu neydi diye.İşte terimler;

    SEO:Arama motoru optimizasyonu anlamına gelir,aşağıdaki tüm terimler ve bu kitaptaki her şey bununla ilgilidir.

    PR:PageRank kelimesinin kısaltmasıdır

    PageRank:Google’un sitelere 10 üzerinden verdiği bir değerdir.Yani site ne kadar kaliteli ise PageRank oranı o kadar yüksektir.

    Page Rank Güncellemesi:Google 3 ayda bir sitelerin Pr değerini günceller,buna Pagerank güncellemesi denir.

    Backlink:Bir siteden aldığımız ve karşılıksız olan linke denir,önemi büyüktür,alması zordur.

    Meta Tag:Siteyi google’a tanıtmak için kullanılan anahtar kelimelerdir.

    Description:Site hakkında kısa bilgi anlamına gelir.

    SandBox:Pagerank artırma amacıyla abartılan link değişimlerinin,veya SPAM adı verilen farklı ve rahatsız edici teknikler kullanan sitelere google’un verdiği geçici cezalardır.Ancak affedildiği zaman bile en çok hit aldığı kelimelerde büyük zarara uğraması muhtemeldir.

    Google Ban:Yukarda verilen örneklerde olduğu gibi,kural ihlali yapan webmasterların indexlerinin tamamen silinmesidir.Google’da hiçbir sayfanız kalmaz..

    Sitemap:Sitenin haritasıdır,google’a yardımcı olmak için oluşturulur.Yani sitemizde bulunan bütün bağlantı ve sayfaları google’a sunmuş oluruz.Google’da bu iyiliğimizi karşılıksız bırakmaz.

    Dmoz:En kaliteli dizin sitesidir,Pagerank değeri 8 olduğu için ve google tarafından fazlaca dikkate alındığı için herkes kayıt olmak ister,ancak dmoz sadece kaliteli siteleri kabul eder.

    2 Tür SEO Vardır:

    1. On Page Seo (Site İçi Seo):

    Yani sitemizin içinde yaptığımız seo çalışmalarıdır. Bunlara domain adı,içerik, site başlığı, açıklaması, etiketler, sayfalar gibi bizim kontrolümüzdeki tüm çalışmalar girer.

    Hatırlıyor musunuz, size site adı (domain), site başlığı,açıklama bölümleri için ‘’Kelime Analizi’’ yaptırdım, daha sonra içerik girerken dikkat etmeniz gereken (örneğin anahtar kelimenizi ilk cümlede ve son cümlede kullanın, % 2 kelime yoğunluğunuz olsun vs.) bazı noktaları öğrettim, domain adınızı direkt seo uyumlu olarak seçtirdim, size en az 10+ içerik girmenizi tavsiye ettim, YANİ sevgili arkadaşlar, siz farkında bile olmadan size On Page Seo adına yapılabilecek ne varsa, siz farkında dahi olmadan yaptırmış oldum J İşte sürekli tekrarladığım, ‘’Baştan Kazanmak’’ ve ‘’Master Kazanç Tekniği Detaylarda Saklıdır’’ lafım bir kez daha sizlerle!

    Farkında bile olmadan, domain seçerken, içerik oluştururken Seo yapmanın % 50’lik bir kısmını, yani On Page SEO’yu tamamlamış oldunuz. Normalde insanlar seo’yu sonradan öğrenir, bir bakarlar ne domain adları, ne içerikleri, ne başlıkları seoya uygun değil, sonra hooop sil baştan, içerikleri düzenle, başlığı düzenle vs. vs. İşte siz bu durumda kalmayın, site işlemleriniz bittiğinde para kazanmaya hazır hale gelin diye ben size söylemeden bu işlemleri de bir yandan yaptırdım, buda benden size büyük bir hediye olsun…

    Biz Hepsini şuana kadar yaptık (Anlatımlarımı aynen uyguladığınızı farzediyorum) ancak yinede Site İçi Seo dediğimiz faktörler şunlardır: (Bilgi açısından)

    1. Seo Uyumlu Domain Adı
    2. Seo kurallarına uygun, çok aranan kelimelerden başlık, açıklama ve etiket kullanımı.
    3. Seo kurallarına uygun olarak içerik oluşturmak ( Örneğin: Kelime yoğunluğu, anahtar kelimenin başlıkta geçmesi, ilk cümlede ve son cümlede geçmesi gibi)
    4. Yeterli sayıda içerik üretmek. (Bizim durumumuz için 10 + demiştik)
    5. Özgün İçerik: Asla başkalarının yazılarını kopyalamak gibi işlere girmeyin. Kendiniz yazın başkalarına yazdırın, para karşılığı yazdırın gerekirse ama asla ve asla kopya içerik (başka sitelerden kopyalayıp kendi sitenize yapıştırmak) işlerine girmeyin!

    Evet biz bunların hepsini dediğim gibi en başından beri yaptık. Burada esas öğreneceğimiz şey ise Off Page Seo (Site Dışı Seo) dur.

    2. OFF PAGE SEO (Site Dışı Seo):

    Sitenin dışında yapabileceğimiz bir takım çalışmalardır. Bu çalışmalar sitemap oluşturma, Google webmaster araçlarına kayıt gibi ‘’basit’’ işlemler ve % 80lik ‘’Backlink’’ dediğimiz çalışmalardan oluşur.

    Yani bu bölümde esas olarak Backlink basit birkaç teknik öğretecek esas olarak ise Backlink Alma Yöntemlerini öğreneceksiniz.

    Backlink Nedir?

    Backlink sizin web site veya bloğunuza başka blog, web site, forum, sosyal ağ gibi ortamlardan link verilmesi (veya sizin almanız ki çoğu zaman bu böyle olur) durumunda sitenize artı bir değer sağlayan link alma işlemidir. Örneğin: A sitesi ‘’kas yapmak’’ kelimesine sizin sitenizi linkledi, bu durumda siz bir backlink kazanmış oluyorsunuz. Aslında bir nevi bu linkler siteniz için normal hayatta kullandığımız ‘’Referanslar’’ gibidir.

    Daha açık bir örnekle biraz daha açıklayalım: Bir rahatsızlığınız var ve bir doktoru işin ehli midir diye araştırıyorsunuz diyelim; Hastalarına, hastanede çalışanlara, hemşirelere bu kişiyi sordunuz, atıyorum sorduğunuz 30 kişi Dr. Ahmet Köse çok iyi bir doktordur dedi, sorduğunuz her bir kişi sizin gözünüzde bir referans oluşturur, işte diğer sitelerden alınan backlinklerde bir nevi Google için siteniz adına bir referanstır. Tabi şöyle bir durum da vardır; Örneğin başka bir hastanenin ‘’Baş hekimi’’ evet Dr.

    Ahmet Köse çok iyi bir doktordur dediğinde, sizin gözünüzde bu doktorun referansı daha da artar,

    çünkü bunu öğrendiğiniz kişi sağlam bir kişidir, işte buda ‘’Kaliteli Backlink’’ kavramını ortaya çıkartır. Google için de durum aynıdır, her siteden aldığınız backlink size farklı bir ‘’referans’’ sağlayacaktır.

    Tabi daha iyi sitelerden link alırsanız, daha kaliteli backlinkler almış olursunuz.

    Evet backlink konusunda çok daha detaya girilebilir ancak bunları bilmeniz yeterli, bu sonuçta bir Seo eğitimi değil, internetten para kazanma eğitimi.

    Google Webmaster Araçlarına Kayıt ve Sitemap Oluşturma İşlemi

    Şimdi backlink konusuna küçük bir ara veriyor ve Google Site Yöneticisi Araçları adı verilen, hem sitemizi takip edebileceğimiz, hem de Google’a ‘’bu sitenin sahibi benim’’ diyebileceğimiz bir işlem yapacağız, hem de bir seo işlemi olan sitemap gönderimini yapacağız. Bunu videolu olarak anlatıyorum sizlere:

    Öncelikle buraya tıklayarak site yönetici araçları kayıt paneline gidelim. (Linkte bir sorun oluşursa, google’a girip ‘’Site yöneticisi araçları’’ yazın, ilk siteye girin.)

    Metin Kutusu: Video Eğitim: Video Eğitimler> Seo Eğitimleri Adlı klasördeki ‘’Site Yöneticisi Araçları’’ adlı videoyu izleyerek bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.”></td></tr></tbody></table></figure>



<p>BACKLINK ÇEŞİTLERİ VE BACKLINK ALMA YOLLARI:</p>



<p>Bu bölümde backlink konusuna geri döneceğiz off-page seo türünde ve genel olarak seo da en önemli aşama backlink aşamasıdır. Öncelikle size aşağıda birçok backlink alma yönteminden bahsedeceğim, bunlardan bazılarının anlatımını uzun ve bazılarını kısa tutacağım, bu demek değildir ki o yöntem diğerinden daha değersiz. Anlatım şekli olarak Kolaydan>Zora doğru bir anlatım yaptım, okuyup geçmek yerine mutlaka ama mutlaka 1-2 kez bile olsa uygulayarak gidin, bir yöntemi bitirmeden</p>



<p>diğerine geçmeyin ve bütün yöntemleri hemen yapmak gibi yanılgıya kapılmayın, yine 1-2 ay gibi bir zamana yayarak bu işlemleri halletmeniz hem tavsiye edilir, hem de makbulü budur.</p>



<p>Buarada link almaya başlamadan önce bir konuyu daha açıklığa kavuşturmak istiyorum, 2 tür link alma yöntemi vardır, bir direkt olarak URL, sitenizin adı, iki Kelimeye link almak ( en iyisidir ama kolay değildir her zaman ‘’Anchor’’ adı verilir)</p>



<p>Örneğin:</p>



<ol class=
  • www.parakazanmak.net bu direkt URL şeklinde bir linktir.
  • Para kazanmak burada bu kelimeye link verdim, yani kelimeye tıklayınca siteye gider, en makbül olanı budur ama dediğim gibi her zaman bu şekilde alamayabilirsiniz.
  • Önemli Not: Backlink alma çalışmalarında asla ve asla tek bir kelime üzerinden gitmeyin, aksi halde spam olarak gözükerek Google sitenizi aşağılara çekebilir veya komple indexten çıkartabilir. Backlink alacağınız kelimeleri dağıtarak alın, Örnek Çalışma:

    Örnek: Domain adım: www.kilovermeyontemleri.com

    Hedef Kelimem?= Kilo verme yöntemleri, kilo verme

    Nasıl Bir Taktik İzlemeliyim?

    1. Hedef kelimelerde anchor linkler alarak (abartmadan) örneğin: kilo verme, kilo verme yöntemleri, kilo verme yolları
    2. Benzer kelimelerden anchor linkler alarak: Örnek: Zayıflama yöntemleri, nasıl zayıflanır, zayıflama yolları vb.
    3. Odağı dağıtmak adına ilgisiz kelimelerden link alarak: Örneğin: Buraya tıklayın, şuraya tıklayın, veya kendi adınız (Özellikle yorum backlink alırken, Ahmet Mehmet Ayşe her neyse)
    • Uzun kelimelerin birleşimi şeklinde: Örn: Kilo verme yol ve yöntemleri nelerdir? , Zayıflamak için izleyebileceğiniz yöntemler ,gibi.
    • Direkt olarak URL (site adı) : Bu yöntemi de özellikle forum bölümünde kullanabilirsiniz, bir kelimeye anchor link vermek yerine direkt site adınız: Örn: www.parakazanmak.net, http://parakazanmak.net, http://www.parakazanmak.net gibi.

    Bu ince bir seo konusu ve özellikle Google Penguen 2 güncellemesinden sonra önem kazandı, mantığını çok anlamak zorunda değilsiniz, yapMAmanız gereken ‘’tek kelime üzerinde çok fazla link almak’’, yapmanız gereken ise yukarıda verdiğim tüyoları kullanarak anahtar kelimeleri dağıtmak.

    Kolaydan zora doğru gidelim:

    Teknik 1: Facebook ve Twitter:

    Facebook ve Twitter, özellikle Facebook artık hayatımızın vazgeçilmez alanlarından biri haline geldi. Hemen hemen hergün giriyor, profillerimizi güncelliyor, sağa sola yorumlar yazıyoruz, şimdi bu sosyal ağları sitemizin tanıtımı için kullanacağız!

    Şunu belirteyim; Facebook ve Twitter gibi yerlerden alınan linklerin çok fazla bir backlink değeri yoktur ancak Google (özellikle son zamanlarda) web sitelerin sosyal ortamlarda yer almasına çok büyük önem vermektedir. O yüzden bahsedeceğim Facebook ve Twitter yöntemlerini uygulayarak site dışı seo alanına ilk adımınızı atabilirsiniz.

    Neler Yapacağız? (Facebook)

    1. Basit bir şekilde profilinize girip şarkı paylaşır gibi sitenizi, içerik girdikçe içeriklerinizi arada sırada profilinizde paylaşın.
    • Yakın arkadaşlarınız veya samimi tanıdıklarınız varsa onlara da linkinizi paylaşmasını rica edebilirsiniz, böylece daha fazla profilde paylaşılacak ve Google’un dikkatini çekecektir.
    • Özel Taktik: Hem link alıp hem de ücretsiz reklam yapmak ister miydiniz? İşte bunun yolunu anlatacağım bu sefer: Öncelikle Facebook’u arama kısmını kullanarak sitemizle alakalı olabilecek ‘’Sayfaları’’ ve ‘’Grupları buluyoruz. Burada eğer izinliyse duvara yazma kısmını kullanarak, değilse adminin yapmış olduğu paylaşımların altına güzel bir yorumla linkimizi paylaşıyoruz. Bir örnek:

    Bazı Özel Teknikler: Tabi bu yöntemleri kullanırken, gidip direkt olarak site linkimizi veya ‘’Gir bak’’ gibi ifadelerle yazmıyoruz. Örnek vermek gerekirse; (Sitemizin konusu vücut geliştirme olsun)

    Duvara yazma: Vücut geliştirme konusunda çok güzel bilgilerin olduğu ve çok şey öğrendiğim site: www.siteniz.com

    Yorumu da yukarıdaki gibi yaratıcı güzel bir cümleyle yazabilirsiniz. Yada son bir taktik olarak örneğin bir gruba yazarken ‘’safa yatma’’ taktiği kullanabilirsiniz. Örnek: Vücut Geliştirme konusunda tecrübelerimi aktardığım yeni web sitemi nasıl buldunuz? Değerlendirip eksiklerimi söylerseniz çok sevinirim gibi J

    Bu taktiği bulduğunuz 8-10 tane Grup ve Sayfada uygulamanız yeterli olacaktır, çok fazla abartıp spam yapmanın alemi yok!

    Twitter İçin Neler Yapacağız?

    Aynı şekilde site adınızı ve içeriklerinizi twitterda twit atarak paylaşın, arkadaşlarınız varsa onlardan da retweet atmasını rica edebilirsiniz, böylece twitterda paylaştığınız link beğeni toplamış sayılacak ve değeri artacaktır. Twitter da bunun dışında çok uğraşmanızı gereken bir durum yok.

    Teknik 2: Yorum Backlink:

    Bu bölümde yorum yaparak backlink kazanmak bahsedeceğiz. Tekniğimiz basit ancak biraz dikkatli olmanız gerekiyor. Mutlaka gözünüze çarpmıştır, artık hemen hemen her sitenin veya bloğun ‘’Yorum Yapma’’ kısımları mevcut, işte bunu kullanarak sitemize backlink kazanacağız.Peki Nasıl?

    Adım 1.

    Google’a gidiyor ve sitemizle alakalı siteleri bulmaya çalışıyoruz, örneğin yine ‘’kas yapmak’’ alanında bir sitemiz var diyelim, Google’a girip ‘’ Kas yapmak, vücut geliştirmek, vücut geliştirme blog, evde nasıl kas yapılır yorum yaz’’ gibi kendi alanınıza ait aramalar yapıyor ve siteleri ziyaret etmeye başlıyoruz, eğer okuduğumuz makale sonunda aşağıdaki gibi bir yorum kısmı varsa işte işimiz orada başlıyor:

    Yorum formunda gerekli alanları doldurun (isim, email gibi) bizi esas ilgilendiren kısım ‘’Web siteniz’’ kısmı, oraya site adımızı yazıyor ve güzel bir yorum yazıyoruz. Not: Bu yorumların önce sitenin sahibi tarafından bir onaylama sürecinden geçtiğini unutmayın. O yüzden yorumunuzu, önce bir övgü veya teşekkür, daha sonra faydalı bir yorum şeklinde yazarsanız yorumunuzun onaylanmam durumunu büyük ölçüde engellemiş olursunuz. Bunları yazdıktan sonra yorumu gönder diyoruz tabiki, sitenin admini yorumu onaylayınca ücretsiz yorum backlink kazanmış oluyoruz.

    Örnek bir yorum: Merhaba, çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler. Bende zayıflamak için zayıflama haplarına sarılmak yerine, diyet ve spor ile zayıflamanın en iyi yol olduğuna inanıyorum, bu yöntemler sonuçta hem doğaldır hem de sağlığımızı tehdit etmez.

    Bu yöntemi de 15-20 (onaylanmış olması şartıyla, belki 30 siteye yorum yazacaksınız, 20 tanesi onaylayacak) blog veya siteye yapmanız yeterli olacaktır.

    Teknik 3: Forum Tanıtımları:

    Forum tanıtımları son derece önem verilmesi gereken bir konudur. Çünkü forum tanıtımı yaptığınızda hem backlink kazanırsınız (forumların PR değerleri yüksek olduğundan iyi bir backlinktir bu) hem de forumları malum hergün binlerce insan ziyaret ettiği için sitenize ücretsiz ziyaretçi çeker bu sayede BACKLİNK+ REKLAM yapmış olursunuz.

    Bu konuda size 4 farklı yaklaşım ve Taktik Öğreteceğim:

    1. Site Tanıtımı Yapmak:

    Forumların bazen site ve blog tanıtımları için yerleri bulunur bunu burada yapabilirsiniz veya direkt bir konu açarak orada da yapabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken önemli noktalar var; Forumların kuralları vardır, örneğin konunuzda link verebilmek için en az 10 tane diğer konulara ‘’Post’’ dediğimiz, cevap vermiş, yani bir şeyler yazmış olmanız gerekebilir. Bu forumdan foruma göre değişecektir. İlgili forumun kuralı neyse o kuralları okuyup site tanıtımlarını o şekilde yapabilirsiniz.

    En çok bilinen forumlar: www.webmastersitesi.com

    http://forum.shiftdelete.net/forum.php

    http://forum.iyinet.com/

    http://www.pcnet.com.tr/forum/

    http://forum.donanimhaber.com/

    http://www.fuub.net/index.html gibi…

    Tabi bunlar örnek, bunlarla sınırlı kalmayın. Her zaman söylediğim gibi araştırmacı olun: Google’a girip ‘’ Forumlar, forum, en iyi forumlar, en meşhur forumlar, türkiye forumlar listesi’’ gibi genel aramalar yaparak, veya ‘’ Sağlık forum, Moda forumlar, Kadın Forumlar, Teknoloji forumlar, Vücut geliştirme forumlar’’ gibi sitenizin konusu ne ise alakalı aramalar yaparak direkt olarak işinizle alakalı forumları da bulabilirsiniz.

    İlk adımımız bu forumlarda üyelik açmak, daha sonra gerekli kriterleri yerine getirdiğimizde sitemizin veya bloğumuzun tanıtımını yapıyoruz, örneğin:

    Vücut geliştirme hakkında bilgi ve tecrübelerimi anlattığım bu blogda, evde sınırlı imkanları kullanarak

    nasıl kas yapacağınızı, aynı zamanda bunu sağlıklı bir beslenme ile nasıl destekleyeceğinizi……..

    Gibi 150-200 kelimelik bir tanıtımla sitenizi tanıtabilirsiniz.

    • Forumlarda Tavsiye Vermek:

    Bu gerçekten harika bir tekniktir. Size birçok hit kazandıracağından şüpheniz olmasın. Burada özel bir teknik uygulayacağız, örnekle anlatmak istiyorum:

    Not: Bu taktiği uygulamak için önce yine Google’a site konunuz neyse o kelimeler + forum(lar) yazarak erişiyoruz, örneğin İnternetten para kazanma forum, vücut geliştirme forum, zayıflama yöntemleri forum gibi. Burada bir sorun bulmaya çalışmanız daha etkili olacaktır, örneğin: Nasıl kilo verebilirim? Forum gibi, böylece bu tarz konuları rahatlıkla bulabilirsiniz. Bulduktan sonra yapacağımız ilk işlem foruma kayıt olmak daha sonra da o konuya geri dönmek.

    Örneğin İnternetten para kazanmak isteyen biri bir foruma konu açmış olsun; Arkadaşlar İnternetten Nasıl Para Kazanabilirim? Orada tavsiye veren birçok kişi olacaktır, sizde onlardan biri olacaksınız!

    Sanki sitenin sahibi siz değilmişsiniz gibi bir yorum yazacaksınız, ‘’tavsiye’’ niteliğinde. Mesela:

    Hocam bende zamanında çok araştırmıştım, şu sitedeki bilgiler ‘’Linkiniz’’ bana çok yardımcı oldu, bir girip bakın isterseniz.

    Bu yöntemi 8-10 tane forumda uygularsanız, hem backlink hem de ücretsiz ziyaretçi çekme yönünden çok faydalı olacaktır, çünkü bu konuyu gören kişilerde sizin linkinizi merak edip tıklayacaklardır!

    • Forum İmzası

    Bu en çok kullanılan forumlardan backlink alma şeklidir. Kayıt olduğunuz forumlarda profil düzenleme kısmını bulu eğer ‘’Forum imzası’’ gibi bir alan varsa, düzgün bir kelimeyi linkleyerek sitenize backlink kazandırabilir böylece 1 taşta 2 kuş vurabilirsiniz. Örnek:

    • Forumlarda Safa Yatmak J

    Bu benim çok uyguladığım bir yöntem değildir, ama bu benim biraz karakterime alakalıdır (bilgisiz kişilerin yorum yapmasına dayanamam) ama siz bende bir sorun olmaz derseniz ‘’safa yatma’’ tekniğiyle sitenize link kazandırabilirsiniz.

    Nasıl?

    Bir foruma kaydolduktan sonra şöyle bir konu açarak?

    Arkadaşlar xxxxxxx diye bir site gördüm, içinde internetten para kazanmayı öğrettiklerini söylüyorlar, güzel bir siteye benziyor ancak tam emin olamadım, Tecrübeli arkadaşlar yorumlarını yazabilirler mi acaba?

    Burada siteye birçok kötü düşünce gelebilir, eh insanımız seviyor kötü yazmayı, ancak biz amacımıza ulaşmış siteye linkimizi almış oluyoruz J

    • Kaynak Göstermek:

    Buda son derece güzel ve etkili bir yöntemdir, hatta etik olarak da bir yöntemdir. Burada yapacağımız şey son derece basit, şimdiye dek web sitemiz için bir çok içerik oluşturmuştuk, mesela 10 içeriğiniz var diyelim, 10 tane foruma kayıt olarak, yazdığınız makaleleri bu forumlarda bir konu açıp, sitenizden kopyalayıp forumların her birine 1 tane olacak şekilde açtığımız konuya yapıştırıyoruz, yani sitemizde paylaşmış olduğumuz ‘’bilgilendirici’’ bir makaleyi kamu yararına forumlarda da paylaşmış oluyoruz, altına ise kaynak olarak bazen site linkini bazen de makalenin bulunduğu link kaynak olarak gösteriyoruz.

    Örnek:

    Vücut geliştirmek için doğru bilinen yanlışlar (sitemizde yayınladığımız bir makale olsun bu)

    Birçok kişi spor yapmakla vücut geliştirmenin aynı şey olduğunu düşünür, hatta bu karışıklık o kadar belirgindir ki bayanlara spor yapmalısınız dendiğinde, ‘’Hayır, o zaman kaslı olurum, kaslı bir vücudum olsun istemiyorum’’ der. Halbuki ‘’kaslı bir vücuda sahip olmak’’ sporun çok ileri bir evresidir.

    İşte bu makalede spor hakkında bilinen, kulaktan kulağa dolaşan doğru bilinen yanlışları tartışacağız. Spor sadece vücut (Komple makaleniz)

    Kaynak: www.parakazanmak.net (Direkt siteniz) veya www.parakazanmak.net/vucut-gelistirme- hakkinda-gercekler gibi esas makalenizin yer aldığı link. Çoğunlukla 2. Şekilde, yani esas makalenin yer aldığı linki kullanın, diğer türlü reklam yapıyorsunuz diye linkleriniz kaldırılabilir.

    Gördüğünüz gibi, hem faydalı bir içeriği insanlarla paylaşıyoruz, hem ücretsiz backlink alıyoruz sitemize, hem de foruma giren kişilerin bunu göreceği ve ‘’bu sitede acaba başka neler var’’ diyeceği için (makalenizin baştan savma değil, araştırıp öyle yazıldığın varsayarak ki tavsiyem o şekilde) ücretsiz reklam yapacağız, yani 1 taşla 3 kuş!

    Evet kimsenin inmediği kadar detaya inerek size bazıları bilinen bazıları ise çok az kişi tarafından bilinen forumlardan backlink alma tekniklerini öğretmiş olduk. Bunları uyguladığınız taktirde sitenizde çok iyi bir ziyaretçi artışı, Google sıralamanızda ise yine artış görmeniz çok olasıdır.

    Teknik 4: Sosyal İmleme Yapmak (Social Bookmarking)

    Sosyal Ağların hayatımızdaki yerinin artması sonucunda Google’ da bu modaya uyarak sosyal ortamlardan alınan linklere önem vermeye başlamıştır. Özellikle Google’ın son algoritma güncellemesi olan ‘’Google Penguen’’ den sonra daha da fazla önem kazanmıştır. Tabi bizde buna göre seo yapmak durumundayız:

    Sosyal imleme siteleri bir nevi sosyal ağlardır, aslında mantığı şudur: Normal internet hayatımızda bazen beğendiğimiz ve tekrar ziyaret etmek istediğimiz yerleri ‘’Sık Kullanılanlara’’ ekleriz, işte buda bir nevi bir linki sık kullanılanlara ekleme işlemidir, farkı ise kendi bilgisayarımızda bir linki sık kullanılanlara eklediğimizde sadece biz görebiliyorken, sosyal imleme sitelerinde tüm dünya veya ülkesine göre belirli bir kesim görebilir, artı olarak bizde bir backlink sağlamış oluruz.

    Şunu da baştan belirteyim, Sosyal imleme ‘’Light’’ bir çalışma olduğu için vaktiniz olduğu kadar, dilediğiniz kadar yapabilirsiniz. Benim tavsiyem 50 ve üstü şeklindedir. Tabi hepsine üye olmanız gerekeceğinden biraz sıkıcı bir işlem olabilir, çok fazla vaktiniz yoksa forumlarda 10-20 liraya (webmastersitesi.com, r10.net gibi forumlarda) sosyal imleme çalışması yaptırabilirsiniz. Ancak ben kendiniz yapmanızı tavsiye ederim, çünkü size videolu anlatımla özel bir taktik öğreteceğim, böylece imleme sitelerinden maksimum bir verim alacağız.

    Not: Sosyal imleme siteleri ülkemizde pek meşhur değildir, İngilizce olarak ise tonlarcadır. O yüzden size birkaç Türkçe site geri kalanını ise İngilizce olarak vereceğim. Sosyal imleme siteleri sizlerden çok fazla bir bilgi istemez, o yüzden İngilizce olsa bile ad, soyad, şifre gibi basit formları doldurabileceğinizi umuyorum (o kadar İngilizceniz olsun, yıl 2013 arkadaşlar! J ), Hadi oda yoksa Google translate ile çevirerek de doldurabilirsiniz bu formları, zaten basit dediğim gibi.

    Not 2: Aşağıda size yerli ve yabancı imleme sitelerinin bazılarının, daha doğrusu en meşhurlarının listesini vereceğim, bu listedeki bazı imleme siteleri tabiri caizse, ‘’dükkanı kapatıp’’ gitmiş olabilir. Ayrıca ben bunları size örnek olsun diye veriyorum, Google’ a başvurarak çok daha fazla imleme sitesi bulabilirsiniz. Aramaları Türkçe ve İngilizce yaparak çok sayıda sosyal imleme sitesi bulmanız mümkün. Örneğin: Google’a girip, ‘’Sosyal imleme sitesi, sosyal imleme siteleri, imleme sitesi, imleme siteleri, Türkçe imleme siteleri, türk sosyal imleme siteleri’’ gibi aramalarla (tabi virgülle ayrılan arama etiketini 1 kez kullanmak yoluyla, hepsini yazmak gibi bir şey yapmayın!) veya İngilizce olarak ‘’ Social bookmarking websites, social bookmarking sites, most famous social bookmarking websites, bookmark your site, bookmarking sites’’ gibi aramalarla da çok sayıda İngilizce imleme sitesine ulaşmanız mümkün.

    Ben yinede sizlere yerli yabancı birkaç tane imleme sitesi vermek istiyorum:

    Yerli İmleme Siteleri:

    http://www.im.web.tr/ -pr 4

    http://www.oyyla.com            Pr: 6

    http://www.haber.gen.tr         Pr: 6

    http://www.tusul.com              Pr: 5

    http://link.eksenim.mynet.com   Pr: 4

    http://www.101bilge.com         Pr: 4

    http://www.limk.com             Pr: 3

    http://www.habberci.com         Pr: 3

    http://farkinda.com             Pr: 3

    http://www.buzla.com            Pr: 3

    http://teknikim.com             Pr: 2

    http://www.100puan.com           Pr: 3

    http://linkibol.com              Pr: 3

    http://www.idearef.com          Pr: 2

    http://www.siteimle.com         Pr: 2

    http://oylabunu.com             Pr: 2

    http://www.boncukcikolata.com   Pr: 2

    http://www.imlecim.com          Pr: 2

    http://bildir.beyaz.org         Pr: 1

    http://imleturk.com             Pr: 1

    http://www.imlerim.com          Pr: 1

    http://www.eimle.com            Pr: 1

    Yabancı (İngilizce) İmleme Siteleri:

    http://digg.com/

    https://delicious.com/

    http://www.stumbleupon.com/

    http://tr.reddit.com/

    https://www.diigo.com/

    http://www.social-bookmarking.net/

    www.mixx.com

    Yukarıdakiler benim aklımda kalanlar, aşağıdaki listeyi de başka bir siteden aldım:

    http://www.connotea.org/8Dofollow
    http://slashdot.org/8Dofollow
    http://www.nowpublic.com/7Dofollow
    http://www.bibsonomy.org/7Nofollow
    www.folkd.com7Dofollow
    http://buzzflash.com/7Dofollow
    http://www.care2.com/7Dofollow
    http://www.newsvine.com/7Nofollow
    www.mister-wong.com7Dofollow
    http://www.plaxo.com/6Dofollow
    http://bookmarks.yahoo.com/6Dofollow
    http://www.jumptags.com/6Nofollow
    http://www.furl.net/6Dofollow
    http://blinklist.com/6Dofollow
    http://www.bizsugar.com/6Dofollow
    http://sphinn.com/6Dofollow
    http://www.diigo.com6Dofollow
    http://www.stylehive.com/6Nofollow
    http://dotnetkicks.com6Nofollow
    http://www.dzone.com/links/index.html6Dofollow
    http://www.kaboodle.com/6Dofollow
    http://www.killerstartups.com/6Nofollow
    http://amplify.com/6Dofollow
    http://tipd.com/6Dofollow
    http://www.thisnext.com/ 

    Sistemin İşleyişi + Özel Bir Taktik

    Sistemin işleyişi basit, önce bu sitelere kayıt oluyoruz, sonra linkimizi ekliyoruz. Özel taktiğimiz ise: Bu tarz yerlere eklenen linkler çok çabuk indexlenir Google tarafından, ancak backlink değeri kazanması biraz uzun sürebilir veya kazanmayabilir de. İşte bu durumu hızlandırmak için sizlere özel bir taktik öğreteceğim; Buna göre linkimizi sosyal ağlara ekledikten sonra www.pingomatic.com sitesine giderek bu linkleri pingleme işlemi yapacağız, pingleme ‘’Google’a burada yeni bir şey var, gel bir bak indexle’’ mesajı göndermektir en basit anlatımla.

    Örnekli Olarak size video anlatım sunuyorum:

    þÿ

    Teknik 5Dizinlere Ekleme

    Dizinler küçük bir arama motoru gibidir, ücretsiz link imkanı sağlarlar, çünkü içindeki siteleri indexlemek yerine site sahipleri eklerler.

    Dizinlere ekleme yapmak bir formu doldurmak kadar basittir, örneği altta:

    Bir dizin sitesine gittiğinizde ilk dikkat edeceğiniz şey ‘’Link ekle, Site Ekle, Sitenizi Ekleyin’’ gibi bir ifadeyi bulmaktır. Bu ifadeyi bulduktan sonra tıklıyoruz, ve üstteki resime benzer bir formla karşılaşırız, doldurup gönderdiğimizde, admin onayından sonra sitemiz eklenir.

    Burada dikkat etmeniz gereken bir şey var; Bazı dizinler uyanıklık yaparak, ‘’karşılıklı link ekleme’’ politikası yürütür, yani sitenizin o dizine eklenmesi için kendi linklerini sitenize eklemelerini isterler, böyle durumlarda hemen o siteyi kapatıp başka dizinlere bakın, karşılıklı link değişimi ile çalışan dizinlere ekleme yapmayın kesinlikle!

    Dizinlere ulaşmak için: Yine Google’a başvuruyoruz. Google’da ‘’ Dizinler, dizin ekle, site ekle, sitenizi ekleyin, dizin listesi, Türkçe dizinler, dizin siteleri, dizin siteleri listesi’’ gibi aramalar yaparak dizinlere ulaşabilirsiniz.

    Aşağıda bazı dizinlerin listesini verdim, bunlardan da hala çalışanlarına sitenizi ekleyerek ücretsiz backlink kazanabilirsiniz.

    http://www.linkcenneti.net

    http://www.webservis.info.tr http://www.sit-e.org http://www.kevser.org/liste http://www.dizinrehberi.com http://sirketnet.com http://e-ulke.com http://www.siteadresi.org http://dizin.oktaybozaci.com http://www.sitecenneti.tk http://toplist.cenkblog.com http://www.dizinrehberi.com http://www.hitreklam.com http://www.nettebul.com http://www.sirketnet.com http://www.toplistturk.com http://www.krales.com

    http://www.eglence-siteleri.com http://www.e-linkler.com http://www.nettebul.com

    http://www.luleburgaz.gen.tr http://www.hastaneler.gen.tr/submit.php http://www.siteekle24.com/site_ekle.php http://www.onlineziyaretci.com/site_ekle.php http://www.milliyetcisiteler.com/site-ekle.php http://www.lider100.com/site-ekle.php http://directory.turkiyeforumlari.com http://websiteekle.com/

    http://www.tr9.org/ http://dizin.unigar.com/linkekle.php

    Teknik 6: Makale Backlink

    Makale backlink İngilizce olarak çok meşhurdur, çünkü binlerce ücretsiz makale gönderilebilecek site vardır ama Türkiye’de maalesef bu durum böyle değildir. Ben yaptığım araştırmalarda bulduğum siteleri yine paylaşacağım sizlerle.

    Makale backlink: Bir makale içerisinde bir siteye kelime üzerinden link verilmesidir. Örneğin: İnternetten para kazanma hakkında bir makale yazdık diyelim:

    İnternetten para kazanma son dönemlerde internet kullanımının artması ve teknolojinin gelişimiyle büyük ilgi çeken bir kavramdır. İnternette boşa gerçirdikleri vakitleri….

    Burada maviyle olan yere kendi sitemin linkini koydum, www.parakazanmak.net böylece makale içinde siteme ‘’Makale Backlink’’ sağlamış oldum.

    Yukarıda değindiğim gibi ücretsiz olarak makale gönderip, içinde kendimize link verebileceğimiz site sayısı oldukça azdır, ben bulabildiklerimi aşağıda yazdım, sizde Google’da ‘’ Makale sitesi, makaleni ekle, makale siteleri, makale ekleme siteleri, makale dizinleri’’ gibi aramalar yaparak bu tarz siteler bulabilirsiniz. Not: Bu sefer yabancı siteler vermeyeceğim çünkü İngilizce siteler Türkçe makale kabul etmemektedir.

    Sistem Nasıl İşliyor: Normalde makale eklemek için bir alan olur, orada makalenizi yazar, linkleri verir ve gönderirsiniz, ancak siteler bazen kendi yöntemleriyle çalışabilmekte. Not: Burada makale göndereceğiniz sitelere, hiç kullanılmamış bir makale sunmak zorundasınız, tabi bir de sizin tarafınızdan yazılmış ve özgün olmalı. Yani sitenizin içeriğini oraya göndermek gibi bir işlem yapmaya çalışmayın!

    Tabi burada yöntem, hangi kelimelerde Google’da üst sıralarda yer almak istiyorsanız sitenizin linkini o kelimeye linklemenizdir. Genelde 1 makale içerisinde en fazla 3 adet link geçebilir.

    Bazı Makale Siteleri:

    http://www.makale.org/ (Makalenizi mail adresine gönderme yoluyla çalışıyor)

    http://www.makaleler.com/

    http://www.makalemarketi.com/

    http://bloghaber.net/yazi-gonder

    Dediğim gibi bu konuda maalesef çok fazla da bir site yok. O yüzden size aşağıda birde ‘’Ücretli Alternatif’’ anlatmak istiyorum:

    –      Makale Backlink İçin Ücretli Alternatifler:

    Bazı site sahipleri belli başlı forumların alışveriş bölümlerinde konu açarak sitesinde makale yayınlatmak isteyenlere ulaşır. Bunlar genelde PR değeri yüksek sitelerdir, PR değeri yüksek sitelerde 5+ makale yayınlatırsanız çok işinize yarayacağına emin olabilirsiniz. Tabi bunun bir de ücreti var. Eğer maddiyatınız uygunsa ( veya internetten para kazanmaya başladıysanız, kazançlarınızın bir kısmını veya tamamını daha çok kazanmak için geleceğe yatırım amaçlı seo işlemlerine harcayabilirsiniz.) bu tarz sitelerde makalenizi yayınlatıp kendi sitenize ‘’Makale Backlink’’ sağlayabilirsiniz. İlanlar Genelde aşağıdaki gibi olur, ilan sahibiyle iletişime geçer, parasını öder ve makalenizi yayınlatırsınız. Aşağıda R10’dan resimli bir örnek koyuyorum:

    Ücret demişken, bu ücretler çok pahalı değildir. Genelde site başı 5-10 TL arası değişmektedir. Bu rakamlara yüksek PR’li sitelerden backlink almak son derece uygundur. Bütçeniz uygun değilse, uygun olunca düşünebilirsiniz veya ücretsiz olanlarla yetinebilir ya da diğer çalışmalara ağırlık verebilirsiniz, herşey sizin elinizde!

    Dolandırılmaktan Korunmak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler:

    Hem tanıtım yazısı satın alırken hem de herhangi bir forum da alışveriş yaparken dikkat etmeniz kurallar vardır, dolandırılmamak için bunlara dikkat etmelisiniz.

    1. İlanı/ Konuyu açın okuyun, aşağıdaki iletilere bakın, şikayetçi olan memnun olan var mı? Bunların oranları nedir ne değildir…
    2. Makale backlink aldığınız sitenin en az PR3 ve üzeri olmasına dikkat edin. Zaten ilan verenler bunu ilanlarında belirtir, doğrulamak için google’a Pr sorgulama yazın, sitelerden bir tanesine girip bunu sorgulayabilirsiniz.
    3. Makale reklamı aldığınız sitenin, sitenizle içeriği alakalı olması bir bonus olur ama en azından genel içerikli olmasına dikkat edin.
    4. Hemen herkese güvenmeyin, kişinin konuşmasına, yazış şekline bile dikkat edin yani biraz uyanık olun!

    En önemli kriter forumlardaki ‘’itrader’’ özelliğidir. Daha önce kişinin yaptığı/sattığı alışverişleri görebilir, güvenilirlik oranını görebilirsiniz. Örneğin biri 30 kez ticaret yapmış ve hepsinden +1 trader almışsa bu kişi güvenilir denilebilir, tabi bir garantisi yok (hayatta neyin garantisi var ki? ) Örnek:

    Örneğin yukarıdaki kişi 11 kez ticaret yapmış ve hepsinden olumlu referans almış…

    Benim makale yayınlatmak için siteleri bulduğum 2 site var, size de aynılarını tavsiye edeceğim:

    R10 Forumunun Tanıtım Yazısı Bölümü:

    www.r10.net/tanitimyazisi/

    Notlar: R10 genel olarak kapalı bir forumdur, bir ara açılmıştı, şimdi durum ne bilmiyorum, üye olabiliyorsanız olun, olamazsanız aşağıdaki alternatif siteyi kullanın. Siz sormadan ben söyleyeyim, hayır üyelik konusunda size herhangi bir yardımım dokunmaz…

    Webmastersitesi.com dan Makale Backlink Almak için ise:

    http://www.webmastersitesi.com/makale-reklamlar/

    Makale konusunu da böylece bitirmiş bulunmaktayız.

    Teknik 7: Ücretsiz Bloglardan Backlink Almak

    Seo ve backlink konusunda ne kadar bilgi ve tecübeniz var bilemiyorum. Ama az olsa da bilgisi olanlar bilirler, bir klişe vardır: ‘’ Sitenizle alakalı içeriği olan diğer sitelerden link alın’’, doğru mu? Kesinlikle evet. Bir örneğimiz vardı: Dr Ahmet Köse örneği hatırlıyorsanız, etrafa sorduğumuzda o kişi için referans oluşturuyordu, ancak bunu bir doktora sorduğumuzda bizim için daha olumlu bir referans oluşturur çünkü ikiside aynı işi yapmaktadır! Birbirinin bu işi doğru yapıp yapmadığını normal kişilerden çok daha iyi bilebilirler. Google’da da mantık aynıdır, benzer konulu ve içerikli sitelerden link alan siteler, o halde bu alanda iyi diyerek sıralamada daha yukarılarda çıkarlar. Ancak sorun şuki;

    Peki Nasıl Alacağız? Cevap yok! Bir şeyi söylemekle yapılabilirlik arasında büyük farklar vardır, ben şimdi size bunu nasıl yapacağınızı, ücretli ve ücretsiz yöntemini anlatacağım.

    Ücretsiz olanı biraz uğraştırıcı bir yöntemdir, ancak çok ama çok fayda sağlar. Bu faydalar:

    1. Sitenizle alakalı bir blogdan link almış olacaksınız, bu çok kaliteli bir backlinktir. ( Dr. Ahmet Köse Örneği)
    2. Bloglar ücretsizdir, böylece herhangi bir şekilde para harcamanız gerekmez.
    3. Google blogları, dolayısıyla bu blogların link verdiği siteleri sever, sizi de sevmesi demek daha yukarılarda çıkacaksınız demektir!

    Ücretsiz yöntem Teknik 7 olan Ücretsiz Bloglardan Backlink Almaya götürüyor bizi:

    Adım 1: Öncelikle size aşağıda linkini vereceğim blog sitelerinden bir blog açıyoruz. Açacağımız bu blog sitemizin konusu ile alakalı veya alternatif olacak. Örneğin: sitemizin konusu ‘’kas yapmak’’ üzerine olsun, açacağınız blogların adları, başlıkları, açıklaması ve içeriği bu yönde olacak. Mesela: spor nasıl yapılır, vücut geliştirme, spor ile kilo vermek, baklava kas yapmak, evde vücut yapmak gibi.

    Alakalı kelimelerde mümkün olduğunca alakalı kelimeleri bulup blogları açıyoruz, blog açabileceğiniz ücretsiz blog servisleri:

    1. www.blogspot.com
    2. www.wordpress.com
    3. www.blog.com

    Arkadaşlar tek tek bunlardan nasıl blog açacağınızı öğretmeyeceğim, zaten son derece basit, biraz kurcalayarak bir blog açacak seviyeye gelmiş olmanız lazım, eğer gelemedim diyorsanız Google’da , Youtube’da milyon tane anlatım var, girip örneğin: ‘’Blog.com’dan nasıl blog açılır?’’ gibi bir arama yaparsanız, resimli, videolu birçok anlatım bulabilirsiniz, bir blog açmak 10 dklık bir işlemdir.

    Not: Blogspot için anlatım yapmıştık zaten, blogspot’tan blog açmak için Video Eğitimler> BlogSpot Eğitimi> Blogspot kurulumu ve kullanımı adlı videoyu izleyebilirsiniz.

    Adım 2: Bu bloglar için alakalı konularda içerik oluşturmak ve 3-4 gün arayla girmek:

    Yine burada iş başa düşüyor. Her blog için kendiniz konuyla alakalı 2-3 tane içerik yazın ve bunları 3-4 gün arayla bloglara girin. Yazı sayınızı çoğaltmak için yine birkaç siteden kopyalayıp ‘’kaynak belirterek’’ (böylece çalmış sayılmıyorsunuz) bloglarda yayınlayın. Yine youtube’dan embed yaparak, yani birkaç tane youtube videosunu sitenize ekleyerek, içinde neler geçtiğini 100 kelimede anlatarak, extra içerik ve değer kazanabilirsiniz. Böylece, öyle ya da böyle derken her blog için 7-8 tane içerik oluşturmuş olacağız.

    Adım 3: Blogları kurduktan ve içerik girmeyi bitirdikten sonra (ki bu 15-20 güne tekavül eder) bu bloglardan ana sitenize link verin, tabi önemli, yukarıda çıkmak istediğiniz kelimelere, makalelerinizin içinde ve sidebar’da (sitenizin yan menüsü- eğer varsa verme imkanı) linkler verin. Böylece bu çalışmayı da tamamlamış olursunuz, link vermeyi bitirdikten 10-15 gün sonra maksimum faydasını görmeye başlarsınız.

    Ücretli olan bir sonraki tekniğimizdir.

    Teknik 8: Ücretli Link Satın Almak

    Ücretli link satın almak biraz pahalı bir işlemdir. Yine bunu forumlardan halledeceğiz. Makale backlinkte olduğu gibi, site sahipleri forumlarda konular açarlar, sitelerinden link satmak için. Bu bir nevi bu insanların sitelerinden para kazanma yöntemleridir.

    Genelde aylık ve 3 aylık olarak satılır linkler, bunda şaşıracak bir durum yoktur. Fiyatlar ise aylık 10 TL’den 250 TL’ye kadar (sitenin PR değeri, kalitesi, ziyaretçi sayısına göre) değişmektedir. Bütçenize uygun tercihen PR4 ve üzeri sitelerden link satın alabilirsiniz, oldukça faydalı bir işlemdir, tabi bütçesi olanlara.

    Peki Nasıl Alacağız:

    Yine makalede tavsiye ettiğim forumları tavsiye edeceğim, oradan konu açanlarla iletişime geçip, site adreslerini öğrenip, eğer uygunsa sitenize link satın alabilirsiniz. Site sahipleri linkleri genelde Footer (bir sitenin en altı) ya da Sidebar (sitenin yan tarafı, sağ veya sol olabilir) kısımlarına eklerler.

    Link satış konularına bir örnek verecek olursak: Webmaster forumun link alış-satış bölümünden bir görüntü:

    Dikkat edilecekler?

    Makale alımıyla aynıdır, aynen kopyalıyorum:

    1. İlanı/ Konuyu açın okuyun, aşağıdaki iletilere bakın, şikayetçi olan memnun olan var mı? Bunların oranları nedir ne değildir…
    2. Backlink aldığınız sitenin en az PR3 ve üzeri olmasına dikkat edin. Zaten ilan verenler bunu ilanlarında belirtir, doğrulamak için google’a Pr sorgulama yazın, sitelerden bir tanesine girip bunu sorgulayabilirsiniz.
    3. Link aldığınız sitenin , sitenizle içeriği alakalı olması bir bonus olur ama en azından genel içerikli olmasına dikkat edin.
    4. Hemen herkese güvenmeyin, kişinin konuşmasına, yazış şekline bile dikkat edin yani biraz uyanık olun!
    5. En önemli kriter forumlardaki ‘’itrader’’ özelliğidir. Daha önce kişinin yaptığı/sattığı alışverişleri görebilir, güvenilirlik oranını görebilirsiniz. Örneğin biri 30 kez ticaret yapmış ve hepsinden +1 trader almışsa bu kişi güvenilir denilebilir, tabi bir garantisi yok (hayatta neyin garantisi var ki? ) Örnek:

    Örneğin yukarıdaki kişi 11 kez ticaret yapmış ve hepsinden olumlu referans almış… Nereden Alabiliriz?

    Yine aynı forumların Link alış ve satış bölümlerini tavsiye edeceğim:

    R10:

    www.r10.net/linkborsasi

    Webmastersitesi Forumu:

    http://www.webmastersitesi.com/link-alis-satis/

    Buralardan kişilerle iletişime geçip, sitenize link satın alabilirsiniz.

    ***Taktik 9: Online Gazetelerin ‘’Blog’’ Hizmetinden Faydalanmak:

    Evet, sizler için tatlıyı sona sakladım. Bu taktik çok özel bir taktiktir arkadaşlar. Bunu Türkiye’de bilen ve internetten para kazanmak için efektif olarak kullanan, ya da seo amaçlı efektif olarak kullanabilen kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez! O derece özel bir yöntem yani.

    Üstteki yazı umarım ilginizi çekmiştir, çünkü hiçbir seo yöntemini uygulamasanız, vaktiniz olmasa bile mutlaka bunu uygulayın! Nedenlerini vereceğim birazdan ancak çok ama çok etkili bir yöntem, bunu bilmenizi istiyorum. Bu yönteme çok önem verdiğim için hem yazılı hem videolu anlatım yapacağım.( Bu demek değildir ki diğerleri önemli değil!)

    Biraz bilgi verecek olursak, Online gazetelerden kastım normalde bildiğiniz gazetelerin internet haberciliği yaptığı web siteleri. Çok fazla içerik girmeleri, marka olmaları, doğal yoldan tonlarca backlink kazanmış olmaları (beğendiğiniz bir haberi paylaştınız mı hiç? İşte doğal olarak gazetelere backlink sağladınız!) bu tarz siteleri Google’un gözünde çok ama çok önemli bir noktaya koymuştur.

    Hal böyle olunca bu tarz sitelerden link almak hayal gibidir! Tabi reklam verebilirsiniz ancak bunun ücretleri günlük 7-8 bin TL olduğu için sanırım anlatmama gerek yok! J

    Peki ücretsiz almaya ne dersiniz? Gözlerinizde dolar işareti belirmiş olmalı şuan! J

    Bazı online gazeteler, çok değil birkaç yıl öncesine kadar (Milliyet öncülüğünde) kapılarını normal blog yazarlarına açmış ve herkese gazetenin blog sayfasında makale yayınlama imkanı tanımıştır. Milliyet’e burdan büyük bir teşekkür yolluyorum, böyle bir uygulamaya öncülük ettiği için…

    Peki Neden Bu Kadar Önem Veriyorum?

    Arkadaşlar, Seo uzmanlarına hep sorulur: Sizce en iyi backlink hangisidir? Bir seo uzmanı olarak benim cevabım şudur: Yüksek Bir PR değerine sahip, ücretsiz olan, ve link aldığınızda bu link aracılığıyla ziyaretçi çekilebilen backlink, en iyi backlinktir.

    Şimdi Milliyet bunu ne derece sağlıyor ona bakalım:

    PR değeri: Ana site www.milliyet.com.tr – PR7 Bizim link alacağımız kısmı- http://blog.milliyet.com.tr

    PR6 = PR değeri çok yüksek!

    Ücretsiz mi? Evet.

    Ziyaretçi Çeker mi? Kesinlikle evet! Yazdığınız yazılar, günlük 3 içeriğe kadar, milliyet bloğun ana sayfasında yayınlanmaktadır bu bir, böylece hergün binlerce kez ziyaret alan bir sitede adeta reklam yapıyoruz. İkincisi ise domain çok güçlü olduğu için Google arama sonuçlarında bu blog yazılarını üst sıralara çıkarmaktadır, böylece doğal arama sonuçlarından da bloğumuz okunacak, vermiş olduğumuz linklere tıklayanlar yoluyla da ücretsiz ziyaretçi çekeceğiz. Açık ve net= Bundan iyisi Şam’da Kayısı!

    Hangi gazetelerin blog servisi var?

    Öncüsü olan Milliyet: http://blog.milliyet.com.tr

    Radikal: http://blog.radikal.com.tr/AnaSayfa/

    Bir ara habertürk de başlatmıştı ancak sonra kapattı sanırım, şuan ulaşılamıyor, o yüzden onu yazmayacağım.

    Şimdi sadece Milliyet’den veya her ikisinden de blog açarak sitemize hem backlink alacağız hem de ziyaretçi çekeceğiz. Adımları veriyorum, daha sonra bunları videolu olarak göreceksiniz tekrardan.

    Adım 1: http://blog.milliyet.com.tr gidin ve ‘’Üyelik kısmından üye olun’’

    Adım 2: Kendi sitenizin konusuyla paralel olarak 3-4 tane içerik oluşturun.

    Adım 3: Önemli kelimelere (bir makalede en fazla 3 kez olmak üzere) sitenize link verin.

    Adım 4: Hem backlink kazanın, hem de ücretsiz ziyaretçi!

    Metin Kutusu: Video Eğitim: Video Eğitimler> Seo Eğitimleri> Online Gazete Blogları adlı eğitimi izleyerek bu işlemleri nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.
“></td></tr></tbody></table></figure>



<p>Seo eğitimlerinin de böylece sonuna gelmiş olduk. Burada verilen eğitimleri uyguladığınız taktirde, çok büyük bir şansızlık olmazsa Google’da şuan yukarılarda ve ziyaretçi sayınızın da iyi denebilecek seviyede olması gerekir.</p>



<p>ADIM 8- KUR VE UNUT!</p>



<p>Burada artık bir işlem yapmayacağız merak etmeyin! J Burada sizin bu işin güzelliğinden bahsedeceğim. Eğer size öğrettiklerimi adım adım uyguladıysanız, şimdiye kadar birçok şey öğrendiniz ve bu öğrendiklerinizi uyguladınız demektir. Ve de ümit ediyorum internetten para kazanmaya başladınız. Peki ya şimdi? Şimdi Ne Yapacağız?</p>



<p>Bu sistemin en güzel yanı ‘’Kur ve Unut’’ olmasıdır. Yani belli bir süre (bizim işimizde 1-3 ay gibi) emek verdikten, çalışmaları tamamladıktan sonra yapacağınız şey sadece para kazanmaktır! Muhtemelen çok uzun bir süre, hatta belki ömür boyu kurduğunuz bu sistemden para kazanacaksınız. Örneğin ben 3-4 sene önce bunları uygulayarak kurduğum sistemlerden hala para kazanıyorum. Dünyada böyle başka bir işle karşılaştınız mı? Düşünün bir işe başladınız 2-3 ay çalıştınız, ondan sonra size yeter bu kadar bundan sonra sen işe gelme biz sana para ödeyelim dediler. Ne hissederdiniz? İşte internetten ‘benim yöntemlerimle’ para kazanmak böyle birşeydir!</p>



<p>Tabi bu, sisteminizi unutun bir daha ilgilenmeyin bile demek değildir. Takipte kalıp arada sırada birkaç güncelleme yapmak, arada sırada birkaç seo taktiği uygulamak faydanıza olur, gelir seviyenizi korumuş olursunuz. Ayda 4-5 saat ayırmak çok ta zor olmasa gerek J</p>



<p>PEKİ YA DAHA ÇOK KAZANMAK İSTERSEM?</p>



<p>O zaman aynı sistemi, başka alan ve ürünler için tekrar uygulayın! Burada bir uygulama veya gelir sınırı yok, ne kadar çok kazanmak istiyorsanız bu sistemi tekrar tekrar uygulamanızda hiçbir sakınca yoktur! Hatta artık uygulamanız çok daha kolay olacaktır, birçok eğitimi almış olacaksınız ve birçok sistem sizi hazır halde bekliyor olacaktır.</p>



<p>Adım 8 bu kadardı. Size sadece bu işin aslında ne kadar güzel bir iş olduğunu göstermek için yazılmıştır.</p>



<p>Aklınıza Gelebilecek Sorular ve Karşılaşabileceğiniz Sorunlar Hakkında: (Önemli!!!)</p>



<p>Ne kadar detaylı bir anlatım yapmış olursak olalım, zaman zaman aklınıza takılan sorular, veya karşılaşabileceğiniz sorunlar olacaktır. Bunun için sizlere video destekli ‘’Sık Sorulanlar’’ e-kitap formatında bir kaynak hazırladım. Destek konusunda sıkı kurallarımız malumunuz, o yüzden sizlere aşağıda Sık Sorulanlar kitabında anlatmış olduğumuz konuların başlıklarını verdim, eğer soracağınız soru bunlardan biri ise, lütfen sık sorulanlar pdf dosyasını açın ve ilgili yeri bularak sorununuzu çözün, tabi bu kitapta yoksa bize mail atarak ulaşabilirsiniz.</p>



<p>İşte Konu Başlıkları:</p>



<p><strong><u>İNTERNETTEN PARA KAZANMAKLA İLGİLİ SORULAR:</u></strong><strong></strong></p>



<ul class=
  • İnternetten para kazanmaya ne zaman başlarım?
  • Tahminen ne kadar kazanabilirim?
  • İnternetten Para kazanmaya henüz başlayamadım, sorun ne olabilir?
  • Kazandığım paraları hesabıma nasıl çekeceğim?
  • Kazançlarımı nasıl artırabilirim?
  • Verdiğiniz linklerle ilgili bir problemim var, kime ulaşmalıyım?
  • Bana satış ortaklığı yapabileceğim iyi ürünler tavsiye eder misiniz?
  • Vergilerle alakalı bir problem yaşar myım?
  • WORDPRESS İLE ALAKALI SORULAR:

    • Domain adımı başka yerden aldım, Hosting hesabıma nasıl eklerim?
    • 2. Ve sonraki domain adlarını hesabıma nasıl ekleyebilirim?
    • Kendime önek+sitem.com şeklinde mail hesabı nasıl alabilirim? (örn: destek@siteniz.com gibi)
    • Siteme Nasıl Banner Eklerim?
    • Hesabımdan WordPress’i Nasıl Kaldırabilirim?
    • Uygun bir tema bulamadım, yardımcı olur musunuz?
    • Sitemin Güvenliğini Nasıl Sağlarım?
    • Web sitemi kurdum; Ziyaret edip, analizini yapar mısınız?

    SEO İLE ALAKALI SORULAR:

    • Web sitem henüz indexlenmedi ne yapmalıyım?
    • Sitem henüz yukarılara çıkmadı, neyi yanlış yaptım?
    • Ücretli seo yöntemlerini kullanmak zorunda mıyım?
    • Seo yapmanın daha kolay/kestirme bir yolu yok mu?
    • Seo konusunda daha kendimi daha fazla nasıl geliştirebilirim?

    Sık sorulanlar kısmında açıklanan konular bunlardır, eğer bunlar arasındaysa bize bunu tekrardan sormanız hem doğru değildir, hem iletişim kurallarına aykırıdır. Çünkü size cevap verecek kişi de aynı, bunları yazan da. Cevap nasıl farklı olabilir?

    SON SÖZ

    Sayın Master Kazanç Üyeleri,

    Şimdiye kadar internetten para kazanma adına birçok şey yaptık, birçok yöntem öğrendik ve umuyorum ki bu satırları okurken kazanç elde etmeye başladınız. Sizlere aktarmış olduğum bilgileri, düzgün ve prensipli bir şekilde uygularsanız eninde sonunda mutlaka para kazanırsınız. Bu çok olur, az olur, ideal olur bilemem, bunlar size bağlı.

    Ben şuanda bulunduğum maddi duruma gelene kadar çok çalıştım çabaladım. Hala da çalışıyorum. O yüzden bir işe emek verdiğiniz taktirde er ya da geç karşılığını mutlaka alırsınız. O yüzden asla vazgeçmeyin!

    Size son bir kez, benim eğitim setimi ve beni seçtiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Yaptığınız işlerle beni gururlandıracağınızdan hiç şüphem yok. O yüzden başarılarınızı benimle paylaşırsanız beni çok mutlu edersiniz.

    Sizlere yürekten başarılar diliyorum. Mutlu bir hayat dileğiyle…